Koenigsegg Gemera: Dünyanın En Güçlü Arabası Mı?

1
2624

2 saniyede neler yapılabilir? Formula 1’de pit stop yapan bir aracın dört lastiği değiştirilebilir. Bir spor otomobilin içinde 0’dan 100’e de çıkılabilir. Koenigsegg, İsveç merkezli bir hiper otomobil üreticisi. Ayrıca, ürettikleri ilk dört koltuklu otomobil ile dünyanın en güçlü otomobilini üreten marka olmaya aday. Koenigsegg Gemera, bildiğiniz her şeyi unutturmak için üretildi. 2.0 litrelik 3 silindirli benzinli motora ek olarak 3 ayrı elektrik motoru ile beslenen bu canavar, totalde 1700 HP güç üretiyor. Koenigsegg, Gemera ile şimdiden yeni bir çığır açmış gibi görünüyor.

Koenigsegg Gemera Teknik Özellikler

koenigsegg gemera

İsveçcede ‘daha fazla ver’ anlamına gelen Gemera, adının hakkını fazlasıyla veriyor. Esasen daha fazla ver derken tasarımcısına ve kullanıcısına da seslenen bu otomobil, hareket etmek için kendini tasarlayan mühendislerden dört adet motor almış. Otomobilde, iki arka tekere ayrı ayrı bağlı olan ve her biri 500 HP güç üreten iki elektrik motorun yanı sıra bir de krank miline bağlı olan 400 HP gücündeki bir elektrikli motor daha bulunuyor. Hepsi birlikte 1100 HP güç üreten bu motorlara, 600 HP gücündeki 2.0 litrelik 3 silindirli TFG (küçük, dostça, dev) motoru da eklenince ortaya 1700 HP gücündeki bir hiper otomobil çıkıyor. Ve Koenigsegg Gemera, 0-100 hızlanmasını yalnızca 1.9 saniyede tamamlıyor! (Siz bu cümleyi sesli bir şekilde okuyana kadar 0’dan 100 km/saat hıza ulaşıyor.)

Koenigsegg Gemera Gövde ve Ağırlık

koenigsegg gemera

Markanın ilk dört koltuklu otomobili olma özelliğini taşıyan Gemera, B sütunu olmadığı için tek kapı ile dört koltuğa birden erişimi kesintisiz olarak sağlıyor. Ön ve arka koltukların tamamen aynı olduğu bu otomobilde, konforlu bir seyahat için nerede oturduğunuzun bir önemi yok. Dikiz aynaların kameralar ile yer değiştirdiği otomobil, geleceğin teknolojilerine de göz kırpıyor.

Karbon fiber monokok şasi ve karbon fiber kaporta parçalarından oluşan otomobil, opsiyonel olarak karbon fiber jant seçeneğine de sahip. Boş ağırlığı 1715 kg olan otomobil, 2.seviye otonom sürüş teknolojisine de sahip. Muhteşem performansına ek olarak görece ağır olan gövdesini durdurmak için de önlerde 410mm 6 pistonlu, arkalarda ise 395mm 4 pistonlu seramik disk ve seramik pistonlu frenlerden yardım alıyor.

Fiyat

300 adet sınırlı üretim ile piyasaya sunulacak olan Gemera, resmi bir fiyat açıklanmasa da dedikodulara 1,7 ila 2 milyon dolar civarında bir etikete sahip olacak.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here