2021 Audi Q5 45 TFSI Quattro incelemesini sizler için derledik. 2021 Audi Q5’in mükemmel yakıt verimliliği, iyi görünüm, sağlam performans ve güncellenmiş kabin teknolojisi kombinasyonu, onu PHEV segmentindeki rakiplerinin önüne kolayca koyuyor.

Plug-in elektrikli hibritler (PHEV’ler), plug-in olmayan hibritler ile akülü elektrikli arabalar arasında bir ara adım olarak kabul edilir. Ve genellikle kendi model yelpazesi içinde en iyi performans ve yakıt verimliliği dengesini sunarlar. Örneğin, Audi Q5’in PHEV varyantını, resmi olarak 45 TFSI Quattro’yu ele alalım. Ayrıca bu Audi’nin ürün gamında en iyi yeri kaplar. Turboşarjlı dört silindirli motora yardımcı bir elektrik motoru segmentteki birçok modeli gölgede bırakmasını sağlıyor. Q5 PHEV ayrıca kardeşlerine kıyasla olağanüstü yakıt ekonomisi sağlar. Ancak en büyük avantajı, yalnızca elektrikli modda 32 km yol almasıdır. Hatta ayağınızı gazda hafif tutarsanız menzil biraz daha artırabilirsiniz. Bu lüks benzinli crossover aynı zamanda içte ve dışta şık ve Audi’nin en yeni bilgi-eğlence arayüzüne sahiptir.

Büyük, gösterişli bir SUV arıyorsanız ve yedi koltuğa ihtiyacınız yoksa Audi Q5 iyi bir seçimdir; içi bir BMW X3’ten daha akıllı ve sürüşü XC60’tan daha iyi. En konforlu sürüşü istiyorsanız giriş seviyesi Sport donanımını tercih edin.

Quattro Döşemeler ve Tasarım

Tüm Audi Q5’ler gibi, PHEV 45 TFSI Quattro da iki donanım seviyesinde gelir. Bunlar; Advanced ve S Line donanımlarıdır. Hepsi 2.0 litrelik 265 beygirlik motorla birlikte gelir ve bir elektrik motoruyla eşleşir. 45 TFSI Quattro, iki litrelik TDI Quattro gibi, yedi vitesli S tronic şanzıman bulunduruyor. Ayrıca PHEV 45 TFSI Quattro 0-100 km/s hıza 6.1 saniyede çıkar. Modelin azami hızı ise 240 km/s’tir.

Advanced donanım önde 235/60 R18 ve S Line donanımı 235/55 R19 lastiklere sahiptir. Kablosuz Apple CarPlay, kablolu Android Auto ve AM/FM HD Radyolu temel ses sistemi mevcuttur. Eller serbest telefon ve kablosuz akış için Bluetooth ve Audi Virtual’ı içeriyor. Ayrıca otomatik acil frenleme özellikli ön çarpışma uyarısı mevcuttur. Ve şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta algılama, ön ve arka park sensörleri ile birlikte gelir.

S line donanımında 19 inç iki renkli jantlar ve hafıza ayarlarına sahip elektrikli katlanır dış aynalar var. Sürücü koltuğu hafızası, ısıtmalı direksiyon simidi, deri benzeri kapı kolçakları ve orta konsol, Audi’nin Virtual Cockpit Plus’ı, bir surround görüş kamerası ekler. Panoramik açılır tavan, anahtarsız giriş ve ateşleme, uydu radyosu ve şeritte kalma yardımı ekler. Ayrıca sürücünün dur-kalk trafiğinde 60 kmh’a kadar kontrolü tamamen bırakmasını sağlayan Trafik Sıkışıklığı yardımcısı ile uyarlanabilir hız sabitleyiciye sahiptir.

İkinci nesil Q5’in orta devir yenilemesi, yeni bir ön ve arka fasyanın yanı sıra ön ve arka lambaları da ekliyor. Ancak crossover Audi’nin diğer Avrupa lüks rakiplerine kıyasla ince ama şık görünümünü koruyor. Q5 PHEV’in dış tasarımı, sürücü tarafında elektrik şarj portu dışında, gazla çalışan trim arkadaşlarıyla aynıdır. İç mekan, gerçek ahşap kaplama gibi zevkli dokunuşlarla Q5 tasarımının gösterişsiz ama sofistike zarafetini sürdürüyor. Diğer plug-in crossover rakiplerinden farklı olarak, Q5 PHEV’in pili depolama alanını etkilemez. Ayrıca plug-in versiyonu, benzin deposu küçültülmüş olmasına rağmen, kardeşleriyle aynı arka kargo hacmine sahiptir.

2021 Audi Q5 45 TFSI Quattro; Yepyeni Teknoloji

En yeni MMI Touch bilgi-eğlence sistemi, kolay ve sezgisel bir menüye sahip 10,1 inç dokunmatik ekran için Audi’nin geleneksel orta konsol denetleyicisini terk ediyor. Yeni arayüz, güncellenmiş silikon ve yazılım sayesinde önceki sürümden önemli ölçüde daha hızlı ve duyarlıdır. Ayrıca PHEV’in şarj seviyesini izlemek ve en verimli şarj programını ayarlamak için ayrıntılı menüler içerir.

2021 Audi Q5 45 TFSI Quattro İncelemesi

Q5 PHEV, Bluetooth üzerinden kablosuz Apple CarPlay’e sahiptir. Ancak Android Auto hala bir USB bağlantısı gerektirir. İki akıllı telefon platformu ücretsiz bulut bağlantılı navigasyona sahiptir.

Etkileyici Yakıt Ekonomisi ve Performansı

Q5 PHEV, kardeşlerine kıyasla mükemmel yakıt ekonomisi sunar. Pil tamamen şarj edildiğinde, hafif bir adım atmadan ve düzenli olarak dik yokuşlara tırmanmaya rağmen, yalnızca elektrikle 32 km menzile ulaşabildik. Ancak EV modunda, Q5 PHEV son derece sessiz ve güç aktarma sisteminden yalnızca rejeneratif yavaşlama sırasında biraz daha belirgin olan hafif bir mırıltı tespit edilebilir.

Hibrit pilin ve motorun ilave ağırlığına rağmen, EV modu bol miktarda moral sağlar. Yalnızca elektrikli hızlanma, hareketsizken yumuşak ve güçlüdür. Akü, aracı yalnızca elektronlarla yuvarlamak için çok düştüğünde ve benzinli motor devreye girdiğinde, bunu neredeyse haber vermeden yapar. Gaz kelebeği girişleri nispeten düzgün olduğu sürece elektrik motoruyla sorunsuz çalışır.

Q5 PHEV, çeşitli yol yüzeylerinde sorunsuz bir şekilde kayar ve çakıl üzerinde bile sorunsuzdur. Hibrit akünün ekstra ağırlığı, daha hafif gazla çalışan kardeşlerine kıyasla fark edilir. Ancak buna rağmen, virajları ve köşeleri çevik bir şekilde alır.

Sıfır Km Audi Q5 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here