Yarım Asırlık Prestij, “Aston Martin Db5” Yeniden Yollarda

1
1264
Aston Martin DB5 Continuation1

Hepimizin çocukluk hayalidir ajan olmak, gizli görevlerde çalışmak, önemli biri olmak. Ancak bu göreve sahip olduğunuzda altınızda bir Aston Martin yoksa kendinizi önemli hissetmeniz mümkün değildir ama eğer altınızda bir Aston Martin varsa… İşte o zaman artık ajan olup olmamanız önemli değildir çünkü artık önemli olan şey görevin kendisi değil göreve giderken sürdüğünüz aracın keyfidir.

Aston MartinJames Bond Bağlantısı

Aston Martin ve James BondBirbirlerine sıkı sıkıya bağlanmış, birbirlerinden ayrı asla düşünemeyeceğimiz bazı kavramlar vardır. Bu ikililerin en çok öne çıkanlarından birisi, Aston Martin ve James Bond. 1964 yılında gösterime giren “James Bond Goldfinger” filmiyle hepimizin gönüllerine giren Aston Martin DB5, “DB5 Continuation” adıyla geri dönüyor.

Aston Martin Db5

Çelik şasini zarif bir şekilde kaplayan alüminyumdan yapılmış gövde panelinin altında 4 litre hacimli motoru barındıran bu araç, orijinal DB5 ile aynı motor hacmi ve silindir düzenlemelerine sahip ve 290 beygirlik gücü ile tabiri caizse yeni bir çığır açıyor. Fakat hepsi bu kadar değil. Goldfinger filmindeki teçhizatlar ile donatılan bu İngiliz Bey efendisinde yok yok.

Dönemin otomobillerinde; motor, gücü ZF(Zahnrad Fabrik) tarafından üretilen 5 vitesli manuel şanzıman ile arka tekerleklere yollar ve sınırlı kaymalı diferansiyel tüm gücün iki tekerleğin arasında uygun bir şekilde dağılmasını sağlar, bunların yanı sıra bir otomobilde ön uçta bobinler, arkada hareketli bir aks, manuel kremayer ve pinyon direksiyon bulunmasını beklersiniz fakat Bond’un DB5’inde filmde gösterilen hemen hemen her şey gerçekten var; tek tuşla değişen plaka, radar tarama sistemi, kurşun geçirmez bir kalkan, arka farlarda yağ püskürtme sistemi, duman makinesi, lastik patlatıcılar ve hatta ön taraftan çıkan bir makineli tüfek.

 

 

 

 

Adeta bir silaha dönüştürülmüş bu aleti daha tehlikesiz hale getirmek isteyen Aston Martin, yağ püskürtme sistemini su püskürtme sistemi ile değiştirirken makineli tüfekte de yanıp sönen ışıklar kullanmış. Hepimizin hayallerini süsleyen bu araç maalesef ki sadece 25 adet üretilecek ve fiyatı 3.3 milyon sterlin olacak. Ancak çıkan dedikodulara göre trafikte kullanılamayacak bu 25 araç koleksiyoncular tarafından çoktan satın alındı.

Ama okuyucularımız hayallerini gerçekleştirebilsinler diye, bir özel ajan hizmetimiz olmasa da, arabam.com’da onlarca Aston Martin mevcut.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here