2021 Hyundai Sonata N Line incelemesi… Zevkler ve tercihler değişiyor ve artık crossover SUV’lar moda haline geldi. Ancak bu, orta boy sedanların ölüm döşeğinde olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, orta büyüklükteki otomobillerin satışları hala önemli. Ancak günümüzün otomotiv pazarında yakıt açısından verimli, konforlu ve güvenli olmak yeterli değildir. Kalabalığın arasından sıyrılmanız gerekiyor, özellikle de tüketicilerin dikkatini çekmek gittikçe zorlaşıyorsa.

Hyundai son zamanlarda Sonata N Line orta boy sedanının çekiciliğini genişletmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Ayrıca Sonata N Line’a Hyundai’nin yüksek performanslı N markasına kalifikasyon eksikliğini durduran bir performans enjeksiyonu veriyor.

Ana akım Sonata sedan serisiyle karşılaştırıldığında, yeni Sonata N Line, aşağıdaki yükseltmelerle spor faktörünü artırıyor:

  • 290 beygir gücü ve 422 Nm üreten turboşarjlı 2.5 litrelik 4 silindirli motor
  • Kürek değiştiricili 8 vitesli ıslak çift debriyajlı otomatik şanzıman
  • Cesur, atletik dış tasarım
  • Üç hava girişi ve N Line amblemi ile benzersiz ön kaplama ve ızgara
  • Siyah arka alt tampon ve difüzör
  • Çift egzoz çıkışı
  • Yaz performans lastikleriyle sarılmış sportif 19 inç alaşım jantlar
  • Koyu krom iç kaplama
  • Direksiyon simidi ve spor koltuklarda kırmızı dikişler

2021 Hyundai Sonata N Line İncelemesi

Hyundai Sonata Sahipleri Araç Hakkında Ne Diyor?

JD Power 2020 Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) Çalışması için doğrulanmış sahiplerden toplanan verilere göre, Hyundai Sonata sahiplerinin yüzde 65’i erkektir. Ayrıca bu değer segment için yüzde 60’a karşılık gelir.

Sahipler, Sonata hakkında en sevdikleri şeylerin (azalan sırayla) olduğunu söylüyor:

  • Dış tasarım
  • Sürüş hissi
  • Güvenlik hissi
  • İç dizayn
  • Kurulum ve başlatma

Sahipler, Sonata hakkında en sevmedikleri şeylerin (azalan sırayla) olduğunu belirtirler:

  • İçeri girip çıkmak
  • Sürüş konforu
  • Bilgi-eğlence sistemi
  • Güç aktarma organı
  • Yakıt ekonomisi

2020 APEAL Araştırmasında Sonata, 10 Orta Ölçekli Otomobil arasında en üst sırada yer aldı.

2021 Hyundai Sonata N Line İncelemesi

Eşsiz Gövde Kiti, N Rozeti ile Sportif Dış Tasarım

Hyundai’nin orta boy sedanının yeni performans varyantı hemen bir Sonata olarak tanımlansa da, N Line’ın sportif niyetlerinde yanlış bir şey yok.

N Line, kendini Sonata’nın diğer daha yaygın versiyonlarından ayırmıştır. Ve bunu revize edilmiş ön ve arka kaplamaları, parlak siyah yan aynaları ve cam çerçeveleri ile yapar. Ayrıca bir arka spoyleri ve ızgarada, ön çamurlukta N arması ile zevkli bir gövde kiti içerir. Tekerlek orta kapakları da değişim geçiren parçalardandır. Jantlardan bahsetmişken, N Line, 245/40 R19 dört mevsim veya yaz performans lastikleri ile benzersiz 19 inç alaşımlarda yuvarlanıyor. Test arabası isteğe bağlı yaz lastikleriyle donatılmış olarak geldi.

2021 Hyundai Sonata N Line İncelemesi

N Line ayrıca panoramik bir açılır tavan ile standart olarak gelir. Ayrıca arkada, otomobil tam LED arka lambaları ve dört çıkışlı çift egzozu spor yapar.

