Volkswagen ID.4 GTX Soğuk Hava Testleri Yaparken Görüntülendi

Volkswagen, GTX’in son sürümünü henüz göstermedi, ancak casuslar, soğuk hava testlerinde Volkswagen ID.4 GTX ‘in bir prototipini tespit ettiklerinden eminler. Tamponun, mevcut modellerin hiç ışığının olmadığı LED ışıklara sahip olduğunu ve bu prototipin kısmen örtüldüğünü fark ettiler.

Volkswagen ID.4, Alman otomobil üreticisinin tamamen elektrikli model serisinde ID.3 hatchback’e katılarak geçtiğimiz Eylül ayında görücüye çıktı. Tamamen elektrikli SUV, ID.3 hatchback modelinde olduğu gibi bir arka aks 204 PS / 310 Nm güç aktarma sistemi ile ilk kez sahneye çıktı. SUV’nin, ilerleyen zamanlarda bu sistemin daha yüksek performanslı bir modeline sahip olacağı söyleniyor. Soğuk hava testlerini ilerletirken burada görülen sürümün bahsedilen gelişmiş sürüm olması da muhtemel.

ID.4 İle Gelişmiş Özellikler

Daha gelişmiş ID.4, normal versiyonun arka motorunu ön aksa monte edilmiş bir motorla tamamlayan; toplam 306 PS’lik bir sistem çıkışı için ek 102 PS ve 140 Nm tork sağlayan çift motorlu bir güç aktarma sistemine sahip olacak.

Kaynaklar, çift motorlu ID.4 GTX’in 0-100 km / s’yi 6,2 saniyede veya normal RWD sürümünün sağlayabileceğinden 2,3 saniye daha hızlı yapacağını gösteriyor. Yüksek performanslı GTX sürümü için pil kapasitesi henüz ortaya çıkarılmadı, ancak ek performans için bir miktar menzilden vazgeçmesi muhtemel. Tek motorlu RWD ID.4’teki en büyük pil paketi 77 kWh.

Her Yönden Geliştirme

Ancak Volkswagen’in aracı GTX’e dönüştürmek için ID.4’te yapması beklenen tek değişiklik bunlar değil. Aynı zamanda, daha sportif bir arka tampon, yeni jantlar; ve öne çıkmasına yardımcı olmak için dış kısımda yeni ayrıntılara sahip olacağı söyleniyor.

Ve ekstra güçle başa çıkmak ve yol tutuşu düzenli tutmak için, VW muhtemelen şasiyi güçlendirecek, süspansiyonu sertleştirecek. Araca daha büyük frenler ve kavrayıcı performans lastikleri takacak. Aynı işlem, benzersiz bir direksiyon simidi, GTX’e özgü trim parçaları ve ön kova koltukları alacak olan iç mekana da uygulanacak.

Volkswagen’in ID.4 GTX’i ne zaman ortaya çıkaracağını tam olarak bilmiyoruz. Ancak bu baharda gösterileceğine ve teslimatların yaz aylarında başlayacağına inanılıyor. Bununla birlikte, normal ID 4 – WLTP aralığının 520 km’den 470 km’ye düşmesi bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here