Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport… Porsche, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni 718 Cayman GT4 RS Clubsport’u tanıttı. Weissach’ın ortadan motorlu yarış arabası, henüz görücüye çıkan yeni 718 Cayman GT4 RS yol otomobilini temel alıyor.

En önemli değişiklik 4.0 litrelik altı silindirli boxer motor. Bu yüksek devirli motor, doğrudan 911 GT3 Cup yarış arabasından alınmıştır. 718 Cayman GT4 RS Clubsport’ta 493 hp sağlar. Bu önceki GT4 Clubsport modelinden 74 hp daha fazladır. Pek çok iyileştirilmiş ayrıntıya ek olarak, yeni 718 Cayman GT4 RS Clubsport’u geliştirmenin odak noktası genel performansı daha da iyileştirmekti. Araca takılan standart 7 vitesli çift kavramalı şanzıman (PDK) yedi ileri vitesin hepsini kullanıyor. Ayrıca tüm vitesler, önceki modele göre daha kısa oranlara sahiptir. Piste ve seriye özgü düzenlemelere bağlı olarak, yeni 718 Cayman GT4 RS Clubsport, önceki modele göre yüzde ikinin üzerinde daha hızlı tur süreleri elde edebilir.

Daha Hızlı Tur Süreleri ve Sürülebilirlikte Saha Fazla İyileştirme

Porsche Motorsport Satış ve Dağıtım Müdürü Michael Dreiser, “önceki GT4 Clubsport’u çalıştırmanın son üç yılındaki deneyimimizi ve müşteri isteklerini yeni otomobilin geliştirilmesine dahil ettik” dedi. “Daha hızlı tur süreleri ve daha fazla sürüş kabiliyeti sunduk. Müşterilerimize dünya çapındaki GT4 sınıfı yarış yarışmalarında yaklaşan yarış sezonları için rekabetçi bir ürün sunuyor.” Porsche, 2016 yılında 981 nesline ait Cayman GT4 Clubsport’u sunmaya başladı. Bu, rekabetçi bir araba ile erken yarış formatı sunmaya denktir. Bu modelden 2018 yılından önce toplam 421 adet üretildi. 718 Cayman GT4’ü ​​temel alan yeni nesil model 2019’da piyasaya çıktı. Bugüne kadar üretilen yaklaşık 500 adet ile aynı zamanda son derece başarılı bir otomobildi. Bu araçlara olan yoğun talebin nedenlerinden biri de düşük işletme maliyetleridir. Yarışa özel bileşenlerle birlikte kanıtlanmış seri üretim teknolojisinin kullanılması, müşteri ekiplerinin maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

718 Cayman GT4 RS Clubsport bu geleneği sürdürmekte ve rekabet gücü açısından daha fazla gelişme sunmaktadır. Doğrudan mevcut 911 GT3 Cup yarış otomobilinden alınan 493 HP 4.0 litre altı silindirli boxer motor, önceki modelde kullanılan 3.8 litrelik motordan neredeyse yüzde 18 daha güçlü. Optimize edilmiş hava girişi sayesinde, 8.300 dev/dak ile önceki motordan 800 dev/dak daha yüksek maksimum güç elde edilir. Yeni motor 9.000 rpm’ye kadar devir yapıyor. 6.600 rpm’de önceki 425 Nm yerine 6.000 rpm’de 465 Newton metre (Nm) geliştirir. Sonuç, hem profesyonel yarışçılar hem de amatör sürücüler için arabayı sürmeyi çok daha kolay hale getiren çok daha geniş bir kullanılabilir hız bandıdır.

Tasarım ve Şaside Ek Değişiklikler Gözleniyor

Şasideki değişiklikler, 718 Cayman GT4 RS Clubsport’un yol tutuşunu da iyileştirdi. Amortisör teknolojisi, optimize edilmiş bir araç tepkisi ve gövde kontrolünde daha fazla iyileştirme elde etmek için sıfırdan revize edildi. Bunun, aracın genel performansı ve yol tutuşu üzerinde önemli bir etkisi oldu. Yükseltmeler, ön ve arkada ayarlanabilir kılıç tipi viraj denge çubuklarına ek olarak, geliştirilmiş özelliklere sahip iki yönlü ayarlanabilir amortisörlerin kullanımını içerir.

Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

 

Araç yüksekliği, kamber ve toe da ayarlanabilir. Ayrıca, ön ve arka aks için üç farklı yay oranı artık mevcuttur. Kaputtaki özel NACA kanalları, hava akışını 380 milimetre çelik fren diskleriyle donatılmış büyük yarış fren sistemine daha verimli bir şekilde yönlendirmek için tasarlanmıştır. Porsche Stabilite Yönetim Sistemi (PSM) özellikle motor sporları için tasarlanmıştır. Ayrıca çekiş kontrolü (TC), ABS ve güncellenmiş bir denge kontrol sistemi için bir anahtar içerir.

Mükemmel Aerodinamik, Hassas Kullanım Sağlar

Mükemmel aerodinamik, 718 Cayman GT4 RS Clubsport’un hassas ve kontrol edilebilir yol tutuşunun hızlı virajlarda bile dengeli kalmasını sağlar. Ön dalış uçakları ve uzatılmış ön spoyler ucu, ön aksta yere basma kuvvetini artırır. 911 GT3 R’den ilham alan kanatlardaki çamurluk havalandırmaları hava akışına yardımcı olur. Ön tekerleklerin etrafındaki hava türbülansını yatıştırmak için özel olarak tasarlanmış hava perdeleri bulunur. Bunlarla birlikte tamamen kapalı gövde altı, otomobilin arkasındaki difüzöre hava akışını optimize eder. Ayrıca, kuğu boynu arka kanadına şimdi 20 milimetre uzunluğunda bir Gurney flap ve iki ilave aşama ile genişletilmiş bir ayar aralığı verildi.

Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

Önceki 718 Cayman GT4 Clubsport, yenilenebilir doğal elyaf kompozit malzemeden yapılmıştır. Ayrıca model bu gövde parçalarını kullanan ilk seri üretim yarış arabasıydı. Yeni GT4 RS Clubsport söz konusu olduğunda, bu malzemenin bir bütün olarak bulunur. Ayrıca araçta daha da kapsamlı bir şekilde kullanılması söz konusudur. Kapılar ve arka kanadın yanı sıra kaput, kanatlar, ön uçtaki aerodinamik bileşenler ve direksiyon simidi artık bu malzemeden yapılıyor. Karbon fiber kompozit malzemeye alternatif olarak bu keten bazlı fiberin kullanımı yoğundur. Ayrıca artık yol arabalarında kullanımı için motor sporlarında test edilebilir. Porsche, 70 yılı aşkın bir süredir, potansiyel olarak karayolu araçlarında kullanılabilecek teknoloji söyler. Ayrıca bunlar, süreçler ve malzemeler için bir test yatağı olarak motor sporlarını kullanıyor.

Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport Yarışa Hazır

718 Cayman GT4 RS Clubsport, doğrudan fabrikadan yarış etkinliklerinde yarışmasını sağlayan tüm ön koşulları karşılayacak şekilde donatılmıştır. Bu, kaynaklı takla kafesi ve ön ve arka ayarlanabilir Recaro yarış koltuğu ile başlar. Buradan 2023 uyumlu altı noktalı yarış emniyet kemerleri ve güvenlik ağlarından yangın söndürme sistemine ve üç krikolu yerleşik hava kriko sistemine kadar uzanır. Sürücü tarafındaki yeni güvenlik köpüğü, SRO yarış serisinin uluslararası gereksinimlerini karşılar.

Yeni Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport

FT3 güvenlik yakıt hücresi, 115 litreye kadar yakıt alabilir. Ayrıca bu da onu dayanıklılık yarışları için uygun hale getirir. Ek olarak, Porsche iki farklı egzoz sistemi sunar. Ve bu sayede GT4 RS Clubsport’un daha katı gürültü sınırlarına sahip pistlerde rekabet etmesine olanak tanır. Araç ayrıca, otomobilin gece dayanıklılık yarışlarına hızlı bir şekilde dönüştürülmesini sağlar. Ve bunun için hızlı yakıt ikmali için kaportadaki homologe farların veya açıklıkların daha sonra eklenmesi için hazırlanmıştır.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here