Isuzu D-Max, devasa yükleri (bir tondan fazla) taşıyacak kapasitede bir araçtır. D-MAX engebeli ve en zor arazi şartlarında 3,5 tona kadar çekecek şekilde tasarlanmıştır. Büyük bir dönüş dairesi ile birleşen muazzam boyutu ve ağırlığı sebebiyle çevikliğini çevikliğini biraz kaybetmiştir.

Isuzu D-Max Euro NCAP testinde 5 yıldız aldı

Zorlu yeni Euro NCAP (New Car Assessment Programme) testinde Isuzu D-Max’e maksimum beş yıldızlı güvenlik derecesi verildi. Isuzu D-Max, akıllı yeni stili ve etkileyici güvenlik teknolojisini gelişmiş arazi performansı ile birleştiriyor. Bir Isuzu pikap kamyonundan beklediğiniz gücü ve dayanıklılığı sağlamakla kalmaz, bu yetenekli çalışma aracını artık üstün konfor ve incelik seviyeleri de ekliyor.

Güvenlik

Her zamankinden daha güvenli, sağlam Isuzu D-Max, kamyonet segmentinde güvenlik çıtasını yükselten kapsamlı bir ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) paketi de dahil olmak üzere çok çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Isuzu D-Max’ler öne bakan stereo kameralarla donatılmıştır. Sonuç olarak her model Önden Çarpışma Uyarısı, Otonom Acil Frenleme, Trafik İşareti Tanıma, Akıllı Hız Sınırlayıcı ve Şeritten Ayrılma Uyarı ve Önleme Sistemi ile birlikte gelir.

Tüm çift kabinlerde standart olarak arka radara sahip tek pikaptır bu modeller. Standart olarak bu güvenlik teknolojisi için bir sektör başlangıcı olan Kör Nokta Monitörü, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Acil Durum Şerit Tutma özelliğini içerir. Yolcu güvenliğini daha da artıran yeni bir sürücü diz hava yastığı tüm modellerde standarttır. İkili kabinler, yandan çarpma durumunda ön koltuktaki yolculara ek koruma sağlayan yeni bir orta hava yastığıyla donatıldığından artık sekiz hava yastığıyla donatılmıştır.

Isuzu D-Max Euro NCAP testinde 5 yıldız aldı

Bir kaza anında acil servisleri arayan yeni bir E-Çağrı sistemi de bulunmaktadır. Bu, hava yastıkları açıldığında otomatik olarak etkinleştiği için Euro NCAP 5 yıldız derecelendirmesi için zorunlu bir gerekliliktir. Daha az ciddi bir çarpışma durumunda veya acil bir olayı bildirmek için sürücü, baş üstü konsolundaki E-Çağrı düğmesine basabilir.

Yüzeyin altına, dayanıklı merdiven şasisine, özellikle yandan darbeler sırasında sağlamlığı artırmak ve yolcu güvenliğini artırmak için % 34’e kadar daha geniş ve % 14’e kadar daha yüksek belirli bölümlerle daha da güçlendirilen ekstra bir travers eklendi. Gözden geçirilmiş süspansiyon tasarımı dengeyi ve yol tutuşunu artırır. Ancak durma mesafelerini azaltmak, hizmet ömrünü uzatmak ve frenin zayıflamasını azaltmak için öne ve arkaya daha büyük frenler takılmıştır.

Ek Güvenlik Özellikleri

En son Euro NCAP testinde 5 yıldız derecelendirmesi için koşullar, çarpışmalarda kullanılan daha ağır ve daha hızlı arabaları ve ek güvenlik özelliklerinin zorunlu gereksinimi ile önceki yıllara göre önemli ölçüde daha yüksektir. Çok çeşitli ADAS özellikleri, yeni hava yastıkları, daha büyük frenler sunar. Şaside değişiklikler yaparak, Isuzu D-Max beş yıldızın tümünü başaran ilk kamyonettir.

Isuzu D-Max: Euro NCAP testinde 5 yıldız aldı

D-Max, yeni gelişmiş E-Çağrı sistemi sayesinde kurtarma ve çıkarma için maksimum puan aldı. Daha güçlü şasi, hava yastıkları ve Isofix çocuk koltuğu ankrajlarının 6 ve 10 yaşındaki çocuklara göre çocuk yolculara maksimum koruma sağlar. Araç ön ve yandan çarpışmalarda çocuk yolcu testinde de maksimum puan aldı. Arkaya bakan bir çocuk koltuğunun takılmasını sağlamak için artık her kamyonda bir yolcu hava yastığı devre dışı bırakma anahtarı standarttır.

Ağırlık ve Performans Parametreleri

Isuzu D-Max’in her çeşidi 2.040 kg’ın altında ve bu nedenle normal binek araç hız sınırlarına tabidir. Birçok çift kabinli kamyonet bu ağırlık sınırını aştığından, tek ve çift yollarda 16 kmh daha düşük olan araç hız sınırlarına uymalıdır. Yeni Isuzu D-Max, güç, dayanıklılık ve yetenek gibi temel özelliklerini korurken, iyileştirme, güvenlik ve konfor açısından büyük bir adım attı. 162 Hp ve 360 Nm’ye kadar tork üreten verimli dizel motor, en son Euro 6D emisyon standardıyla uyumludur. Yeni model 3,5 ton çekme kapasitesi ve bir tonun üzerinde maksimum yük ile Isuzu’nun benzersiz iş gücü bilgilerini koruyor.

Müşteriler, 4 × 2 veya 4 × 4, manuel veya otomatik şanzımanlar, üç farklı kabin tipi (tek, genişletilmiş ve çift kabin) ve dört yeni trim seviyesi dahil olmak üzere geniş bir model yelpazesine sahiptir.

2.El Isuzu İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here