Lexus CT Modeline Yakından Baktık!

0
7038

Lexus CT hakkında ilk söylenecek şey, özellikle Hybrit teknolojisi ile ilgi çekiyor. Ancak Yeni Lexus CT’nin motoru kadar iç mekanındaki malzeme kalitesi ve tasarımındaki özgünlük de dikkate değer. Peki, 2018 model Lexus CT’nin genel özellikleri neler?

Lexus CT Tamamen Hybrit!

Lexus, tamamen hybrit modeli CT ile şehir içinde keyifli bir kullanım sunuyor. İç mekanda ve genel tasarımda mükemmel bir kompakt deneyim yaşatan araç, özellikle pratik, konforlu ve ekonomik sürüş sunması açısından geleceğe yön verecek bir tasarım anlayışı ile dikkat çekiyor.

Daha önce hybrit teknolojisiyle ilgili detaylı bir içerik yapmıştık. Okumak için tıklayın!

 

Güncel Lexus Modelleri

Lexus’un 2018 modelleri, kompakt ve sedan modelleri, coupe modeller,  crossover modelleri ve performans modelleri şeklinde sınıflandırılıyor. Lüks Kompakt Hybrit de CT modeli, Dinamik Sportif Sedanda IS modeli, yüksek performanslı lüks sedanda GS modeli, üst düzeyde sedanda LS modeli, crossover’da NX, lüks crossover’da RX modeli, coupe modelleri içinde d e RC ve RC F dikkat çekiyor. Henüz Türkiye’de olmayan Lexus UX modeli de merakla bekleniyor.

 

Lexus CT İncelemesi

Lexus CT modeli, beş kapılı kompakt hibrit bir otomobil. Şehir içinde kullanmak için tasarlanmış olan araç, son derece konforlu bir kulllanım sunuyor. Hem iç mekanda hem de genel tasarımında premium algı yüksek tutulmuş.

İç mekanda ahşap ve deri malzeme kullanımı premium algıyı yükseltiyor.

2018 Lexux CT modeli aslında yenilenmiş bir otomobil. Lexus markasının 2018 için yaptığı yenilikler listesinden CT modelinin yenilenmesi önemli bir konu. Marka, küçük şehirli otomobilini 2018 planları içinde önemli yere koymuştu.

Biz de geçtiğimiz günlerde Mitsubishi ve Lexus ‘un 2018 planları için bir içerik çalıştık. Detaylar için tıklayın! 

 

Lexus CT Motor Özellikleri

Lexus CT motoruna gelince benzin kullanmayan, kendi kendini şarj eden bir motor söz konusu. Neredeyse sıfır karbon salınımı yapan motoru, son derece çevreci. Kendi kendini şarj edebilen hibrit teknolojisi ile geleceğe yön verecek bir motor deneyimi yaşatıyor. Peki, Lexus Hybrit Drive ne demek?

Benzinli motor ile elektrikli motorun bir arada kullanıldığı söz konu teknoloji, gerçekten çok etkileyici sonuçlar sunuyor. Sürüş esnasında iki motor arasındaki geçiş mükemmel şekilde pürüzsüz olur.

Elektrikli Araç Modu (EV MODU)

Lexus hybrit teknolojisinin sunacağı tasarrufu anlamak için otomobili EV moduna almanız yeterli. Yoğun trafikte EV modu ile yakıt tüketimi sıfır seviyesine iner. Ayrıca gürültüde azalır. Hızı yükselttiğinizde ise motor otomatik olarak EV modundan çıkar ve benzin kullanmaya başlar.

Kişiselleştirebileceğiniz Bir Otomobil

Lexus CT’nin kişiselleştirilebilme konusunda da en yenilikçi çözümleri sunduğunu söyleyebiliriz. Kendi tercihlerinize göre hem iç mekanı hem de dış tasarımını tamamen değiştirebiliyorsunuz.

Lexus CT renk seçenekleri ise gerçekten çok geniş. Seçim yapmayı zorlaştıran 24 farklı renk seçeneği var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here