Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla Karşılaştırması 2022

0
5102

Ford Focus Sedan modeli Türkiye’de insanların en çok tercih ettiği sedan modellerinden birisidir. Sağlamlığıyla ve verdiği güven ile birlikte yıllardır kullanıcılarını memnun etmeyi başarmıştır. Ek olarak sürüş konforu ve yol tutuşu ile birlikte gerçekten kusursuz bir sedan deneyimi yaşatır. Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla her zaman bir rekabet içerisinde olmuştur. Kimi kullanıcılar Corolla’yı beğenirken, kimi kullanıcılar ise Ford Focus Sedanı beğeniyor. Bu iki aracı yakından inceleyerek, sizin karar vermenize yardımcı olacağız.

Ford Focus Sedan 1.5 Ti-VCT Genel Bakış

Ford focus sedan mavi

Araç Tipi

Binek Araç / C Segment

Motor Tipi

İçten Yanmalı / Benzin

Şanzıman

6vites otomatik / Önden Çekiş

Maksimum Sürat

196km/h

Net Ağırlık

1312 kg

2021 Ford Focus

455.000₺

Tasarım ve Özellikler

Ford Focus Sedan eski kasalarına göre birçok farklı değişiklik ile kullanıcılarla buluştu. Ön kaputta bulunan kabarık çizgiler sayesinde araç daha kaslı ve sportif bir yapıya dönüştü. Ayrıca yine hava ızgaralarının keskin bir biçimde tasarımlanması ve aracın sis farlarının yapısı araca bir şıklık katmış. Aynı çizgilerden farların içerisinde de görmek mümkündür. Ortadan geçen ince bir LED farın alt ve üstünde ise yine LED uzun ve kısa farlar bulunuyor.

Focus Sedan İç donanım

Aracın iç tasarımında ise dışı kadar bir fark göze çarpmıyor. Özellikle direksiyon simidi aracın şıklığı karşısında sade kalmış. Göze çarpan bir gelişme ise Ford Focus’un iç genişliği artmış. Koltuk ve diz arasındaki mesafe, Sedan segmentindeki bir araca göre oldukça başarılı gözüküyor.

Ford Focus Sedan son yıllarda yapay zekâ yönünde oldukça gelişti. Hız kontrol sistemine ek olarak, şerit takip sistemi ve dur kalk özelliği ile neredeyse sizin yerinize her işi hallediyor.

Ayrıca etrafında bulunan kameralar sayesinde sizin park etmenize gerek yok. Siz sadece uygun yeri bulun ve bırakın Focus sizin yerinize daracık park yerlerine bile kolayca girsin.

Ek olarak birden fazla sürüş modu bile keyfinize göre aracın performansını değiştirebilirsiniz. Eğer benzininiz az ise ekonomik moda geçerek yakıt tasarrufu edebilirsiniz. Eğer bir yere yetişmek istiyorsanız performans moduna alarak, aracınızı hızlandırabilirsiniz.

Motor ve Performans

Focus Sedan Mavi Üst görünüm

Motor Hacmi

1.5lt

Maksimum Güç

123 HP

Maksimum Tork

150Nm

Hızlanma 0-100 km/saat

11.2

Yakıt Tüketimi

  • Şehir İçi (100km’de) 8.1 LT
  • Şehir Dışı(100km’de) 4.6 LT
  • Ortalama(100km’de) 6.0 LT
  • Yakıt Depo Hacmi 52 LT

Toyota Corolla 1.5 125 PS Genel Bakış

Toyota Corolla

Araç Tipi

Binek Araç / C Segment

Motor Tipi

İçten Yanmalı / Benzin

Şanzıman

6vites otomatik / Önden Çekiş

Maksimum Sürat

196km/h

Net Ağırlık

1312 kg

2021 Ford Focus

455.000₺

Eskiden Toyota Corolla tasarımıyla değil, sağlamlığıyla ön plana çıkan bir araçtı. Son yıllardaki tasarımlarıyla birlikte Corolla herkesin hoşuna gitmeye başladı. Özellikle Hybrid motor insanları en fazla etkileyen faktörlerden birisidir. Artık hem tasarım olarak hem de dayanıklılık olarak istenilen düzeye ulaştı.

Tasarım ve Özellikler

Çok şık ve sert çizgilere sahip olan Corolla, size sportif ve istendiği zaman ise bir aile aracı hissi veriyor. Çift çizgi ve ince LED farları aracın vahşiliğini daha da ortaya çıkarıyor. Fakat hava ızgaraları modernlikten uzak, düz bir biçimde dizayn edilmiş. Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla arasındaki en temel farklardan birisi şüphesiz Corolla’nın Hybrid motorla gelmesidir. Bu Hybrid motor sayesinde aracınızı hem elektrikli hem de benzinli kullanabiliyorsunuz. Ortak özelliklerden bazıları ise, otomatik park sistemi ile sürüş takip asistanı, Ön çarpışma önleyici sistemdir.

Aracın gerçekten büyük bir multimedya sistemi bulunuyor. Ek olarak gelişmiş bluetooth teknolojileri ile telefon görüşmelerinizi kayıpsız bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Motor ve Performans

Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla Karşılaştırması 2022

Motor Hacmi

1.5lt

Maksimum Güç

125 HP

Maksimum Tork

153Nm

Hızlanma 0-100 km/saat

12.1sn

Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla arasındaki farklar motor özelliklerinde daha fazla ortaya çıkıyor. Beygir gücü ve tork olarak Corolla daha üstün olmasına rağmen Focus modeli turbo özelliği ile ön plana çıkıyor.

1.8 litrelik ve elektrikli motor seçeneği de bulunan Corolla’nın fiyatları arasında çok ciddi farklar bulunuyor.

Yakıt Tüketimi

  • Şehir İçi (100km’de) 7.1 LT
  • Şehir Dışı(100km’de) 5.0 LT
  • Ortalama(100km’de) 5.8 LT
  • Yakıt Depo Hacmi 52 LT

Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla Fiyat Karşılaştırması

2022 model Ford Focus Sedan’ın en boş paketinin önerilen satış fiyatı 482 bin TL’dir. En dolu paketinin fiyatı ise 606 bin TL’dir.

2022 model Toyota Corolla’nın boş paket önerilen satış fiyatı 381 bin TL iken en dolu paketinin fiyatı ise 553 bin TL’dir.

Fiyat ve özellikler göz önünde bulundurulduğunda Ford Focus Sedan ve Toyota Corolla sizce hangi araç daha mantıklı duruyor? 

Sıfır KM Ford Focus Sedan 

Sıfır KM Toyota Corolla 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here