Opel Grandland X 1.2 Ecotec AT Excelence İncelemesi

0
13083

Opel Grandland X 1.2 Ecotec AT Excelence incelemesi arayanlar için aracın motor özelliklerine, tasarımına ve yakıt tüketim miktarına baktık. Sade iç mekanı, güçlü tasarımı ile Opel Grandland X hakkında detaylı bir teknik analiz yaptık. Bakalım; yeni Grandland X alınır mı alınmaz mı?

Opel Grandland X 1.2 Ecotec AT Excelence İncelemesi

2019 Opel Grandland X almayı düşünenler için bu aracın teknik özelliklerini analiz ettik. Opel Grandland X 2019 modeli ne kadar konforlu, ne kadar güvenli gibi sorulara yanıt aradık. İncelememizde aşağıdaki konu başlıklarını değerlendirdik:

  • Opel Grandland X tasarımı ve iç mekanı nasıl?
  • Opel Grandland X ne kadar yakıyor?
  • Sıfır Opel Grandland X kaç para? / ikinci el Opel Grandland X fiyatları nasıl?
  • Opel Grandland X bagaj hacmi ve boyutları değerlendirmesi.
  • Opel Grandland X motor özellikleri

Opel Grandland X 2019 Hakkında

Opel’in kompakt SUV segmentinde sunduğu araç, markanın yeni tasarım anlayışının güzel ve net bir örneği. Opel Crossland X ile benzer yanları da çok. Aracın tasarımına baktığımızda, güçlü çizgiler, yüksek sürüş pozisyonu, kaslı yapı önemli ölçüde dikkat çekiyor ve aracı da daha çekici kılıyor. LED far yapısı ve modern tasarımı dış kısımda dikkat çekerken iç mekanda akıcı çizgiler ve sadelik var. Grandland X’in içinde akıcı ve şık çizgiler kullanılmış. Konsolda düğme karmaşası yok. 8 inçlik multimedya ekranının çözünürlüğü ve tepkileri çok iyi. Koltuklar çok konforlu ve yeni Grandland X donanım paketleri neredeyse eksiz.

Opel Grandland X Yorumları Nasıl?

Kompakt crossover sınıfında önemli bir rakip haline gelen Grandland X 2019 modeli, yüksek sürüş pozisyonu, geniş yaşam alanı, modern motor seçenekleri, zengin donanım paketleri ile çok popüler bir seçenek oluşturuyor. Peki yeni Grandland X kullananlar ne diyor?

  • Yüksek sürüş pozisyonu, geniş bagaj hacmi, aydınlık kabin olumlu yorumlar arasında.
  • Opel Grandland X kullananların pek çoğu frenleri çok başarılı buluyor. Turbo benzinli motorun ekonomik olması, baz fiyat karşılığında modern bir motor ve şanzıman sunması da beğeniliyor
  • Uzun boylular için sürüş pozisyonu fazla yüksek bulunuyor. Geri görüş kamerası ve navigasyonun Enjoy pakette olmaması eleştiriliyor.
  • Dar ve yüksek karoser tasarımının süspansiyona olumsuz etkisi olduğunu belirtenler de olmuş.

Opel Grandland X Yerine Ne Alınır?

Kafanızda güçlü motoru olan geniş bir crossover modeli varsa Opel Grandland X iyi bir seçenek. Peki, onun yerine ne alınabilir?

Peugeot 3008

Peugeot 3008 aynı motor ve şanzıman seçeneklerini sunuyor. Baz donanımda Opel Grandland X fiyatına göre bir tık daha avantajlı görünüyor.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai kısa sürede sınıfının en popüler modeli olmayı başardı. 1,2 litrelik 115 HP turbo benzinli motor ve CVT şanzıman ikilisi onu dikkate değer kılıyor. Nissan Qashqai fiyatı da yine Opel Grandlan X fiyatına göre bir tık aşağıda kalıyor.

Opel Grandland X Ne Kadar Yakar?

Benzinli otomatik Grandland X yakıt tüketimi ortalaması 5,5 litre. Bu rakamın fabrika verileri olduğunun da altını çizelim.

Yeni Grandland X Kaç Para?

Opel Grandland X fiyatına baktığımızda 150 bin TL’den başlayan bir aralık görüyoruz. Elbette Grandland X fiyatı, donanıma ek özelliklerle değiyor ve 200 bin seviyesine geliyor. 15 bin km’de bir bakım aralığı var.

Sıfır Opel Grandland X Fiyat Listesi Burada!

Opel Grandland X Motor Özellikleri

Motor tipi ve konumu: Sıralı- Turbo/ Önde ve enlemesine

Yakıt: Benzin

Silindir/ Subap Sayısı: 3/12

Maksimum Güç: 96kW/130 HP 5500 d/d

Maksimum Tork: 230 Nm 1750 d/d

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here