Nissan Skyline R34 GT-R

0
6014
GT-R

Çoğu otomobil sizi heyecanlandırabilir. Ancak Nissan Skyline R34 GT-R, gördüğünüz andan itibaren gönlünüze taht kurabilecek cinsten. Hangi Nissan GT-R’a sahip olmak istersiniz diye sorsak muhtemelen çoğu insan “R34” diyecektir. 1990 yıllarında Nissan Skyline ismi performanslı otomobillerin arasında oldukça ünlüydü.

GT-R dönemine göre üst düzey performans ve teknik özelliklere sahipti. Bu tahtının yıkılmaz olmasını sağlayan en önemli özelliğiydi. GTR’ın efsaneleşmesini sağlayan özeliklerden bir diğeri ise şüphesiz “Hızlı ve Öfkeli” filmiydi. Otomobil severlerin 2000li yıllarda severek izlediği, modifiyeli Japon otomobillerinin yarıştığı filmde GTR hemen göze çarpıyordu.

GT-R

Nissan Skyline R34 GT-R’e  Genel Bakış

R34, Skyline’dan gelen, oldukça başarılı, turbo besleme ve dört çeker kombinasyonuna sahipti. 100km/s hıza 4.7 ulaşabilmesi günümüzde bile başarılı bir değer. 20 yıl önce bu özellikleri sayesinde pek çok otomobil severin hayalinde araba olmayı başardı. Kaputun altında 280 bg gücünde 2.6 litrelik bir motor vardı. Fabrika verilerine göre 280 bg güç üreten GTR’ın çoğu modeli 300 bg’e kadar çıkabiliyordu.

GT-R

R34’ün tek hüneri güç değil!

Dört tekerlekten çekiş sistemi döneminin ilerisindeydi. Ön tarafa güç iletimi gerekmedikçe bütün torku arka aksa aktarabiliyordu.  Günümüzde bir nebze alışılmış bir sistem olsa da R34 bu sistemin öncüsü. Ayrıca Dar virajlarda rahat dönebilmesi için arka tekerlekleri yönlendirme sistemi de bulunuyordu.

Nissan Skyline R34 GT-R İç Mekan

İç mekanda rakiplerinin biraz gerisinde kalsa da bol destekli spor koltukları ile bu dezavantajı kapatıyordu. Gösterge panelinde canlı teknik verileri görebilmek otomobil severlerin oldukça hoşuna gidiyordu. Turbo takviye basıncı, sıcaklıklar, G kuvveti, tur zamanları ve daha fazlası 5.8” bir ekranda izlenebiliyordu.

GT-R

Diğer Modeller

Nissan, GT-R R34’ü 3 senelik ömründe birkaç kez değiştirdi. V-Spec modellerde karbon fiber aerodinamik parçalar kullanıldı.  M-Spec daha yumuşak süspansiyon ile konfora vurgu yaparken daha sonra Japonya’ya özel Nürburgring Edition modellerinde 300km/h gösteren kadranlara yer verildi. Günümüze kadar toplamda 11 değişik Nissan Skyline R34 modeli yapıldı.

Sonuç

R34’ü bu gün bile kullanmayı bırakın, dışarıdan görmek bile heyecan verici. Motor gücü sayesinde hızla kazandığı momentum günümüz araçlarına taş çıkartır cinsten. Bu kadar iyi bir performansa nazaran, R34 fren konusunda pek iyi değildi. Böyle güçlü ve yetenekli bir aracı kullanmak gerçekten kabiliyet gerektirebiliyor. Gaz ve fren tepkilerinde lineer olup yönlendirmeyi yeterli yapınca dört çeker çekiş sistemi sizi ödüllendiriyor. Nissan Skyline GT-R R34 gerçekten efsane bir model. Günümüzde özellikleri ile kendine hayran bıraktıran R35 başarısının büyük bölümünü abisi R34’e borçlu.

R35’ten bahsedeceğimiz kısmı kaçırmamak için arabam.com’u takip etmeyi unutmayın!

2. El Nissan GT-R İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here