Opel İnsignia Grand Sport 1,5 Ecotec AT6 İncelemesi

0
10526

Yeni Opel İnsignia hakkında merak edilenleri aracı test ederek öğrendik. Karşınızda detaylı Opel İnsignia incelemesi.

Opel’İn İnsignia modeli piyasaya sürüldüğü ilk günden beri sınıfının en güçlü yarışçılarından biri. Bir kere Opel logusu var. Üstüne sedan ve malzeme kullanımı, işçilik ve motor performansı sınıfının en iyilerinden. Bu saydıklarımıza rağmen Opel İnsignia Türkiye’ye ilk geldiği yıllarda çok tercih edilmedi. Neden mi, yakıt tüketimi çok yüksekti ve Türk kullanıcı bu fiyata (o zamanki fiyatı) Mercedes ya da BMW logosunu tercih etmişti. Marka, kendine baktı, bir daha baktı ve İnsignia için bir dizi yenilik yaptı. Özellikle de yakıt tüketimi konusunda. Peki, 2018 model Opel İnsignia nasıl?

2018 Model Opel İnsignia Hakkında Bilgiler

Opel’in İnsignia modeli ilk kez konsept bir otomobil olarak 2004’te çıktı karşımıza. Bu ilk İnsignia modeli daha sonra seri üretime alındı ve Opel Vektranın yerini aldı. 2088 yılı Opel İnsignia’nın sahneye çıkış yılı oldu. Yeni İnsignia ise bu bahsettiğimiz konseptten biraz uzaklaştı. kendine sedan karoserde sportif bir alan açtı. Biz de Opel İnsignia Grand Sport 2018 modelini test ettik. Sportif, güçlü ve akıllı bir otomobille karşılaştık.

Yeni İnsignia Nasıl?

Yeni İnsignia için söylenecek ilk şey, yenilikçi ve güçlü olduğu. İri boyutlarına sportif bir havası var. Bu da onun uzun mu uzun gövdesini daha ergonomik algılamamızı sağlıyor. 490 litrelik bagajı sedan araç klası için biraz ufak ama iç mekan, deyim yerindeyse  yayla gibi. Bagaj alanı ihtiyacınız çok büyük değilse dijital sisteminden, sürüş konforuna, yolcu güvenliğinde tasarımına kadar bu otomobil başarılı.

Opel İnsignia 2018 Genel Tasarım Özellikleri

Tasarım konusunda İnsignia, sedan karoseri sportif kılan bir imaja sahip. Tampon ve marşpiyer üstü eklenti çok şık. Akıcı ve uzunlamasına bir algı söz konusu.

Yeni İnsignia İç Mekan Özellikleri Nasıl?

İç mekanda araç, konfor odaklı. Ön koltuk destekleri çok konforlu. Deri koltukların dikiş kalitesi birinci sınıf. Arka koltuk alanı çok geniş ve rahat. Bagajı biraz küçük ama bagaj kapağının arka camla birlikte açılabilmesi güzel.

2018 Model Opel İnsignia Grand Sport 1,5 Ecotec AT6 Motor Özellikleri Nasıl?

Motor konusunda Opel’in nasıl olduğunu açıklamaya bile gerek yok. Opel kullananlar bilir. Yeni İnsignia motor seçenekleri ise şöyle:

Öncelikle hepsi turbo beslemeli.

İlk Opel İnsignia motor seçeneği: 1,6 litre 136 HP dizel

Diğer alternatif: 1,5 litre 165 HP benzinli. bir de 2,0 litrelik 260 HP benzinli seçeneği var. Bu son seçenek 4X4.

2018 Model Otomatik Opel İnsignia Grand Sport 1,5 Ecotec AT6 Benzinli Motor Teknik Özellikleri

  • Motor tipi ve konumu: Sıralı, turbo, önde ve enlemesine.
  • Silindir Subap Sayısı: 4/16
  • Silindir Hacmi: 1490cc
  • Maksimum Güç: 121kW/ 165HP/ 5600 d/d
  • Maksimum Tork: 250Nm 2000-4500 d/d
  • 0-100km/s Hızlanma:9,4 sn
  • Maksimum Hız: 218 km/s
  • Şanzıman: 6 ileri otomatik
  • Aktarma: Önden çekişli.

Sıfır Kilometre Opel İnsignia

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here