Volkswagen’den Yeni Mini SUV!

Volkswagen ailesi yeni bir kompakt SUV ile büyüyor. 13 Ekim’de örtüsünü kaldıracak mini SUV’nin adı ise şimdiden belli oldu: Volkswagen Taos!

Volkswagen Taos, Tiguan’dan küçük olacak

Taos, markanın güncel modeli Tiguan‘ı andıran fakat daha küçük boyutlara sahip bir model olarak karşımıza çıkacak. Yeni kompakt SUV’nin Jeep markasına ait Compass modeline benzeyen boyutlarda olması bekleniyor.

volkswagen taos

Avrupa pazarında ismi Tarek veya Tharu olabilir

Model ismini Meksika’nın Taos kasabasından alıyor. Amerikan pazarında Taos ismini kullanacağı kesinleşen modelin, Avrupa ve diğer kıtalarda farklı isimlerle satışa sunulacağı söyleniyor. Tarek ve Tharu da bu öngörülen isimlerden ikisi.

Volkswagen Taos, Tiguan’ı andırıyor

Paylaşılan ön görsellerde yeni mini SUV’nin tasarım detaylarını görüyoruz. Tasarımı ile Tiguan’ı andıran modelin ön far grubunda ikili ince LED gündüz farı kullanılmış. Bunların yanı sıra araç tavanında konumlandırılan tavan rayları da maceracı mini bir SUV olabileceğini gösteriyor.

taos

Üretim 2021’de başlayacak

13 Ekim’de yüzünü gösterecek olan modelin üretiminin gelecek yıl başlayacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl veya 2022 yılı başı itibariyle de satışa çıkacağı tahminler arasında.

volkswagen taos led

Volkswagen Taos ‘un fiyatı ne kadar olacak? 

Yeni çıkacak modelin Amerika satış fiyatının 20.000 dolardan başlayacağı ön görülüyor.

Taos, Türkiye’ye gelecek mi ?

Volkswagen’in yeni kompakt SUV’sinin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak

Volkswagen Tiguan Ne Zaman Geliyor ?

eTSI nedir ? Volkswagen Golf 9 MHEV

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here