Lexus LFA, firmanın ilk süper otomobilidir. Arkasında Toyota’nın tüm teknik gücüne sahip ve mükemmel tasarlanmış bir makinedir. LFA, 500 otomobille sınırlıdır ve ek 50 araba, Nurburgring performans paketini olarak satıldı. Bu da zaten etkileyici olan standart modeli pist odaklı bir yarışçıya dönüştürdü. Tasarım her zevke uygun olmayacak, ancak yapım kalitesi birinci sınıftır. Bu kadar ağır bir fiyat etiketine sahip bir şeyden bekleyeceğinizden daha azı yoktur ve  performansı sizi nefessiz bırakacaktır. Ferrari 458 Italia veya Lamborghini Aventador’dan daha ayrıcalıklı bir araba istiyorsanız, LFA sizin kozunuz olabilir.

Motorlar, performans ve sürüş

Performans şaşırtıcıdır. 552bhp, 4.8-litre V10, bir superbike motor kadar hızlı bir şekilde 9,000rpm redline dönebilir. Bir analog devir sayacı vardır. Motor, saniyenin sadece onda ikisinde vites değiştiren altı ileri otomatikleştirilmiş bir manuel ile eşleştirildi. Virajlar söz konusu olduğunda, LFA, Almanya’daki Nurburgring’de kapsamlı testlerle geliştirilmiş çok bağlantılı bir arka süspansiyon kurulumu sayesinde oldukça kullanışlıdır. Lexus, performans belgelerini pekiştirmek için süspansiyonu daha da odaklı kullanım için düşüren ve sertleştiren Nurburgring paketini sunar. Her iki araba da 0-100 km / s hızla 3,7 saniyede çıkabilir ve saatte 202 mil hıza ulaşabilir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji
Lexus LFA’nın varlığını inkar etmek mümkün değil, ancak görünüm her zevke uygun olmayacak. Ekstra Nurburgring performans paketi olmasa bile, Japon süper otomobil bir Mercedes SLS veya Ferrari 458 kadar tehditkar görünüyor. Aralıklı ön havalandırmalar otomobile agresif bir görünüm veriyor ve devasa tekerlek yuvaları ve çömelme duruşu, onu başka hiçbir şeyle karıştırmayacağınız anlamına geliyor. Alçak tavan çizgisi, Lexus’un tartışmasız en iyiyi sona sakladığı keskin bir arka uca doğru sorunsuz bir şekilde süpürüyor. LFA, güçlü F1 tarzı arka difüzörün üzerinde oturan, üçgen şeklinde yerleştirilmiş üç egzoz borusuna sahiptir. İç kısımda, gösterge paneli deri ve karbon fiber ile kaplanmıştır ve elektrikli olarak ayarlanabilen koltuklar mükemmel şekilde sarmaktadır.

LFA Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Böyle bir arabada pratiklik bir öncelik değildir. LFA önden motorlu olmasına rağmen koltukların arkasındaki boşluk neredeyse yok denecek kadar az. Bagaj kapısını kaldırın ve sadece küçük bir gece çantası için yeterli yer bulacaksınız ve kabindeki küçük bölmeler gerçekten çok küçük. Günlük kullanılabilirlik açısından Lexus, görüş mesafesinin zayıf olması nedeniyle dezavantajlıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here