2022 Mercedes-Benz EQS kendi kurallarını yazıyor. Fütüristik bir iç mekan ve devasa bir pil, Mercedes’in çerçeveli ilk elektrikli arabasını tanımlar.

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, Nisan ayında 2022 EQS’yi tanıttı. Ardından bunu dünyanın en eski otomobil üreticisi için belirleyici bir an olarak nitelendirdi. Araba lansmanları söz konusu olduğunda abartmaya karşı duyarsız kalıyoruz. Ancak bu durumda, şirket elektrikli araç pazarının derinliklerine yönlendirmek için çok az zaman harcamış.

2022 Mercedes-Benz EQS Kendi Kurallarını Yazıyor

2022 Mercedes-Benz EQS

Hepsi mevcut içten yanmalı Mercedes-Benz modellerine dayanan EQC, EQV, EQA ve EQB’den farklı olarak EQS kendi başına bağımsız bir modeldir. Benz’in ilk özel elektrikli otomobil platformu, yeni geliştirilmiş bir aktarma organları yelpazesine sahiptir. Avrupa test prosedürü altında 780.5 km’ye kadar bir menzil vaat eder. Ayrıca herhangi bir mevcut üretim otomobilinde bulabileceğiniz tartışmasız en gelişmiş iç mekana sahiptir.

Bu model, büyüyen EQ rozetli modeller listesinin en üstünde yer alır. Aynı zamanda Mercedes-Benz markası için bir teknolojik vitrin görevi görüyor. Lidar tabanlı Seviye 3 otonom olmak üzere gelecek modellerde görmeyi bekleyebileceğimiz bir dizi yeniliği içeriyor.

2022 Mercedes-Benz EQS Kendi Kurallarını Yazıyor

2022 Mercedes-Benz EQS Tasarımı

Estetik olarak, EQS, 2019’da EQS Vision konseptinde önizlenene benzer bir kabine sahiptir. Bu tasarım ileri profili ile geleneksel içten yanmalı motorlu Mercedes-Benz modellerinden radikal bir şekilde ayrılır. Ayırt edici dış unsurlar arasında siyah bir ızgara, bir çift açılı far yer alıyor. Her farda uyarı sembollerini yol yüzeyine veya bazı başlangıç ​​durumlarında yansıtmak için kullanılabilen 1,3 milyon pikselli matris projektörlere ve kaputun ön kenarında yatay bir ışık çubuğuna sahip olan Mercedes’in Dijital Işık dediği şeyle birlikte sunulur.

2022 Mercedes-Benz EQS Kendi Kurallarını Yazıyor

Bir Mercedes-Benz üretim modelinde ilk kez, sadece servis sırasında açılmak üzere tasarlanmış, kapaklı kaput sabitlenmiştir. Ön cam yıkayıcısının dolgusu, basıldığında dışarı fırlayarak sürücü tarafı ön paneline entegre edilmiştir. Dik eğimli ön cam, Mercedes’in tek eğimli tavan çizgisi olarak tanımladığı şeye doğru akıyor. Ayrıca yayı arka bagaj kapağına kadar uzanıyor. Kapılar çerçevesizdir ve en son S-sınıfında görülen aynı hizada tutamaklara sahiptir. Mercedes-Benz, EQS’nin, isteğe bağlı bir AMG stil paketi ve özel olarak geliştirilmiş düşük sürtünmeli tekerlekler ile birlikte sunulabilir. Bu temel arkadan çekiş formunda 0.20’lik rekor bir üretim otomobil sürtünme katsayısına sahip. Ayrıca Mercedes bunun ile aerodinamik verimlilikte Tesla Model S’yi iyileştirdiğini iddia ediyor.

Yeni S-sınıfı ile karşılaştırıldığında, EQS biraz daha kısa ve dar. Yanmalı motor sabit modelinden sadece 0,5 cm daha kısa olan 321 santimetrelik bir dingil mesafesine sahip. Nispeten kısa çıkıntılar ve çok geniş bir iç mekan sağlıyor.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

EQS Mimarisi

EQS’nin yoğun alüminyum platformu, tek motorlu ve arkadan çekişli veya çift motorlu, dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki aktarma organı düzenini destekler. Elektrik motorlarını Valeo Siemens eAutomotive kardeş şirketi üretti. Ayrıca motorlar önde bir alt şasi içinde ve arkada aks tertibatı içinde alçak monte edilmiştir.

2022 Mercedes-Benz EQS Kendi Kurallarını Yazıyor

Mercedes-Benz kardeş şirketi Accumotive tarafından monte edilen 396 voltluk bir lityum iyon pil, çelik ve alüminyum bir kasa kullanıyor. Ayrıca zemine entegre edilerek EQS’ye S sınıfından çok daha düşük bir ağırlık merkezi sağlıyor. Bu arada güç elektroniği, sabit kaputun altında ön tarafta paketlenmiştir.

