Alfa Romeo 164’e Ayrıntılı Bakış! Alfa Romeo kendisine has tarzı olan nadir otomobil üreticilerinden birisidir. Alfa Romeo 164’e ilk bakışta “Klasik 80’ler Sedanı” diyebiliriz. Fakat 164, Alfa’nın şu ana kadar yaptığı en kaliteli ve ayrıntılı otomobillerden birisidir. 164, Alfa tarafından bağımsız bir şirket olarak geliştirilen son otomobildir. İlk tip olarak Alfa, SAAB ve Fiat birbirine oldukça benzer otomobiller üretmiştir. Fakat daha sonra Alfa Romeo bu gidişattan memnun kalmamıştır ve kendi markasına özel bir model ortaya çıkarmak istemiştir. Tamamen yeni bir aerodinamiklik, amortisör, süspansiyon takımları ve daha çok sportif tasarım ekleyerek 164 modelini ortaya çıkarmıştır.

Farklılık Güven Yarattı! Alfa Romeo 164e Ayrıntılı Bakış

Alfa’nın 164’ten önceki modelleri gerçekten Dünya çapında kalitesiz ve işlevsiz olarak gözükmektedir. Fakat Alfa Romeo 164 ile bu imajı değiştirmeyi başarmıştır. Bu başarının en büyük sırrı uzun geliştirme süreçleri, 4 milyon kilometreyi geçen test sürüşleri, kullandıkları gelişmiş bilgisayar teknolojisi ve simülasyon teknolojisine borçludur. V-Tech kelimesi daha ortaya çıkmamışken, VVT’ye öncülük eden 2.0 benzinli motor aracın üzerine eklenmiştir. Alfa Romeo 164, 145 beygir gücü ile 0’dan 100’e sadece 9.2 saniyede çıkmayı başarabiliyordu. Ayrıca Alfa Romeo 164, 2.5 dizel, 3.0 V6 gibi birçok farklı motor seçeneği ile seri üretime geçmiştir. Maalesef ki henüz Alfa Romeo 164 süremesem de sürücülerin birçoğu kabine gelen motor sesinin inanılmaz çekici olduğunu söylemektedir. Motor sesinin bu kadar güzel olmasının sebebi; araçların rakiplerinin ötesinde, güçlü ve torklu motor seçeneklerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

Gerçek İtalyan Tasarımı

Alfa Romeo 164'e Ayrıntılı Bakış

İtalyan tasarımı denildiği zaman aklımıza daima güzel tasarımlar gelmektedir. İtalyan şirketler ve üreticiler cazibeli ve şık tasarımları kombine etmeyi başarmaktadırlar. Alfa Romeo 164, şık ve asil bir tasarımı sahiptir. Özellikle arka kısımları, zamanın otomobillerinden farklı olmasını anlamamıza yetmektedir. Aracın lüks paketlerinde elektrikli deri koltuklar, ısıtmalar ve birçok güvenlik donanımı vardır.  “Alfa Romeo 164’e Ayrıntılı Bakış” içeriğimde Alfa Romeo’nun ne kadar kaliteli ve rakiplerinden ayrılan yapısına değinmeye çalıştım. Henüz bir Alfa Romeo 164 sürüş deneyimi yaşayamasam da aracın popülaritesini ve dayanıklılığına inancım sonsuz olmaktadır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here