Alpina XD3, Alpina için bir ilktir. Çünkü XD3, Alpina’nın ilk SUV’sidir. XD3, BMW X3’e temel alıyor. Alpina serisinin geri kalanında olduğu gibi, sadece özel siparişle gelmektedir.

Standart X3 SUV’e olduğu gibi , Alpina XD3’te makyajlandı. Yeni gelen etrafındaki kalın gövde kiti siyah detaylarıyla güçlendirilmiş bir görünüm elde etti.

XD3

XD3 motor seçenekleri, performans ve sürüş

Büyük tekerlekler ve sportif süspansiyon sayesinde XD3’ün gövde kontrolü çok iyidir. Çoğu sportif BMW gibi, bu Alpina da aralarından seçim yapabileceğiniz dört moda sahip bir Sürüş Performansı Kontrol anahtarı alır: Eco, Comfort, Sport ve Sport +. Konfor en iyi şekilde yol için ayarlanır ve topak asfaltta bile sürüş kabul edilebilir. Ancak Sport’u seçerseniz XD3, farklı bir karaktere bürünüyor. Amortisörler sertleşiyor, motor ve şanzıman daha duyarlı hale geliyor ve direksiyon ağırlığı bile artıyor. Hızlı, vahşi ve dikkat çekicek bir SUV istiyorsanız, XD3 tam size göre.
XD3

Güç, BMW’nin 3.0 litrelik ikiz turbo altı silindirli dizel motorundan geliyor. 345bhp ve sadece 1.500rpm’de 700 Nm tork sağlıyor. Bu da bu SUV’yi inanılmaz derecede hızlı kılıyor. Tam gazda son derece yumuşak, hızlı vites geçişleri sağlıyor.

Satışa sunulan en çevik 4×4 olmasa da, dört tekerlekten çekiş ve BMW M4’e takılan aynı yapışkan lastikler tarafından oluşturulan devasa kavrama seviyeleri sayesinde bolca hırçınlığa sahiptir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

XD3

X3 geçen yıl makyajlandı. Ve Alpina onu, kalın gövde kiti, devasa çok kollu alaşımlar ve bir grafik paketi ile bir sonraki seviyeye taşıdı. Daha büyük arka tampon ve parlak dörtlü egzozların yanı sıra, otomobilin tasarımı pek ince değil ve şüphesiz dikkat çekiyor.

Temel BMW iç mekanı iyi bir şekilde düzenlenmiştir ve otomobilde seyir ve iklim kontrolü, DAB radyo, Bluetooth, xenon farlar ve sekiz vitesli otomatik şanzıman bulunur.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Kutulu bir şekle sahip olduğu için Alpina, pratiklik avantajları sunar. Arka koltuklar 40:20:40 katlanarak 1.600 litrelik bir yükleme alanı açarak bagajı daha büyük hale geliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here