Yeni BMW x5, pratiklik ve genel tasarımda yapılan iyileştirmelerin yanı sıra bilgi-eğlence ve güvenlik teknolojisinde yapılan yükseltmeleri ile yeni bir sayfayı önceki modellerinin başarısı sayesinde açtı. X5’in dış tasarımı güçlü ve modern iken, içinin de son derece lüks olması Alman üretici için yeni bir çağı işaret ediyor.

BMW X5

X5 Teknik Özellikler

Sıralamada seçilebilecek çok fazla motor yok, ancak her biri yakıt verimliliği ile övgüye değer miktarda performans sağlıyor. Yeni OffRoad paketi X5’e yeni bir dinamik katıyor, ancak otomobilin odak noktası yol dışı değil yolda kalmaya devam ediyor. Doğrusu, büyük SUV pazarındaki en heyecan verici otomobil değil, ancak bu konuda sınıf liderlerinden çok da uzak değil.

BMW X5

Şimdi dördüncü neslinde, X5’in evrimi, BMW’nin bakış açısına göre tipik olarak pürüzsüz. İlk model, 1999’da geldi ve dört tekerlekten çekişli SUV’ler için şablonun oluşturulmasına yardımcı oldu ve her şey kadar keyif için tasarlanmış bir şasi.

Motorlar, 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

XDrive30d, 282 hp güç sağlayan tek bir turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı dizel motor kullanır. 0-100 km / s hıza 6,5 ​​saniyede ulaşan ve saatte 143 mph hıza ulaşan bir motor. Aynı zamanda 3.0 litrelik düz altı silindirli benzinli xDrive40i, 328bhp’ye kadar turboşarjlı ve 5.7 saniyede 0-62mph süresine ve 151mph azami hıza sahip olduğunu iddia ediyor. Sınıfının en iyisi M50i, 4.4 litrelik bir V8 ünitesi kullanan tam bir güç merkezidir, 523bhp sunar ve süper otomobille rakiptir: 4,3 saniyede 0-62mph ulaşır. X5 M Competition, M TwinPower Turbo teknolojisine sahip 4,4 litrelik V8 motoru kullanarak işleri bir adım öteye taşır. Bu, iki turboşarjın motorun V kısmına oturarak güçlü bir 617bg ve 750Nm tork üretilmesine yardımcı olduğu anlamına geliyor. Güç, sekiz ileri M Steptronic şanzımandan geçer ve M Competition sadece 3,8 saniyede 62 mil / saate ulaşır.

Yeni x5 İç Mekan

İç mekan kalitesi, kaliteli malzemeler ve yüzeyler son derece iyi ve bir anlamda hepsi ikna edici bir şekilde birbirine vidalanmış. Ayrıca, son derece iyi çalışan BMW’nin iDrive kontrol sisteminin yeni bir 7.0 sürümü de var, ancak bu günlerde gezinmek giderek daha karmaşık hale geliyor.

Yeni X5 için ilginç seçenekler arasında yıldız ışığı gece aydınlatma moduna sahip panoramik bir açılır tavan bulunur. Ayrıca, azami 500 metrelik bir menzil ile kasveti delip geçen lazer farlara sahip olabilirsiniz. Bu arada Offroad paketi kum, kaya, çakıl ve kar olmak üzere dört gevşek yüzey sürüş modu getiriyor ve kırsal bölgeyi biraz daha görmek isteyen X5 kullanıcıları için gövde altı koruması sağlıyor.

İKİNCİ EL BMW X5 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here