İtfaiyeciler, polisler ve kurtarma görevlilerinin kaza mahalline vardıklarında mutlaka tıbbi yardım yapmaları gerekir. Fakat aynı zamanda çıkarma araçlarıyla hazırlıklı olmaları gerekir. Özellikle kaza şiddetli olduğunda. Normalde, bu işçiler hurdalık arabalar ile antrenman yapıyor, ancak İsveç’te bu iş için yeni Volvo çarpışma testi ile deneyim kazanıyorlar.

Volvo Çarpışma Testi Deneyim Kazandırıyor

Volvo bir vinçten video kameralarla hazırlanmış bir çarpışma sahasına 10 yeni araba düşürdü. Ama tabii ki Volvo, milyonlarca video görüntülemesi toplamak için bu araçları düşürmedi. Bunun yerine etkinlik, insanları mümkün olan en kısa sürede tamamen hasarlı bir araçtan nasıl çıkarılacağını daha iyi öğrenmek için İsveç’teki ilk müdahale ekipleriyle ortaklaşa yapıldı. Volvo, araçların düşürülmesinin mühendislerin “sıradan çarpışma testleriyle simüle edilebileceklerin ötesinde, en aşırı kazaları” yeniden yaratmalarına izin verdiğini söyledi.

volvo çarpışma testi

U.S. News’in Mart ayında en güvenli ikinci otomobil şirketi olarak adlandırdığı Volvo, onlara biraz pratik vermek için İsveç kurtarma servisleriyle birlikte çalışıyor. Videoda, farklı Volvo’lardan bir dizi seçilmiş modelin yaklaşık 100 fit (30.4m) yukarıya kaldırıldığını ve kafa kafaya kazaları simüle etmek için burunlarına, sırtlarına ve yanlarına düşürüldüğünü görebiliriz.

Dikey düşüş açısına rağmen Volvo testlerin, “Çok yüksek hızda tek arabalı kazalarda, bir arabanın bir kamyona yüksek hızda çarptığı kazalarda veya bir arabanın şiddetli bir şekilde çarptığı kazalarda araçların nasıl parçalandığını anlamanın iyi bir yolu.” olduğunu söyledi.

Herkes İçin Daha Güvenli Yollar

Volvo Cars Trafik Kazası Araştırma Ekibi’nde kıdemli bir araştırmacı olan Håkan Gustafson, “Yıllardır İsveç kurtarma hizmetleri ile yakın bir şekilde çalışıyoruz” diyor. “Çünkü hedefimiz aynı: herkes için daha güvenli yollara sahip olmak. Umarız hiç kimsenin en şiddetli kazaları yaşamasına gerek olmaz, ancak tüm kazalar önlenemez. Bu nedenle, en şiddetli kazalar meydana geldiğinde hayat kurtarmaya yardımcı olacak yöntemler olması hayati önem taşıyor. ”

volvo araç testleri

Alışılmış uygulama arabaları çok eski olduğu için, kurtarma görevlileri her zaman modern metaller ve güvenlik sistemleriyle çıkarmayı deneyimleyemezler. Ama şimdi bunu yapmaları mümkün oluyor.

Håkan Gustafson, “Normalde sadece laboratuvarda arabalara çarpıyoruz, ancak onları bir vinçten ilk kez düşürüyoruz” diyor. “Testten sonra aşırı deformasyonlar göreceğimizi biliyorduk ve bunu kurtarma ekibine birlikte çalışacak gerçek bir meydan okuma sağlamak için yaptık.”

Güvenlik adına farklı modellerden toplam on Volvo imha edildi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here