Yüzde Yüz Yerli Elektrikli Traktör Üretilecek

1
4191

Yüzde yüz yerli elektrikli traktör üretmek için Türkiye kolları sıvadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli den gelen açıklamaya göre yıl sonunda tamamen yüzde yüz yerli elektrikli traktör üretilecek.

Çiftçilerin Maliyetleri Azalacak

Elektrikli araçlarla ilgi birçok gelişme yaşanıyor. Türkiye’de çiftçilerin en büyük maliyet kalemlerinden olan yakıt maliyetine çözüm bulmak için yerli elektrikli traktör üretecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Elektrikli araçla ilgili birçok hareket var ama elektrikli traktörle ilgili dünyada ilk kıvılcımı biz yaktık. Bizim TAGEM enstitümüz bu konudaki testleri yaptı. Traktör dört dörtlük. Önemli olan bunu seri üretime geçirebilmek. Seri üretimle bir bankayla beraber prototip yapan firma ortak oldular. Tahmin ediyorum 100 kadar traktörü hızlı bir şekilde banklardan çıkaracağız.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyadan böyle bir talep var. Çiftçiye sorsak en büyük gider kalemi yakıt diyecek yüzde 90 oranında yakıtı azaltan endüstriyel bir makine yaptık. İnşallah seri üretimle beraber çiftçimizle buluşacak. Türk çiftçisi dünyadan önce bunları kullanma ayrıcalığına sahip olacak. 2021’e varmadan yapmış olacağız biz TİGEM olarak 10 tane sipariş verdik. Test yapmış olacağız bu süreçte” dedi.

En yeni ikinci el traktör ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Dünya Elektrikli Araçlara Yöneliyor

Son zamanlarda elektrikli araçlara talep her geçen gün atıyor. Özellikli elektrikli araç üreten otomotiv firmaları rakiplerine fark yaratıyor. Örneğin ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Çin’de 10 bin 160 adet ile rekor kırmıştı. Mart ayında dünya genelinde satışları %41 düşerken, Çin’de kendi rekorunu kırmıştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine diğer ülkelerde elektrikli araç üretimine yöneldi.

Elektrikli araç üretimi için birçok farklı ülkelerde teşvik sağlanıyor. Özellikle Almanya hükümeti, koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilenen otomotiv sektöründe elektrikli araçların satışını artırmak için teşvik desteği sağlıyor. Almaya’da elektrikli araç alındığında, 9 bin euroluk indirimin desteği verilecek. 6 bin euroluk kısmı devlet tarafından 3 bin euroluk kısmı ise üretici firma tarafında karşılanacak. Ayrıca vergiler yüzde 19’dan 16’a düşürerek elektrikli araçlara talebi artırmayı hedefliyor.

En yeni 2.el elektrikli araç ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here