McLaren Senna Hakkında 10 Kışkırtıcı Gerçek!

1
15102

McLaren Senna, İngiliz üretici tarafından sınırlı sayıda üretilen, ortadan motorlu bir hiper otomobildir. McLaren firmasının Ultimate Serisi’nin en son üyesidir. İsminden de anlaşılabileceği üzere efsanevi F1 pilotu Ayrton Senna’nın anısına geliştirilmiştir.

Senna’yı tasarlarken McLaren’in ana odak noktası, daha hızlı tur süreleri elde etmekti. Bunu yapmak için McLaren, aerodinamik detaylarının üzerinde durarak hafif bir tasarım geliştirdi. 500 adet Senna’nın tamamı Woking’de bulunan fabrikada el yapımı olarak üretildi.

McLaren Senna Hakkında 10 Kışkırtıcı Gerçek!

Bazı otomobiller, otomotiv endüstrisini geleceğe taşımakla görevlidir. Tasarım, motor, güç, teknoloji ve hemen her detay, daha fazla nasıl iyi olabilir tutkusuyla meydana getirilir. Mevcut olanın en iyisi olma heyecanıyla üretilen bu otomobillerden biri de Senna. Peki bu muhteşem otomobili bu kadar çekici yapan özellikler neler? 10 maddede açıklamaya çalıştık. 

 

 

  1. Aracın arkasında iki ince kolla monte edilmiş dev kanatlar var. Bu kanatlar, onu çok çekici kılıyor ve tamamen karbon-fiber malzemeden üretildikleri için ağırlıkları sadece 4,87kg. 
  2. Motoru V8 bi-turbo motor. Motor silindir hacmi 3994cc. Motor gücü 800HP-7250d/d. Maksimum tork verisi 800Nm-5500 d/d. 
  3. Motorun güç aktarımı arkadan itişli ve 7 ileri çift kavramalı şanzımanlı. 
  4. Uzunluğu 4744mm, genişliği 1958mm, yüksekliği 1229mm. Aracın boş ağırlığı ise 1309kg. 
  5. McLaren Senna ne kadar mı hızlı; o bir hız otomobili. 0-100km/s hızlanmasını 2,8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 335km/s. 
  6. McLaren Senna’nın yakıt tüketim miktarı 12,4 litre. 
  7. McLaren Senna hakkında yorumlara baktığımızda aracın yol tutuş kabiliyetinin çok övüldüğünü görüyoruz. 
  8. Orta konsoldan sürüş modunu pratik bir biçimde değiştirebiliyorsunuz. Comfort, Sport, Track modları seçenekler arasında. 
  9. Kokpit, fazlaca sade tutulmuş ki, yüksek hızda sürücünün odak noktası değişmesin. Bu da sürüş için opsiyonu azaltmış. 
  10. McLaren Senna fiyatı ise 922 bin 250 Euro’dan başlıyor. 

McLaren Firmasının Tarihini Okumak İçin Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here