Akü Fiyatları

1
6944
Mutlu Akü

Akü fiyatları nasıl? Uygun fiyata akü nereden bulunur? Akü fiyat listesi ve akü alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında biraz araştırma yaptık…

Akü Fiyatları

Akü nedir sorusuyla başlayalım; zira, akümülatör denilen cihaz aracın çalışması için şart. Elbette bir araçtaki pek çok parça olmazsa olmazdır. Çünkü tüm bu parçalar birlikte uyum içinde çalıştığında motor güvenli ve performanslı bir şekilde işler. Akünün araçtaki görevi ise motorun çalışmasını sağlamak için lazım olan ilk ateşleme için enerji vermek ve araçtaki elektrik enerjisine ihtiyaç duyan kısımlara gerekli olan enerjiyi sağlamaktır.

Akü biterse ya da akü arızalanırsa araç çalışmaz. Araçtaki lambalar, sinyaller, elektrikli camlar ve diğer her şey de çalışmaz. Dolayısıyla akü arızasını önemsemek, akü değişimini sağlamak araç sahibi için birincil önem arz eder. Peki, akü fiyatları nasıl?

Akü Fiyat Listesi

Akü fiyatları, bir markadan diğerine, akünün özelliklerine göre değişilik gösterebilir. Ayrıca dönemse akü kampanyaları, akü satış noktasının belirlediği rakamlar da akümülatör fiyatlarına etki eder. Bu nedenle genel ve net bir akü fiyat listesi edinemezsiniz. Ancak aracınız için doğru aküyü seçerek, uzman ellerde akü değişimi sağlayarak ve akünüzün uzun ömürlü olması için gerekli bilgileri edinerek sandığınızdan daha fazla ekonomik sonuçlar elde edebilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Akü Arayışında Bunlara Dikkat Edin!

Pek çok araç sahibi, akü bittiğinde ve akü değişmesi gerektiğinde uygun akü fiyatları gibi bir arayışa girer. Ancak burada uzun ömürlü akü seçimi, uzman ellerde akü değişimi, güçlü ve güvenilir servis sunumu gibi detaylar bazen akünün net fiyatından daha önemlidir. Zira, kısa bir süre sonra tekrar akü değiştirmek zorunda kalmak ya da kötü akü seçimi nedeniyle başka hatalarla karşılaşmak çok daha fazla maliyet kaybına neden olabilir. Peki, kaliteli akü seçimi ne demek ve bu eksende nelere dikkat etmeli?

  • Yolda bırakmayacak kaliteli akü seçimi yapın. Hızlı ve ucuz çözüm üreterek yolda kalma ihtimalini göz almayın! Bu durumda çekici çağırmak, yeniden akü almak size çok daha pahalıya gelecektir. 
  • Bazı oto parçaları, yeni otomobil teknolojisini yakalayamayabiliyor. Özellikle akü seçiminde bu konu çok önemli. Zira, otonom sürüş teknolojileri ve diğer teknik detayları destekleyen yeni nesil akü seçimi yapmak böyle bir araçta sorun yaşamanıza neden olabilir. 
  • Akü markasının sunacağı garanti kapsamına dikkat edin.
  • Akü markasının geniş bir hizmet ağında servis sunabilmesini önemseyin. Örneğin Sivas’tan aldığınız akü ile İzmir’e gittiğinizde sorun yaşarsanız da marka, servis sunabilmelidir.

Mutlu Akü Servis Noktaları Listesi 

1 YORUM

  1. Yerli olarak mutlu akü, inci akü, yiğit akü hepsi ortalama kalitedeler. Bosch akü ve Varta akü ise bunlardn bir çıt daha kalitelidir ve servis garanti durumlarıda göz önüne alınırsa ben Bosch akü öneriyorum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here