DS Otomobil: Lüks Fransız

1
1477

Çok kez trafikte görüp araba güzelmiş markası ne acaba diyerek merak edilen ama çok fazla da bilinmeyen marka DS Otomobil. Ama genelde logosunun tipografi yapısından ötürü insanlar Citroen ile bağlantısı olduğunu düşünüyorlar ki haklılar. DS Otomobil markasını biraz yakından inceleyelim.

DS Otomobil

DS Otomobil, Paris’te doğmuş ve 2009’da kurulmuş birinci sınıf bir otomobil markasıdır. Eskiden Citroën’in bir parçası olan DS, 2015’ten beri bağımsız bir marka olmuştur. Ülkeden ülkeye değişse de çoğu ülkede kendi satış ve servis noktaları vardır. DS’in, Farklı Ruh manasına gelen Different Spirit kelimelerinin bir kısaltması olduğu düşünülmektedir.

DS serisi, 2010 yılının başında yeni C3’ün tabanına dayanan küçük bir otomobil olan Citroën DS3 ile başladı. Top Gear Magazine tarafından 2010 Yılın Otomobili seçildi, Birleşik Krallık’taki JD Power Satisfaction Survey tarafından dört kez üst üste ilk süper mini ve What tarafından en verimli ikinci süper mini ödülüne layık görüldü. 2013 yılında Citroën DS3, Avrupa’da% 40 pazar payıyla yine en çok satan premium yarı kompakt otomobildi. Genel itibariyle ilk modellerde Citroen tabanlı araçların tasarımını geliştiren DS’in artık daha farklı konseptler izleyerek devam edeceği düşünülüyor.

DS Otomobil

Türkiye’deki Konumu

DS otomobiller ülkemizde de sevilen ve merakla takip edilen bir araç markası olmayı başarmıştır. Ancak bazı zorluklarla da yüzleşmek durumundalar. Öncelikle genel manada Fransız araçlarının üst segment araçlar olarak görülmediği bir ülkede premium Fransız pazarlamak zor olmuş olsa gerek. Ki bu zorluğu satış rakamlarına bakınca da görebiliyoruz. Ancak tasarım ve şekil yönüyle Türkiye halkının sevdiği çizgileri yakalayan bir marka. O sebeple tasarım ve verimlilik yönünün ön plana çıkmasıyla beraber belli bir kitleyi ülkemizde de yakalamış durumdalar. Sanıyorum ki Citroen altında gelişen bir marka olması sebebiyle de fiyat açısından sıkıntılar yaşadı. Sonradan DS’in tamamen ayrılması ve tek başına bir marka olarak devam etme kararı da bu duruma önlem olarak alınmış bir karar. Grup PSA’nın DS Otomobil markasını üst klasmanda farklı bir noktaya taşıma hareketlerini önümüzdeki yıllarda daha da agresif görebiliriz. Şirketin 2030 yılından itibaren tüm araçlarının elektrikli ve hibrit olacağını açıklaması iddialı başka bir duruş.

DS Otomobil

İkinci El DS Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here