2023 Cadillac Lyriq; Gelecekten Geldi

2
2524
Cadillac Lyriq

Cadillac Lyriq bu aşamada sadece bir protorip olduğunu bilmelisiniz, ancak sadece Cadillac için değil, tüm GM ailesi için büyük bir adım olarak değerlendirilmekte. Bu araç tamamen elektrikli olacak ve ayrıca GM’nin yeni modüler EV platformunda inşa edilecek ve Ultium pil teknolojisini kullanan aracı olacak . Bugün gördüğümüz aracın tasarımının yüzde 80 ila 85’i tamamlandı, yani üretime geçmeden önce bazı değişiklikler olacak.  Ayrıca 2022’nin sonlarına kadar üretime girmeyecek. GM’nin açıkça belirttiği gibi, şirket 2023’e kadar 20 elektrikli otomobil çıkarmayı planlıyor .

GM Kuzey Amerika başkanı Steve Carlisle, “Geleceğimizi üzerine inşa edeceğimiz, markayı üzerine inşa edeceğimiz bir mihenk taşı,” dedi.  Ön kısım, dikey LED farları, cesur ızgara hatları ve aydınlatılmış logosu ile farklı olsa da, son birkaç nesil araçta uygulanan Cadillac tasarım dilini hala aktarıyor.

Cadillac Lyriq

Alçak, eğimli bir tavan çizgisi crossover’a sportif bir dış görünüm verirken, elektrikli araçlarda ölüme neden olabilecek sürtünmeyi de azaltıyor. Arka farlar, aracın hatlarını takip eden ve saran keskin açılı ışıklarla, otomobil üreticisinde gördüklerimizden daha dinamik.

İçeride, otomobil üreticisinin Temmuz ayında sergilediği devasa 33 inç LCD ekranın (Cadillac’ın açıkladığı gibi bir milyardan fazla renk gösterebilecek) yanı sıra  Lyriq’in iç mekanı, Cadillac’ın benzinli araçlarında görülenlerden daha minimalist. Smith, bu araçta temiz ve basit bir sofistike his vermek istedi.

Cadillac Lyriq

Navigasyon ve uyarılar için artırılmış gerçeklik iyileştirmelerine sahip bir baş üstü ekranı ve Super Cruise’un (GM’nin eller serbest sürücü yardım sistemi) en son sürümü mevcut olacak.

Cadillac Lyriq Yaklaşık 500 KM Menzile Sahip Olacak

Ancak çoğu kişi için bir EV, ne kadar menzile sahipse o kadar iyidir. Cadillac, yaklaşık 100,0 kWh kapasiteli bir pil sahip elektrikli yolculuk için 300 milden( yaklaşık 500 km) fazla bir menzili hedeflediğini söylüyor. Şu anki elektrikli SUV şampiyonu, 351 millik (yaklaşık 565 km) EPA menziline sahip Tesla Model X Long Range Plus versiyonudur.

Cadillac Lyriq

Lyriq hem arkadan çekişli bir versiyonda hem de Cadillac’ın “performans odaklı” dört tekerlekten çekişli bir versiyonda satışa sunulacak. Otomobil üreticisi, “sportif, duyarlı ve canlı bir sürüşe izin veren” bir EV vaat ediyor.

Cadillac Lyriq’in Neredeyse Bir Metrelik Ekranı Olacak

2. El Cadillac İlanları İçin Tıklayın

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here