2021 Skoda Octavia: Boyutlar ve Özellikler

0
2465
2021 skoda octavia

2021 Skoda Octavia, yeni modeliyle hibrit motorlar sunuyor.

Geniş bir sedan olma özelliğiyle öne çıkan ve şu anda dördüncü neslinde olan üç serili Skoda Octavia ve VW’nin diğer otomobillerindeki bileşenlerin paylaşımı sayesinde en ünlü markaların dahi önünde piyasaya hakim olabiliyor.

İşte 2021 Skoda Octavia’nın teknik sayfası :

Veri Sayfası
 koltukların sayısı 5
 Gövde 600/1555 litre
 Güç kaynakları Benzin / Dizel / Metan / Hibrit
 Sınıf Euro 6 D 
 Cv / kW (itibaren) 116/85

Skoda Octavia Yenilikler

Skoda Octavia’nın 2021 model yılı için Çek üretici hibrid serisini genişletmeye karar verdi. Listede halihazırda mevcut olan plug-in hibrit motorlara ek olarak, yedi vitesli DSG şanzıman ile birleştirilmiş 150 HP 1.5 e-TEC yarı hibrit motorun da tanıtılmasına karar verildi. Dizel teklifi, emisyonları önemli ölçüde azaltabilen “İkiz Dozlama” teknolojisi ile donatılmış 2.0 TDI EVO motorlarının piyasaya sürülmesiyle de büyüyor.

Sektördeki önemli sedanlar gibi, Skoda Octavia da piyasada önemli boyutlarla görünüyor. Otomobil gövdesinin uzunluğu 4 metre ve 70 santimetreye ulaşırken, 2.690 mm’lik dingil mesafesi de arka yolcuların hiçbir fedakarlık yapmadan rahatça seyahat etmelerine olanak sağlıyor. 600 litrelik bagaj, kıskanılacak bir yük kapasitesinin keyfini çıkarmanızı sağlayacak.

2021 Skoda Octavia Boyutlar ve Dış Tasarım

Boyutlar
Uzunluk 4.690 mm
Genişlik 1.830 mm
Yükseklik 1.470 mm
Adım 2.690 mm

 

Çek otomobilinin stil merkezi, Skoda Octavia’nın dördüncü neslini tasarlarken mükemmel bir iş çıkardı. Geçmişin titizliği şimdi modern ve çağdaş çizgilerle korunuyor. Ön kısım, geleneksel dikdörtgen ızgarayı kesin bir şekilde işaret eden farların ince tasarımı sayesinde agresifliği ile öne çıkarken, yan kısım bütüne hareket sağlayan iki çıkıntıyla kesişiyor. Kuyruk da oldukça zarif ve tasarımcılarının maharetli çalışmaları bütünü uyumlu hale getirmek için öne çıkıyor.

2021 Skoda Octavia İç Tasarım

Skoda Octavia’nın içi, dışından daha az kişiselleştirilmiş. Kontrol panelinin çizgileri çok titiz şekilde konumlanmış. Kaplamalar için kullanılan malzemeler çok kaliteli ve plastikler arasındaki bağlantılar kusursuz. Gösterge panelinin merkezinde, belki de çok alçak bir konumda, bilgi-eğlence için ayrılmış 10 inçlik dokunmatik ekran bulunurken, gösterge paneli, aracın teknolojik donanımını artıran isteğe göre yapılandırılabilen 10 inçlik bir sanal kokpit barındırıyor.

2021 Skoda Octavia Motor Özellikleri

Skoda Octavia motor yelpazesi kesinlikle geniş. Benzinli motorlar arasında, 110 bhp 1.0 üç silindirli motordan başlıyoruz ve ardından spor RS için ayrılmış olan 245 bhp 2.0 litrelik 150 bhp 1.5 TSI’ye geçiyoruz, dizel motorlar arasında 2.0 litrelik TDI sunuluyor.

Hibrit teklif, 1.0 e-TEC motor ve 1.5 e-TEC için sağlanan yarı hibrit versiyonla geniş, plug-in hibrit versiyon ise 115 hp elektrik ünitesi ile birlikte 1.4 TSI benzinli motorun varlığını görüyor. Bu durumda mevcut güçler 204 HP’den başlayarak RS versiyonunun 245 HP’sine ulaşıyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here