Periyodik Akü Kontrolü Neden Önemli?

0
3616
Akü Fiyatları

Periyodik akü kontrolü neden önemli? Düzenli olarak akü kontrolü yaptırmanın önemi nedir? Akü bakımı ya da akü kontrolü ne demek? Periyodik akü kontrolü nerede yapılır?

Periyodik Akü Kontrolü Neden Önemli?

Akünüz aracın kalbidir. Marşa bastığınızda motorun ilk enerjisini veren akü, aracınızın diğer tüm enerji ihtiyaçlarını da karşılar. Akü, kimyası itibari ile canlı ve yaşayan bir sistemdir. Akümülatörü, insan vücudundaki kalbe benzetebiliriz. Kalp sağlığının düzenli kontrolü ne kadar önemli ise, akünün düzenli kontrolü, akünün uzun süreli kullanımı için o kadar önemlidir.

Yeni Model Arabaların Akü Kontrolü Gerekli mi?

Son yıllarda üretilen otomobillerin hemen hemen hepsinde bakım gerektirmeyen aküler kullanılıyor. Ancak bakım gerektirmeyen akülerin de belirli periyodlarda kontrol edilmesi gerekiyor.

Akü fiyatları içeriğimize de bakın!

Akünüzün periyodik kontrolü, bir sabah aniden aracınızın çalışmaması veya çok acil aracınıza ihtiyacınız olduğu bir anda (doğum, yetişmeniz gereken bir yer vb.) aracınızın marş basmama risklerini ortadan kaldıracaktır.

Periyodik Akü Kontrolü Ne Zaman Yapılmalı?

Ticari kullanımlarda 3 ayda bir, ticari olmayan kullanımlarda 6 ayda bir akü kontrol edilmelidir.

Akü kontrolü için Mutlu Akü Bayi Listesi burada!

Aracınızın Elektrik Sistemi Düzgün Çalışıyor mu?

Aracınızın elektrik sisteminin düzgün bir şekilde çalışması, akünüzün uzun ömürlü olmasına direkt etki eder. Aracın elektrik sisteminde kaçak olması veya standart donanımı dışında bir cihaz takılması akünün ömrünü kısaltacaktır. Bu sebeple araç elektrik sistemi düzenli olarak kontrol ettirilmelidir. Elektrik sistemindeki arızalar ve kaçaklar en kısa sürede giderilmelidir. Aracı bu şekilde kullanmak aküye kalıcı zararlar verebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here