2022 Toyota GR 86; Performans ve eğlence. İkinci nesil Toyota GR 86, 2022 model yılı için çıkışını yaptı. Model tamamen yeni olmasına rağmen, birinci nesil otomobil ile aynı arkadan çekiş formülünü takip ediyor. Subaru BRZ ile birlikte yeniden geliştirilen 2022 GR 86, yatay olarak zıt dört silindirli bir motor ve standart altı ileri manuel şanzıman ile güçlendirilecek. Bu sefer Toyota, son nesil ile ilgili temel şikayetleri ele aldı ve GR 86’ya 2022 için daha fazla beygir gücü verdi. Yeni model, 228 beygir gücü olan 2.4 litrelik yatay zıt dört silindirli motordan güç alıyor. Bu ayrıca önceki modelin 2.0 litrelik motorundan 23 hp daha fazla.

Motor, Şanzıman ve Performans

İlk nesil model gibi, 2022 GR 86 da Subaru tarafından sağlanan doğal emişli, yatay olarak karşılıklı dört silindir ile birlikte gelir. Hızlanma, önceki modelde 6,2 saniyede 96 kmh değere oldukça iyi bir çıkıştı. Ancak 2022 modeli 228 beygir gücü üreten daha güçlü 2,4 litrelik motor sayesinde daha hızlıdır. Altı ileri manuel, GR 86’nın standart şanzımanı olarak hizmet etmeye devam ediyor. Ancak altı ileri otomatik isteğe bağlıdır.

Bu arada, ön tarafa eklenen yeni bir geri tepme yayı ve yeni alüminyum motor montaj braketleri mevcut. Arka alt şaside değişiklikler daha küçük, daha hafif ve daha duyarlı bir elektrikli yardım sistemi ile daha sert direksiyon var. Gövde daha sert ve tavan, ön çamurluklar ve kaput alüminyum yapılıdır. Hatta bu gibi teknikler sayesinde Toyota ağırlık merkezini düşürmeyi başardı. Sadece 1,6 mm, tabii ki bu, öğle yemeğinizin mevcut sindirim durumunun muhtemelen GR 86’nın genel dengesi üzerinde daha fazla etkisi olduğu anlamına gelir. Ancak önemli olan düşüncedir.

2022 Toyota GR 86; Performans ve Eğlence

2022 GR 86 Premium ayrıca 18 inç jantlara ve uyarlanabilir ön farlara sahiptir. GR 86 tabanında 17 inç jantlar ve normal LED lambalar bulunuyor. İlginç bir şekilde, Toyota iki farklı lastik seçeneği tercih etti. 17 inç jantlar Michelin Primacy HP kauçuğa sahiptir. 18 inçlik jantlar ise Michelin Pilot Sport 4’e geçiyor. İkincisi daha fazla yol tutuş vaat ediyor. Ancak daha sık yana doğru gitmeyi seviyorsanız otomobil üreticisi, ilkinin sizin seçiminiz olabileceğini söylüyor.

2022 Toyota GR 86; Performans ve Eğlence

Yeni nesilde daha güçlü motorun daha canlı hissettirdiğini ve daha iyi ses çıkardığını söyleyebiliriz. Otomobilin jilet gibi keskin yol tutuşunun hem yolda hem de yarış pistlerinde heyecan verdiğini söyleyebiliriz. Aracın yol tutuş becerisine rağmen, süspansiyon günlük bir sürücü olarak çalışmak için yeterince bağışlayıcı.

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG

2022 86, EPA’dan yakıt ekonomisi tahminleri almadı. Ancak son nesil, altı vitesli otomatik ile donatıldığında 24 mpg şehir, 32 mpg otoyol ve 27 mpg puan aldı. Manuel model de neredeyse başarılı olmadı.

2022 Toyota GR 86; Performans ve Eğlence

İç Mekan, Konfor ve Kargo

2022 Toyota GR 86, eski modelin göreceli boyutunu ve şeklini koruyor. GR 86 ve Subaru BRZ, dört kişilik koltuk sunan iki model olarak ekonomik spor otomobil pazarında benzersizdir. Arka koltuklar o kadar rahat ya da geniş değil ama olması güzel. Subaru ve Toyota modelleri, bilgi-eğlence ekranını çevreleyen gösterge panelindeki bazı değişiklikler dışında iç mekanlarını paylaşıyor.

Gösterge paneli öncekini andırıyor, ancak daha kaliteli görünüyor. Artık, sürüş moduna ve yeni bir vites büyütme göstergesine bağlı olarak farklı düzenlere sahip bir dijital gösterge ekranı var. Bir sürücü diz hava yastığı eklendi ve toplam hava yastığı sayısı 7’ye ulaştı.

2022 Toyota GR 86; Performans ve Eğlence

Bilgi-eğlence ve Bağlantı

8.0 inçlik bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, 2022 için standarttır. Ayrıca önceki nesil otomobilin daha küçük 7.0 inçlik ekranının yerini alıyor. Toyota GR 86 ayrıca Normal, Spor ve Pist modlarıyla yeniden yapılandırılabilen dijital gösterge ekranıyla birlikte gelir. Apple CarPlay ve Android Auto özelliği standarttır. Ayrıca tüm modellerde üç aylık ücretsiz deneme süresine sahip SiriusXM uydu radyosu bulunur. Temel model altı hoparlörlü bir stereo ile gelir. Ancak yükseltilmiş Premium donanım sekiz hoparlörlü bir kurulumla birlikte gelir.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Önceki nesil GR 86, sürücü yardımı özellikleri açısından çok az şey sundu. Toyota, 2022 modelinde bir dizi güvenlik teknolojisi sağlar. Ancak yalnızca GR 86 isteğe bağlı otomatik şanzımanla donatıldığında. GR 86’nın çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ( NHTSA ) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü ( IIHS ) web sitelerini ziyaret edin. Temel güvenlik özellikleri ayrıca şunları içerir:

  • Otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Uyarlanabilir hız sabitleyici

Sıfır Km Toyota Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here