Doğru Akü Seçimi Nasıl Yapılır?

0
4447
Mutlu Akü

Akü seçimi nasıl olmalı? Akü alırken nelere dikkat etmeli? Peki, en iyi akü markası hangisi ya da en uygun fiyatlı akü seçeneği hangisi? Bu soruların yanıtlarına bakalım…

Doğru Akü Seçimi Nasıl Yapılır?

Pek çok kişi akü alırken fiyat ve marka odağında araştırma yapıyor. Başka bir deyişle akü tavsiyesi arayışında fiyat ve marka konusu öne çıkıyor. Uygun fiyata akü bakarken aslında sadece etiket fiyatına odaklanmak, ekonomik çözümden uzaklaştırabiliyor. Zira, akünün uzun ömürlü olması, farklı hava koşullarına dayanıklı olması, her hangi bir arıza – hasar durumunda ilgili markanın geniş servis ağı ile ulaşılabilir olması ve güçlü garanti kapsamı sunabilmesi konuları fiyatla birlikte değerlendirilmeli. Buna, ekonomi dilinde fiyat&performans odaklı alışveriş deniyor. Peki, fiyat& performans odaklı seçim yapmak ne demek?

Uygun Akü Tercihinde Fiyat& Performans Odaklı Olun!

Bir ürünü ekonomik bir şekilde satın almak demek, bu konu özelinde bakarsak, piyasadaki en ucuz akü seçeneğine yönelmek demek değildir. Ürünün satış fiyatı ile birlikte uzun vadede sorunsuzca kullanılabilir olması, sorun çıktığında markanın sorumlu davranması konuları da değerlendirilmelidir. Bu şekilde alışveriş yaptığınıza fiyat ve performans dengesini daha iyi kurabilirsiniz.

Hatta bilinçli bir yaklaşımla yerli üretimi, kaliteli üretim yapanı, çevreci olanı desteklemek gibi yaklaşımlar da değerlidir.

Akü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akünün uzun süreli kullanımı için doğru akü seçimi ve periyodik akü kontrolü önemlidir. Akü seçimi ile ilgili olarak dikkat edilmesi gerekenler;

  • Yolda bırakmayacak kaliteli akü seçimi yapın. Hızlı ve ucuz çözüm üreterek yolda kalma ihtimalini göz almayın! Bu durumda çekici çağırmak, yeniden akü almak size çok daha pahalıya gelecektir. 
  • Bazı oto parçaları, yeni otomobil teknolojisini yakalayamayabiliyor. Özellikle akü seçiminde bu konu çok önemli. Zira, otonom sürüş teknolojileri ve diğer teknik detayları destekleyen yeni nesil akü seçimi yapmak böyle bir araçta sorun yaşamanıza neden olabilir. 
  • Akü markasının sunacağı garanti kapsamına dikkat edin.
  • Akü markasının geniş bir hizmet ağında servis sunabilmesini önemseyin. Örneğin İzmir’den aldığınız akü ile Mersin’e gittiğinizde sorun yaşarsanız da marka, servis sunabilmelidir.

Mutlu Akü Hizmet Noktaları Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here