Volkswagen Yönetiminde İlk Kez Bir Türk

0
624

Dünyanın en büyük otomobil gruplarından birisi olan Volkswagen yönetiminde ilk kez bir Türk yer alacak. CEO Herbert Diess tarafından yapılan atama ile beraber Murat Aksel otomobil devinin yönetimine girdi.

Volkswagen yönetiminde

Volkswagen Yönetiminde Bir Türk

Alman otomobil devi Volkswagen son zamanlarda üst düzey yöneticilerin değişeceğine dair birçok söylenti ile gündeme geliyor. Hatta şirketin patronu Herbert Diess’in de istifa edeceğine dair yorumlar yapılıyordu.  Şu an için Diess patron koltuğunda devam edecek gibi gözükse de yönetim kurulunda önemli atamalar yapılması bekleniyor. Önemli İş dergilerinden Business Insider’ın iddiasına göre de Diess’in istifa etmeyip şirkette kalmasının tek sebebi bu değişimler. Bu değişimler Audi’den transfer edilen Arno Antlitz’in CFO olarak atanması ile başladı. Ve şimdide Volkswagen yönetiminde ilk kez bir Türk: Murat Aksel.

Murat Aksel’in tedarik zinciri yani satın alma bölümünün başında olması bekleniyor. Bu atama ile beraber Volkswagen yönetim kurulunda ilk defa Türk bir yönetici yer alacak. Son olarak kurula Thomas Schmall’ın katılacağı açıklandı. CEO Diess, kişisel LinkedIn hesabından şöyle bir paylaşım yaptı: 2020 adına bir çözüm bulduğumuz için çok mutluyum. Kişisel ve yapısal kararlar, markamızın rekabet gücünü artıracak. Yönetim kurulunda aramıza katılan Arno Antlitz, Murat Aksel ve Thomas Schmall üçlüsüne hoş geldiniz diyorum. Bu değişimler sayesinde 2021 yılı daha hareketli geçecek. dedi. Böylelikle Volkswagen yönetiminde ilk kez bir Türk girdiği resmi ağızdan da bir kere daha duyurulmuş oldu.

Volkswagen yönetiminde

 

Murat Aksel Kimdir ?

Murat Aksel, Almanya’nın Kaiserslautern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden başarıyla mezun olmuştur. 1998’de Opel’in Rüsselsheim’daki merkezinde mesleki kariyerine başlayan Aksel burada hemen kendisini fark ettirdi ve hızla yükseldi. Aksel, Opel’den 2001 yılında sorumlu yönetici olarak General Motors ve Turin’de Fiat’a transfer oldu, buradan General Motors’un elektrikli araçlardan sorumlu yöneticisi olarak Çin’e gitti.

2009’da ise tekrardan Alman üreticilere geri dönüş zamanıydı. Tedarik ve satıştan sorumlu yönetici olarak BMW’ye transfer oldu. Burada 10 yıl boyunca başarıyla görevini sürdürdükten sonra Volkwagen’e 2019 yılında transfer oldu. Üst düzey yönetici olarak Volkswagen’de çalışan Murat Aksel burada da başarısıyla kendisinden bahsettirmiş olacak ki şimdi de Volkswagen yönetim kuruluna dahil oldu.

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here