y kuşağı

Y kuşağı son dönemde en çok ilgi çeken noktalardan birisi olarak öne çıkıyor. Tabuları yıkmaları, farklı düşünce yapıları tüm büyük üreticilerin bunların tercihlerine göre şekillenmelerine neden oluyor.

Milenyum insanı olarak nitelendirilen bu kişiler üzerinde CarNext.com tarafından özel bir araştırma yapıldı. Pandemi dönemi nedeniyle değişen alışkanlıkları araştıran şirket altı farklı ülkeden üç bin sürücü üzerinde bu araştırmayı yaptı. Yaşları 25 ile 34 arasında yer alan insanlara bu dönemde ulaşım tercihlerinin ne yönde değiştiği sorunlu. Alınan cevaplar gelecekte otomobil sektörünün ne yönde ilerleyeceğinin görülmesi açısından büyük önem taşıyor.

Y Kuşağı Özel Araç Tercih Ediyor.

Y kuşağına yapılan anket içerisinde ulaşım yapmak için tercih ettikleri araçlar ve çevrim içi bir şekilde araç satın almanın tercih edilip edilmediği soruldu.

y kuşağı araba

Araştırmaya katılan kişilerin %68’lik kısmı toplu taşıma araçlarını tercih etmek yerine kendi özel araçlarıyla seyahat etmeyi tercih ettiğini aktardı. Bu gruba giren insanların büyük kısmıysa bunda pandeminin yani virüs salgınının etkili olduğunu aktardı.

Gelecek yıl tatile gitmek için kendi araçlarını kullanacaklarını söyleyenler grubun %50’lik kısmını oluşturuyor. Ayrıca ankete katılanlar bundan sonra araç alırken online yöntemleri tercih edeceğine de vurgu yaptı. Buna rağmen hala %40’lık kısmı satın alma işlemi sırasında birisiyle konuşmak istediğini aktardı. Ancak büyük bir kısım ödeme yönteminin güzel ve güvenilir olmasının araç alırken daha önemli olduğuna değindi.

Salgın Sonrası Otomobil Piyasası Nasıl Şekillenecek

Yapılan bu araştırma altı farklı Avrupa ülkesinde yaşayan insanların düşüncelerinin öğrenilmesi açısından kritik önem taşıyor. 25 ile 34 yaş aralığında bulunan bu insanların gelecekte daha çok kendi araçlarını almak için çalışacakları bu şekilde dikkat çekiyor. Tabi bu hızlı bir üretim sisteminin kurulması ve talebe cevap verilmesi için önemli bir nokta olarak öne çıkıyor.

Gelecekte toplu taşıma araçları yerine insanların özellikle uzun seyahatler için kendi araçlarının tercih edileceği çıkarılan sonuçlar arasında yer alıyor. Tabi bunda virüs salgınının ne kadar hızlı biteceğini ön görmekte etkili olacağını da söylememiz de fayda var.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here