Uygun Fiyatlı Akü Arayışında!

1
7186

Uygun fiyatlı akü mü arıyorsunuz? Akü fiyatlarına bakıyor ve bir türlü karar veremiyor musunuz? En ucuz akü hangisi ya da hangi akü markasını tercih etmeli? Akü alırken fiyat&performans odağında nelere dikkat etmelisiniz araştırdık.

Uygun Fiyatlı Akü Arayışında!

Akü, motorlu bir aracın çalışmak için ihtiyaç duyduğu ilk enerjiyi ve aracın elektrikle çalışan parçalarının ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Akü bittiğinde ya da akü bozulduğunda araç çalışmaz. Diğer yandan akü arızası ya da akü bitmesi ile trafiğin ortasında kalmak da var…Peki, akü değiştirmek için hangi markaya güvenmeli? En iyi akü markası hangisi? Akü fiyatları nasıl? Bu sorulara yanıt arayalım biraz…

Mutlu Akü Fiyat Listesi Burada!

En iyi akü markası hangisi?

Ülkemizde farklı markaların akülerine erişmek kolay. Hem online olarak akü siparişi verebilir hem de oto parça satışı yapan noktalara giderek akü alabilirsiniz. Ayrıca oto bakım merkezlerinden de akü temin etmek mümkün. Yerli akü markaları ve yabancı akü markalarının ürünleri arasından seçim yaparak aracınıza taktırabilirsiniz.

Bir çok kişi, oto parça alışverişi yaparken en ucuz akü ya da en uygun fiyatlı akü şeklinde araştırma yapıyor. Oysa oto yede parça ve oto parçaları için en uygun fiyat tanımı, en uzun süre sağlıklı bir şekilde çalışacak olan parçanın, en az masrafla, uzun garanti kapsamları ile sunduğu optimizasyon olmalı. Böyle bir ürün seçeneği, zaten en iyi akü tanımını da kapsamış oluyor.

Uygun Fiyata Akü Alırken Dikkat Edilecek 6 Nokta!

1Performansa ve Uzun Ömürlü Olmasına Dikkat Edin!

Yüksek performans, yüksek vibrasyon dayanımı, uzun ömürlü olması ile maliyet avantajı sağlaması önemsenmeli.

2Ucuza Kaçarken Kaliteyi Unutmayın!

 

Uygun fiyatlı akü seçimi, hesap etmediğiniz farklı maliyetlere sebep olarak uzun vadede aslında bütçeye zarar verebilir. Uygun fiyatlı diye tercih edilen aküler 1-2 yılda değiştirilmek zorunda kalabilir. 

3Yanlış akü seçimi başka arızalar çıkarabilir!

Fiyatı uygun diye alınan aküler, aracın şarj sistemini daha fazla yorarak farklı arızalara sebep olabilir. Bu nedenle sadece fiyata odaklanmak çok doğru değil. 

4Her akü aynı değil!

Akü konusunda bir diğer önemli detay da “hangi akü olduğu fark etmez, hepsi aynı”  yaklaşımıdır. Oysa  akü, aracın gizli kahramanıdır, varlığı hissedilmez fakat yokluğu hemen belli olur. Unutmayın ki akü olmadan aracınızın camını bile açamazsınız.

5Kalitesiz akü karda kışta ortada bırakır!

Kaliteli akü ile kalitesiz akü arasındaki fark soğuk havalarda net olarak fark edilir. Kalitesiz bir akü kış aylarında aracın artan enerji ihtiyacını karşılayamazken kaliteli akü, zorlu iklim ve çalışma şartlarında bile yüksek performans gösterir. Sıcak havalarda korozyon ve sülfatlaşmaya bağlı arızalar daha az yaşanır.

6Servis ağına ve garanti kapsamına bakın!

Akü konusunda dikkat edilecek başlıklardan biri de servis ağı erişimidir. Öyle bir akü markası seçmelisiniz ki aküyü Edirne’den almışken yaşadığınız her hangi bir problem için Van’da da hizmet alabilmelisiniz. 

7arabam.com Mutlu Akü’yü öneriyor!

Ürün kalitesinin yanında, tüm Türkiye’de 7000 noktadaki yaygın hizmet ağı ile de Mutlu Akü 1 Numara. Aküsünü Edirne’den alan bir kişi, aküsü ile ilgili herhangi bir problem yaşadığında Van’da da hizmet alabilir. Ayrıca sıcak havalarda korozyon ve sülfatlaşmaya bağlı arızalar çok daha az yaşanıyor. 

1 YORUM

  1. Mutlu akü, garantisinin dolmasına 3 hafta kala arabayı soğukta çalıştırmamaya başladı. Servisine götürdüm, garanti kapsamında değiştirmek yerine kutup başlarını biraz silip “akü sağlam, devam” dediler. 2 ay sonra kar yağınca yine çalışmadı. “Garantisi de dolmuş, bişey yapamayız” dediler. BRAVO diyorum!!!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here