Range Rover Velar PHEV: 55 Km Elektrikli Menzil

0
2326
Range-Rover-Velar-2020
Range-Rover-Velar-2020

Land Rover, Range Rover Velar modeline yeni bir plug-in hibrit güç aktarım sistemi ve geliştirilmiş bir bilgi-eğlence sistemi ile bir güncelleme yaptı. Range Rover Velar, 2021 için güncellendi ve şimdi ilk kez yeni bir plug-in hibrit güç aktarma organı seçeneğiyle geliyor. Revize edilmiş lüks crossover, şimdi sipariş edilebilir.

JLR incelikle yeniden tasarlanmış bir direksiyon simidi, 19 inç veya 21 inç çaplarda birkaç yeni alaşım jant seçeneği vardır. Ayrıca, Hakuba Silver ve Portofino Blue dahil olmak üzere bazı yeni boya kaplamaları eklemesine rağmen, kozmetik ince ayarlar az görünüyor. Gözden geçirilmiş Velar’ın lansmanının şerefine Range Rover ayrıca yeni bir özel sürüm varyantı üretti. SUV’un mevcut R-Dynamic SE donanım düzeyine dayanıyor ancak kayar panoramik sunroof, 20 inç alaşım jantlar ve özel Lantau Bronze boyası bulunuyor.

Güncellenmiş Range Rover Velar: Motorlar ve Aktarma Organları

Range-Rover-Velar
Range-Rover-Velar

Velar’ın yeni takılabilir hibrit güç aktarım sistemi, yeni Land Rover Defender P400e’de bulunan sistemle aynıdır. Bir turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motor, bir elektrik motoru ve bagaj tabanının altına monte edilmiş bir 17.1kWh lityum iyon pil paketinden oluşur.

Sistem 398bhp ve 640Nm tork üretiyor ki firma bunun 0–62mph’lik 5,4 saniyelik bir süre için yeterli olduğunu söylüyor. Dahası, pilin doldurulması koşuluyla, PHEV güç aktarma organıdır. 130,2mpg’ye kadar iddia edilen bir WLTP yakıt ekonomisi rakamını ve maksimum 55 km’lik bir saf elektrik menzili sunacaktır.

Velar PHEV’in pil paketi 50kW DC hızlı şarj cihazına takıldığında yalnızca 30 dakikada yüzde 80 şarj olacaktır. Güç aktarma sistemi ayrıca 7kW AC duvar tipi şarj cihazlarını da destekler. Ancak bu yöntem şarj sürelerini bir saat 40 dakikaya çıkarır.

Dünyanın En Temiz Motoru

Range-Rover-Velar-motor
Range-Rover-Velar-motor

Yeni P400e PHEV güç aktarım mekanizmasının yanı sıra Land Rover, her ikisi de 48 volt hafif hibrit teknolojisine sahip yeni bir çift 3.0 litrelik sıralı altı Ingenium motoru piyasaya sürdü. Alıcılar, 298bhp ve 650Nm tork geliştiren bir D300 dizel ünitesi veya 398bhp ve 550Nm tork çıkışına sahip bir P400 benzinli motor seçeneğine sahipler.

Yeni sıralı altı dizel motor, bir önceki Velar’ın eskiyen V6’nın yerini alıyor ve yerini aldığı üniteden 7 kg daha hafiftir. Yenilikçi egzoz gazı arıtma sistemi sayesinde 0–62mph’lik bir zaman sağlar ve Land Rover’ın söylediği 194g / km CO2 emisyon rakamı onu dünyanın en temiz dizel motorlarından biri yapar.

Güncellenmiş Range Rover Velar: İç Mekan ve Donanım

Range-Rover-Velar-PHEV-iç-mekan
Range-Rover-Velar-PHEV-iç-mekan

Land Rover, eski Velar’ın Touch Pro bilgi-eğlence sistemini, şirketin kullanım kolaylığı etrafında tasarlandığını söylediği yeni Pivi ve Pivi Pro kurulumlarının lehine kullandı. Her iki sistem de aynı 10 inçlik monitörü kullanıyor. Geliştirilmiş grafiklere ve sürücünün en sık kullanılan uygulamalarına hızlı erişim sağlayan yeni bir ana ekrana sahip.

Range Rover 2.El İlanlarına Göz Atın!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here