Walmart, Cruise İle Robotik Teslimatları Test Edecek

0
705
walmart
walmart

Walmart, Cruise otonom elektrikli araçlarla robotik teslimatları test edecek. Dünyaca ünlü Walmart markası, banliyölerdeki müşterilere yiyecek ve diğer malları taşımak için General Motors Cruise ile bir pilot program başlatıyor.

Walmart Yeni Projesi İle Emisyon Azaltma Amacı da Güdüyor

walmart-teslimat
walmart-teslimat

Walmart’ın tüketici ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Said Tom Ward bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2021 yılının başlarında başlayacak olan proje, Cruise’un Scottsdale, Ariz’deki test filosunda pille çalışan araçları kullanacak. Cruise, otonom filosunu şarj etmek için kullanılan elektriğin tamamen yenilenebilir kaynaklardan geldiğini ve bunun perakendecinin operasyonlarından kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltma hedefine katkıda bulunduğunu söyledi.

Tom Ward, “Müşteriler, Cruise’un tamamen elektrikli sürücüsüz arabalarından biri aracılığıyla yerel mağazalarından sipariş verebilir ve temassız olarak teslim edilmesini sağlayabilir” dedi. “Müşterilerin zaman ve paradan tasarruf etmenin yanı sıra gezegene fayda sağlama potansiyeline sahip teknoloji, hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğimiz bir teknolojidir.”

Walmart-Waymo İşbirliği 2018’de Başladı

walmart-1
walmart-1

Kullanılacak araç sayısı ve projenin mali şartları direkt olaraj mevcut değildi. Walmart, Phoenix bölgesinde Waymo şirketi ile 2018’de çalışmaya başladı.  Bu ortaklık yalnızca kısmen elektrikle çalışan Pacifica Hybrid minivanlarını kullanarak gerçekleşti.

Koronavirüs, Cruise ve Waymo gibi robotaksi geliştiricilerinin otonom yolculuklarını daha fazla müşteriye genişletme planlarını bu yıl yavaşlattı. Ancak teknolojiyi temassız teslimat ve lojistik operasyonlar için kullanma çabalarını artırdı. Waymo, UPS mağazalarında paket toplamadan yarı römorklarda yük taşımaya kadar değişen Via hizmetini ekledi ve Silicon Valley şirketi Nuro, teslimat robotu işi için fon toplamaya devam etti. Walmart, Kroger ve CVS tarafından yapılan testlerde de kullanılmıştır.

Cruise Daha Çok İş Başaracak Gibi!

Cruise
Cruise

Cruise’un birincil odak noktası, yolcuları şirketin bulunduğu San Francisco’ya taşımak için otonom filosunu mükemmelleştirmek olmuştur. Önümüzdeki yılın başlarında başlayacak pilot uygulamasının bir parçası olarak, müşteriler, Cruise’un tamamen elektrikli otonom arabalarından biri aracılığıyla yerel mağazalarından sipariş verebilir ve temassız olarak teslim edilmesini sağlayabilir. Müşterilerin sadece zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda gezegene yardımcı olma potansiyeline sahip teknoloji, hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğimiz teknolojidir.

2.El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here