Lexus, 2014 yılında tamamen yeni NX’i tanıttı. Şirketin yelpazesindeki daha büyük RX’in altında yer alıyor ve BMW X3 , Audi Q5 , Volvo XC60 ve Range Rover Evoque gibi premium SUV’lara karşı çıktı. Cesur bir tasarıma, lüks bir iç mekana ve yüksek teknolojili bir hibrit aktarma organı seçeneğine sahip olan NX, kesinlikle diğerlerinin arasından sıyrılıyor.  Bununla birlikte, bu pazardaki rakiplerinden farklı olarak, NX yalnızca benzinli / elektrikli hibrit aktarma organları ile sunuluyor. Hiçbir dizel seçeneği yokken, geleneksel benzinli NX 200t artık sipariş edilemiyor. Kağıt üzerinde, hibrit NX çok düşük emisyonlara sahiptir, ayrıca şehir içinde fısıltı kadar sessizdir ve hatta birkaç mil boyunca tek başına pil gücüyle çalışabilir.

Motorlar, performans ve sürüş

Düşük hızda şehir içi sürüş, Lexus NX’i en iyi şekilde gösterir; yüksek hızlarda yetersiz kalıyor. NX’in sürüş deneyimi de edinilmiş bir zevktir. Özellikle hibrit versiyon düşük hızlarda kendine geliyor çünkü fısıltı kadar sessiz. Kabin çok iyi yalıtıldığı için bu tamamen aktarma organlarının işi değil, bu nedenle yüksek hızlarda rüzgar ve yol gürültüsü çok azdır. NX 300h’de, hibrit sistem ve CVT otomatik şanzımanın kombinasyonu, rahatlatıcı ancak son derece sinir bozucu bir sürüş sağlar. Örneğin, eğer istikrarlı bir şekilde sürerseniz, Lexus neredeyse sessiz elektrikli modda şehirde süzülürken, pilin yaklaşık bir mil menzili, daha modern plug-in hibrit modellere kıyasla zayıf görünüyor. Şanzıman gerçekten bu arabayı durduruyor. Eğer aceleyle hızlanmanız gerekiyorsa, CVT auto’nun tepki vermesi oldukça yavaştır ve motor devrini yükseltir ki bu gerçekten gürültülüdür. Uzun bir otoyol yokuşunu hızlandırırken de aynı şey oluyor, yani motordan bir dron sesi duyuyorsunuz, bu da arabanın geri kalanının sessiz doğasını etkisiz hale getiriyor.

NX İç mekan, tasarım ve teknoloji

Lexus NX’in kendine özgü görünüşünü ya sevecek ya da ondan nefret edeceksiniz.

Lexus muhtemelen her zevke uyacak şekilde tasarlanmamıştır. Ancak cesur tasarımının dikkatleri üzerine çektiğini inkar etmek mümkün değildir. Sınıftaki daha sakin modellerin çoğundan çok farklıdır. Keskin kıvrımlar, kıvrımlar ve kalın SUV stil ipuçlarının cesur bir karışımına sahiptir. Tüm versiyonlarda alaşım jantlar ve LED kısa farlar bulunurken, SE modelleri tavan rayları ekler ve Luxury ve amiral gemisi Premier versiyonları daha akıllı gümüş süslemeler ile ayrılır. Yine de NX bazı açılardan çarpıcı görünmekte.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here