Yeni Elektrikli Mercedes SUL, Maybach’ten İlham Alacak

0
1227

Mercedes’in yeni bir raporuna göre, garip Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury Concept’e benzer bir araç yani Mercedes SUL üretim hattına ulaşabilir.

Bahsedilen araç daha önce Pekin Auto Show 2018’de kavram olarak tanıtılan ve gösterilen sedan gövde stili ile bir SUV sürüş yüksekliğine sahip olacak. Mercedes araçlarının genel boyutu birleştiriliyor ve oldukça tuhaf bir şekil ortaya çıkıyor. Mercedes, 2020’nin dördüncü çeyreğinde hızla ilerlemesine ek olarak Maybach konseptinden ilham alan bir üretim modelinin gün ışığını görebileceğini iddia ediyor.

Alman Handelsblatt, Daimler’in orta ve lüks sınıf segmentinin SUV şeklini sedan modeliyle birleştiren bir araçla yeniden canlandırmak istediğini bildirdi. Araç, görünüşe göre Mercedes tarafından Sport Utility Limousine veya SUL olarak anılıyor. Hem ICE (Internal Combustion Engines) hem de tamamen elektrikli olarak satılacak olan aracın A-Serisi sedanın yerini alabileceği ve 2025 gibi erken bir zamanda üretime girebileceği iddia ediliyor.

Mercedes SUL

Yeni aracın A Serisi sedanın yerini alacağı doğruysa, ölçeğinin orijinal Vision Ultimate Luxury Concept’ten çok daha küçük olacağını varsaymak mantıklı olacaktır. Çünkü Mercedes Maybach Cabriolet modeli 6 metre uzunluğundadır. Maybach’in genişliği 2,1 metredir ve araba tamamen elektrikli bir 2.2 coupé’dir. İlginç bir şekilde, Daimler’in, mevcut E-Serisi’ne benzer boyutta biri de dahil olmak üzere diğer SUL modellerini üretim için onaylayabileceği anlaşılıyor.

Orijinal Vision Ultimate Luxury Concept, Maybach markasının yapabileceklerinin nihai teknik vitrini olarak tasarlandı. Dört kişilik geniş bir kabine sahipti ve 750 hp üretmek için bir araya gelen dörtlü elektrik motoru kullanıyordu.

SUL Bir Mercedes-Maybach Başarı Öyküsünün Devamı

Konsept araç SUL sadece Mercedes-Maybach tasarım dilini somutlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda başarılı Mercedes-Maybach hikayesini sürdürürken geleneksel marka değerlerini de yansıtıyor. “En iyiden en iyiden en iyiyi” yaratma ilkesine sadık kalarak, Mercedes-Maybach, Mercedes-Benz’in mükemmelliğini Maybach’ın seçkinliğiyle birleştirirken, lükste en üst noktayı temsil ediyor. Gösteri arabası, çekici bir otomotiv kültürel diyalogu sağlamak için Batı ve Uzak Doğu yarım kürelerinden etkileri de birleştiriyor.

Dış tasarım: duygusallık ve saflığın uyumu.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury’de, geniş oturma pozisyonu, zarif tasarım ve özellikle arka kısımdaki en kaliteli malzemelerle birlikte ferahlık ve konfor, en üst düzeyde lüks bir deneyim yaşatıyor. SUL, tipik Mercedes-Maybach değerlerine örnek teşkil eder: geleneksel işçilik, benzersizlik ve bireyselleştirme.

SUL dış tasarımI

SUL, süslemeler veya keskin kenarlar içermeyen pürüzsüz, gösterişli yüzeyler, sportif bir zarafet görüntüsü oluşturur. Araç, görkemli bir görünüme sahiptir. Dengeli orantıları ile araç muazzam bir duruşa sahiptir. Ön kısım, ince çizgili elbise tarzında ince dikey çubuklarla ayırt edici krom kaplı radyatör ızgarasıyla vurgulanır.

İkinci el Mercedes-Benz ilanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here