1998’den beri üretilen Honda HR-V hepimizin bildiği, yollarda gördüğü başarılı bir aile aracı. Yenilenen kompakt SUV’nin üçüncü jenerasyonu ülkemizde yollara çıkacak.

Düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen HR-V bir çok yenilik ile geliyor. En önemli yenilik güç ünitesi ile alakalı. Honda’nın “Elektrikli Vizyon Stratejisi” kapsamında hibrit modellerini artırmakta olduğunu biliyoruz. HR-V’de bu adımlardan biri. Kompakt SUV, Honda’nın e:HEV logosuna sahip üçüncü modeli olarak yollara çıkacak. Anlayacağınız HR-V, üçüncü neslinde bu etiket beraberinde yollara hibrit performansı ile çıkacak.

Güç Üniteleri

Yeni HR-V hibrit olduğundan hem içten yanmalı hem de elektrikli güç ünitelerine sahip. İçten yanmalı üniteye baktığımız zaman 1.5 litre hacminde DOHC i-VTEC benzinli motor görüyoruz. Elektrikli güç ünitesi ise iki adet motordan oluşuyor. İçten yanmalı benzinli motor tek başına 131hp güç ve 4500rpm’de 253 Nm tork üretiyor. Spor, Normal ve Eko olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunan yeni HR-V’de ayrıca daha güçlü rejenratif frenleme için “B” diye adlandırılan bir mod da bulunuyor.

Donanım

Kompakt SUV günümüz standartlarına uygun donanımlar ile geliyor. Ön konsolda 9 inçlik  LCD bir dokunmatik bir ekran yer alıyor. Sürücünün önündeki göstergeler ise 7 inçlik bir ekran üzerinde yer alıyor. TFT e:HEV olarak anılan ekranda sürücü görmek istediği sürüş sistemlerini seçmek şeklinde kişiselleştirmelerde bulunabiliyor. Apple CarPlay ve Android Auto sayesinde kullanıcılar her türlü telefon ile araca bağlanabiliyorlar. Ancak Apple CarPlay Bluetooth, Wi-Fi ve kablo ile bağlantı sağlayabilirken Android Auto sadece kablo ile bağlantı sunabiliyor.

Gelişmiş “Honda Sensing” güvenlik teknolojileri, Akıllı Giriş, premium ses sistemi, elektrikli bagaj kapağı, koltuk ve direksiyon ısıtma gibi özellikler sunulan diğer donanımlar arasında. 18 inçlik jantlar ise tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.

Fiyatlar

Yeni nesil HR-V, ülkemizde “Advanced” ve “Style” olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile çıkacak. Advanced donanım seviyesi 650.000₺, Style donanım seviyesi ise 685.000₺ fiyat etiketi taşıyor. 2022 Honda HR-V 5 Mart‘tan itibaren satışa sunulacak.

2022 Honda HR-V fiyat listesi

Model Donanım Fiyat
Yeni HR-V e: HEV Advance 650.000 TL
Yeni HR-V e: HEV Style 685.000 TL

 

İkinci el Honda HR-V ilanları için buraya tıklayabilirsiniz. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here