Yeni Cupra Ateca Şimdi Daha Güçlü!

7
3979
CUPRA ATECA ÖN TASARIMI

Yeni makyajlanan Seat Ateca, performanslı serisi olarak gelecek olan Cupra Ateca‘ya tasarım alanında öncülük etmeye devam ediyor. Sert çizgilerin devam ettiği nitelikte tasarım dilini sürdüren Seat sanatçıları, modeldeki bu sertliği aktarmaları için Cupra tasarımcılarına çok ipucu vermiş gözüküyor. Genel manada Cupra Ateca’nın kardeşinden tasarımsal açıdan çok büyük farkı yok ama ince detayları da görmüyor değiliz. Modelde en büyük tasarım değişikliği ön panjurunda yer alıyor. Siyah mat kaplamalarla çizilen ve İspanyol üretici Cupra’nın yeni nesil tampon tasarımına sahip olan Ateca, önden görünümünde çok iddialı gözüküyor.

YENİ CUPRA ATECA’DA FARKLI NELER VAR?

Modeli, normal versiyonu ile ayıran en önemli özellikleri tabi ki motor seçenekleri ama dış ve iç tasarımında da ufak dokunuşlar Cupra izlerini taşıdığını gösteriyor. Ön panjurunda ki büyük Cupra tasarım tampon ön yüzü, arka tasarımında dörtlü egzoz çıkışları, aracın metalik kısımlarını ince dokunuşlarla bakır süslemeler ile değiştiren Cupra farkını hissettiriyor. 6 farklı altın rengi dokunuşlara sahip alaşımlı jant tasarımı da modelin opsiyonları arasın da yer alıyor.

CUPRA ATECA ARKA TASARIMI

CUPRA ATECA’NIN İÇ TASARIMI NASIL?

İç mekan da belli bir değişiklik bulunmayan model de direksiyonda ki altın rengi Cupra amblemi ve geliştirilmiş performanslı sürüş modları en dikkat çekici özellikler olarak yer alıyor. 10.25” boyutundaki dijital gösterge paneli ve 9.2 ” lik bilgi eğlence sistemi Ateca’da standart olarak sunuluyor.

CUPRA ATECA İÇ MEKAN

YENİ CUPRA ATECA’DA MOTOR SEÇENEKLERİ NELER?

Cupra Ateca’da en belirgin farklılık motor seçenekleri olarak göze çarpıyor. Son derece güçlü motorları iddialı teknik verilerle sunan İspanyol üretici bu konuda farkını hissettirmeye ve Seat’tan bağımsızlığını kanıtlamaya son derece kararlı gözüküyor.  2.0 litrelik benzinli motora 300 beygir güç ünitesi koyan Cupra bununla yetinmeyerek 400 NM tork değeri sunmuş, bu rakamlar düşünülünce bir asfalt canavarı daha geliyor anlaşılan.

Seat Leon ST Cupra 300 4Drive İncelemesi

SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ NELER?

Cupra Ateca, 2.0 litrelik 300 beygir güç üreten 400 NM tork değerine sahip güçlü bir motor ile geliyor ama tek değişiklik bu değil. Modelin şasisinde büyük değişiklikler yapıldığı, rüzgar direncinin bile en alt limitlere indirildiği yetkililer tarafından söylenen özelliklerden. ‘Mümkün olan en hassas, en kapsamlı ve en farklı sürüş deneyimini’ dile getiren model yetkilileri bu konuda çok iddialı.

2.el Seat ilanları için tıklayın!

7 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here