N Marka Spor Koltuklar, Direksiyon Simidi ile Amaca Yönelik İç Mekan

Sonata N Line’ın içine girdiğinizde, koyu krom kaplama ve direksiyon simidi ve koltuklardaki kırmızı dikişlerle sportif tema devam ediyor. Ön koltukta oturanlar, birinci sınıf deri desteklere sahiptir. Hatta simüle süet eklere sahip benzersiz N marka spor koltuklarda yolculuk yaparlar. Ayrıca sürücüler N logolu ve alüminyum spor pedallara sahip deri kaplı spor direksiyon simidinin keyfini çıkarıyor.

Ayırt edici bir özellik, Normal, Sport, Sport + ve Custom dahil olmak üzere çeşitli sürüş modları arasında geçiş yaparken göstergelerin görünümünü değiştiren N Line’ın dijital gösterge ekranıdır. Ayrıca sürücüler Custom’ı kullanarak, aracı kişisel tercihlerine göre uyarlamak için belirli ayarları seçebilir.

Daha Güçlü, 290 Beygir Gücünde Turboşarjlı 4 Silindirli Motor

Bazı “spor” sedanlar, tüm stil eklentilerini kullanırlar. Süslü dikişlere sahip spor koltukları ve parlak rozetleri kullanarak sportif görünme konusunda harika bir iş çıkarır. Bu görsel öğeler sportif bir görünüm verebilirler. Ancak stile uygun bir öz yoksa, nihayetinde otomobil tüketicileri kazanamayacak ve bir veya iki yıl içinde unutulacaktır.

Hyundai Sonata N Line, herhangi bir modern spor sedanda bekleyeceğiniz zorunlu gövde kitine, spor koltuklara, dikişlere ve rozetlere sahiptir. Ayrıca bu estetik vaatleri yerine getirmek ve tamamlamak mekanik darbelere de sahip.

Sonata’nın temel 2,5 litrelik 4 silindirli motoruyla başlayarak, Hyundai mühendisleri bir turboşarj ekledi. Farklı bir silindir kapağı ve diğer benzersiz dahili motor parçaları taktı ve sıkıştırma oranını düşürdü. Burada düşük sıkıştırma daha fazla güç demektir. Sonuç? THE Sonata’nın temel motorundan yaklaşık 100 daha fazla beygir gücüdür. Yani 191’e karşı 290 ve 176 Nm daha fazla tork.

Özel N Line 8 Vitesli Islak Çift Debriyajlı Şanzıman

Hyundai mühendisleri, Sonata N Line’ın motorundan daha fazla güç çektiklerinde durmadılar. Gerçekten de Sonata N Line, tüm ek gücü otomobilin ön tekerleklerine aktarmaya yardımcı olmak için yeni bir çift kavramalı otomatik şanzıman (DCT) kullanan ilk Hyundai modellerinden biridir. Ne de olsa bir motor, yalnızca eşleştirildiği şanzıman kadar iyidir.

N Line’ın DCT’si Sonata serisinde yalnızca benzersiz olmakla kalmaz, aynı zamanda “ıslak” bir tasarım olduğu için de ayırt edicidir. Kuru kurulumdan farklı olarak, ıslak tasarım, yüksek torklu uygulamalarda yağlama ve soğutma performansını iyileştirmek için yağ kullanır. Hyundai’ye göre, ıslak DCT “artan termal dayanıklılık ve güç aktarma organlarında doğrudan parazitik sürtünmeyi azaltıyor”. Başka bir deyişle, güç kaybı olmadan daha sıcak çalışabilir.

Sonata N Line’da bulunan ıslak DCT, Hyundai’nin yüksek performanslı 2021 Veloster N’de kullandığına benzer. Manuel (direksiyona monte edilmiş kürek değiştiriciler aracılığıyla) ve tam otomatik modlara sahiptir. Ayrıca elektronik aktüatörlerle donatılmıştır. Hyundai’ye göre sürüş konforu, yakıt verimliliği ve sürüş keyfi sağlıyor.”

İkinci El Hyundai Sonata İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here