EQS İç Mekan Tasarımı

Mercedes, benzersiz unsurlarını Benz serisindeki diğer modellerin özellikleriyle birleştiren EQS’nin iç tasarımına çaba sarf etti. Standart kurulum, 31.24 cm dijital gösterge ekranı ve 32.5 cm bilgi-eğlence ekranına sahiptir. Üst kollarda dokunmaya duyarlı kontrollere sahip çok işlevli bir direksiyon simidi mevcut. Ayrıca Mercedes bu görünüş ile en son S sınıfına benzer bir düzen getiriyor.

2022 Mercedes-Benz EQS Kendi Kurallarını Yazıyor

Kuzey Amerikalı alıcılar, gösterge panelinin genişliği boyunca uzanan tek parça kavisli bir ekran olan Hyperscreen’i de tercih edebilecekler. Biri göstergeler için, biri bilgi-eğlence işlevleri içindir. Diğeri ise ön yolcu koltuğunun önünde olmak üzere üç dijital ekrana sahiptir.

Şüphesiz etkileyici, ancak 144 cm (56,7 inç) genişliğindeki ekran, parlaklığını otomatik olarak değiştiren bir sensörün dahil edilmesine rağmen güneşli koşullarda yansımalara eğilimlidir. Sekiz çekirdekli işlemci ve 24 gigabayt RAM sayesinde etkileyici bir hızla çalışıyor. Her iki ekran kurulumu da, bir Hey Mercedes komut istemi aracılığıyla konuşma girişini destekleyen bir işletim sistemi olan en yeni nesil MBUX tarafından kontrol edilir. Artırılmış gerçeklik navigasyon komutlarına sahip bir baş üstü ekranı da var.

Yüksek bir orta konsol, yanal destekte biraz kısadır. Ancak geniş ve muhteşem bir şekilde rahat olan ön koltukları böler. Ayrıca 19 adede kadar motor ve toplam 10 masaj programı ile sipariş edilebilirler.

EQS Kapasitesi ve Bagaj Alanı

Mercedes-Benz, EQS’nin düz bir zemine sahip olduğunu söyledi. Ancak marka sertliği artırmak için yapının ortasında hafif bir yükseliş var. Bu üç kişilik bir sıra koltuk veya iki ayrı koltuk ile yapılandırılabilen arkadan fark edilir. Arka koltuk yerleşimleri, özellikle bacak ve omuz mesafesi açısından mükemmeldir. EQS’nin ön saklama bölmesi olmasa da, 0.62 metre küp bagaj alanı, en yeni S-sınıfı tarafından sunulandan daha fazladır. Bölünmüş arka koltukların düşürülmesi, kargo kapasitesini 1.78 metre küp’e çıkarır.

EQS Direksiyon Simidi

Direksiyon simidine monteli kanatçıklar aracılığıyla devreye giren manuel olarak seçilebilen üç mod vardır. DAuto adı verilen otomatik mod da dahil olmak üzere, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi farklı enerji geri kazanım programı vardır. Sürücü ayrıca, büyük sedanın, motorlardan herhangi bir algılanabilir mekanik sürüklenme olmaksızın gerçekten etkileyici mesafeler için yuvarlandığı bir kayma işlevini de seçebilir. Mercedes’e göre, DAuto’nun kur ve unut nitelikleri, 389 beygir gücüne kadar birleşik rejenerasyon geliştiren iki büyük elektrik motoruyla onu tercih edilen seçenek haline getiriyor.

EQS Elektrikli Aracı

En yeni nesil elektrikli otomobillerin sessiz özelliklerine alışkınız. Ancak EQS işleri tamamen yeni bir düzeye taşıyor ve ister şehir içinde trafikte ilerlerken isterse açık yolda daha yüksek hızlarda ilerlerken harika bir şekilde rahatlatıcı olduğunu kanıtlıyor. Bir dizi sentetik ses vardır ve alıcılar isteğe bağlı bir ses paketi belirtir. Ancak çoğu alıcı EQS’nin doğal huzur ve sakinliğini bozmak istemiyor.

Direksiyon hafif ağırlıklı. Yine de, hıza bağlı sistemde sürücünün olaya dahil olmasını sağlamak için yeterli dokunsallık var. EQS’yi yola güvenle yerleştirmenizi sağlayan çok hassas hareket ile bu açıdan S-sınıfını andırıyor. Günlük sürüş koşullarında rahat bir araba için direksiyonda iyi tasarlanmış bir incelik vardır.

Sıfır Km Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here