Volkswagen’den Ford’a 2.6 milyar dolarlık yatırım

0
2491

2019 yılında açıklanan Volkswagen, Ford ve Argo AI arasındaki işbirliği, bugün resmi olarak kuruldu. Volkswagen, girişim için 2.6 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Volkswagen tarafından yapılan açıklamada, Ford ile ticari araçlar üretimi, otonom ve elektrikli otomobilleri geliştirmesine yönelik birçok projenin Denetleme Kurulu tarafından onaylandığına yer verildi. Açıklamaya göre Ford’un otonom araç birimi Argo AI, VW tarafından 2.6 milyar dolarlık yatırım alacak. Bu yatırımla şirketin değeri 7.25 milyar dolara ulaşıyor.

Yatırımın 1 milyar doları nakit olarak verilecek

Anlaşmaya göre 2,6 milyar dolarlık yatırımın 1 milyar doları nakit olarak verilecek. Geri kalan 1,6 milyar dolar ise Argo AI’ın merkezi Münih’te yer alan Volkswagen’in 200 kişilik sürücüsüz otomobil birimine karşılık olarak sayılacak. Söz konusu birimin adı ise “Autonomous Intelligent Driving” ve bu birim Volkswagen’in Audi markası tarafından yönetiliyor. Anlaşma ile birlikte Argo AI’a geçecek olan birim, şirketin Avrupa’daki ayağı olacak.

Bryan Salesky ve Peter Rander tarafından 2016 yılında kurulan Argo, kurulduktan kısa bir süre sonra Volkswagen ve Ford tarafından yatırım almıştı.

Argo AI, Volkswagen anlaşmasının düzenleyici onayının, onu ABD ve Avrupa’daki dağıtımlar için ortaklıkları ve ticari anlaşmaları olan, tek sürücüsüz otomobil şirketi haline getirdiğini iddia ediyor. Argo AI CEO’su Bryan Salesky açıklamasında, otonom sürüş sistemlerinin birden fazla markadaki birçok araç tipine entegre olma potansiyeli olduğunu söylüyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here