Yenilenen Hyundai Kona Türkiye Yollarında!

Markalar tarafından üretilen crossover, SUV benzeri modeller son dönemde büyük rağbet görüyor. Gösterilen ilgi sadece ülkemizle de sınırlı değil, dünya genelinde bu karosere sahip modellerin tercih edildiğini görmeye başladık. Hal böyleyken markalar da yeni çıkaracağı modelleri bu ilgiyi göz önüne bulundurarak belirliyorlar. Hyundai tarafından 2017 yılında üretimine başlanan Kona da bu modellerden biri. Kona ilk çıktığı günden bu yana küresel çapta başarılı satış rakamları yakalamayı bildi. Ülkemizde de aynı başarısını sürdüren model, bir makyaj operasyonu geçirdi. Şimdi ise yenilenen Hyundai Kona, Türkiye showroomlarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Teknik Özellikleri Güncellendi!

Gelen güncelleme ile beraber 3 yeni motor seçeneği Kona’ya eklendi. Yenilenen Kona, 1.6 litrelik dizel motor seçeneğini, 48V yarı hibrit motor teknolojisi ile harmanlıyor. Elektrik desteğinin sunulduğu bu dizel motor ile Kona, önceki dizel motora nazaran %10 daha ekonomik bir sürüş vaadinde bulunuyor. Bir diğer motor seçeneği ise 1.6 litrelik benzinli motor. Bu motor 198 beygirlik bir güç üretiyor. Performans isteyenler için bu motor seçeneği gayet cazip gözüküyor. Makyajlanan Kona ile gelen üçüncü motor seçeneğini 1.0 litrelik turbo beslemeli bir ünite oluşturuyor. Benzinli olan bu motor, 120 beygirlik bir güç üretiyor. Düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken 1.0’lık ünite, 100 kilometrede 5.3 litrelik tüketim ortalaması ile oldukça dikkat çekici. Bu versiyonların tamamıyla 7 ileri otomatik DCT şanzımanı seçmek mümkün.

Yenilenen Hyundai Kona

Yenilenen Hyundai Kona ‘nın Makyajlanan Tasarımı!

Kona’nın geçirdiği makyaj operasyonu ile dış tasarımda belli değişikler yapılmış. Ön ve arka yüzde yenilemeye gidilen modelde, ön-arka tampon grubunda ve aydınlatma gruplarında çeşitli değişiklikler mevcut. Yenilenen Kona, güncellenen LED far tasarımının yanı sıra, sert tampon tasarımı ile de oldukça dikkat çekici gözüküyor. Bunların yanında modelin iç tasarımında da çeşitli güncellemeler yapılmış. İç tarafta en dikkat çeken ayrıntı ise yenilenen ve büyüyen dokunmatik multimedya sistemi olmuş. Yeni haliyle Kona’nın başarılı satış rakamlarını devam ettirebileceğini söylemiz yanlış olmaz.

Yenilenen Hyundai Kona

İkinci el satılık Hyundai Kona ilanları

Hyundai Kona Yangın Tehlikesi Sebebiyle Geri Çağırılıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here