Üretimin Belçika’dan İspanya’ya taşınması nedeniyle uzun bir gecikmenin ardından, dördüncü nesil Ford Mondeo nihayet 2014’ün sonunda geldi. Hybrid modeli ise sadece bir sedan olarak geliyor.  Yeni Ford Mondeo Estate, daha geniş ve daha verimli olan bariz rakibi VW Passat Estate’e karşı iyi bir puan almıyor, ancak yolda, Mondeo Estate, son derece sevimli, başarılı bir araba haline geliyor.

Kritik bilgileri şu şekildedir: Beş koltuk, 525 litre bagaj alanı veya arka koltuk arkalıkları katlandığında 1.630 litre oluyor. Tüm bunlar, yeni Mondeo’nun kusursuz görünümünü en iyi haliyle gösteren güzel bir gövdede bulunuyor.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Mondeo yollarımızda ortak bir manzara olacağından emin olsa da, kendine özgü görünümü şirketin otoparkında öne çıkmasına yardımcı oluyor. Cesur ızgara, ince farlar ve uzun kaput bir araya gelerek ona gerçek bir görünüm kazandırıyor. Mondeo’nun kabinine de cesur bir makyaj yapıldı. Klima, telefon, navigasyon ve ses fonksiyonları için dört çeyreğe bölünmüş ve bir dokunmatik ekran sayesinde önceki nesil arabada görülen çok sayıda düğme geride kaldı. Ek olarak, içlerinde bir çift TFT ekran bulunan yeni kadranlar ve çok işlevli direksiyon simidinde radyo ve hız sabitleyici için olanlar da dahil olmak üzere bir dizi düğme ve Ford’un SYNC ses kontrol sistemi bulunur.

ESTATE Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Büyük bir bota ihtiyacınız varsa, Mondeo Estate tam size göre. Zemin alanı kare ve rakiplerinden daha büyüktür. VW’den farklı olarak, iki seviyeli zemin yok, koltuk arkalıklarını katlamak için kollar ve yük bölmesi ayırıcılar yok. Bunun olmasını istiyorsanız, Yük Yönetim Sistemi için ekstra ödeme yapmanız gerekir. Diğer yerlerde, arka koltuklar nispeten geniş ve ön tarafta biraz eşya saklama yeri var, ancak Passat daha geniş, bu da Mondeo’nun daha büyük bir araba olduğunu düşündüğünüzde yetersiz kalıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here