Akünün Araçtaki Görevi Nedir?

0
10924
Mutlu Akü Fabrika Görseli

Akünün araçtaki görevi nedir? Akü ne işe yarar? Akü bozulursa ne olur? Akü biterse ne olur? Elektrikli arabalarda akü var mı? Akü konusunda bilgi arayanlar için araştırdık. 

Akünün araçtaki görevi nedir?

“Akünün araçtaki görevini kim bilmez ki” demeyin! Araç kullandığı halde temel parçalar hakkında bilgi sahibi olmayan pek çok kişi var. Bu, çok da ayıplanacak bir durum değil ama kullandığınız aracı tanımak, bir problemle karşılaştığınızda en azından neyle ilgili olabileceğini tahmin edebilmek önemli. Bu durumu, bir yeriniz ağrıdığında hangi organla ilgili olduğunu tahmin ederek ona göre hekim randevusu almanın zaman ve çabadan tasarruf ettirmesine benzetebiliriz.

Bugünün motor teknolojisinde bir motorlu araç için olmazsa olmaz olan akü ne işe yarıyor ve akü bozulursa ya da akü biterse ne olur sorularına basit yanıtlar arayalım…

Akünün İşlevi Nedir?

Mutlu Akü

Akünün araç üzerinde temel olarak 3 ana görevi vardır. Bunları, çok basit bir dille şöyle özetleyebiliriz:

 

 

1. Akümülatör Aracı Çalıştırır!

Aracın çalışması için gerekli olan ilk enerjiyi sağlamak akünün ana görevidir. Yani akü biterse, bozulursa araba hiç çalışmaz. Kontağı çevirdiğinizde hiç bir şey olmaz. 

2. Araç çalışmasa bile enerji lazım!

Aracın çalışmadığı zamanlarda, araç için gerekli olan enerjiyi karşılamak ikinci görevdir.  Araç, park halindeyken de enerjiye ihtiyaç duyar ve aslında akü 24 saat durmaksızın aracınızın ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

3. Arabadaki elektrikle çalışan parçalar ve fonksiyonlar

Aracın elektrik aksamlarına düzenli akım ve voltaj gitmesini sağlamak da akünün diğer görevi. Farların yanması, sileceklerin çalışması, kapı kilidi, klima, elektrikli cam açma ve kapama vs…

Akü Seçimi Nasıl Olmalı başlıklı içeriğimize de bakın!

Ne Tip Bir Akü Alacaksınız?

Akü almaya karar verdiğinizde ne tür bir akü alacağınızı bilemiyorsa öncelikle servisinize danışın. Pek çok akü markası, ürünlerini kullanım alanına göre isimlendirir. Örneğin Mutlu Akü ürünleri binek araç, ticari araç, motosiklet gibi farklı araç türlerinin ihtiyaçlarına göre seçenek sunar. Böylece aracın gerçekten ihtiyaç duyacağı enerji optimizasyonu sağlanmış olur. Konuyu detaylandıralım…

Mutlu Akü Fiyat Listesi 

Mutlu Akülerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Mutlu AküKullanım alanı 3’e ayrılıyor; A serisi, C serisi ve L Serisi Aküler

A serisi aküler – Binek Araç Grubu (Otomobiller, Hafif Ticari Araçlar)

C serisi aküler – Ticari Araç Grubu ( Traktör, Tır, Otobüs, Kamyon, İş Makinaları)

L serisi aküler – Hobi ve Alternatif Enerji Grubu ( Tekne, Karavan, Temizlik Araçları, Tekerlekli Sandalyeler, Güneş Enerji Sistemleri, Alarm Sistemleri)

Ayrıca bunlara ek olarak Mutlu Akü ürün gamında Motosiklet Aküleri ve Endüstriyel Aküler bulunmaktadır. Mutlu Akü, geniş ürün yelpazesi ile standart binek araçlardan, teknelere kadar, traktörden karavana kadar tüm araçların enerji ihtiyacını karşılayacak ürünler sunuyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here