Suzuki Katana 2022

0
958
katana

Yeniden piyasaya sürülmesinden sadece birkaç yıl sonra Suzuki, Katana ‘nın güncellenmiş 2021 GSX-S1000’e dayanan bir versiyonunu duyurdu. Suzuki, yeni Euro5 uyumlu Katana’nın şimdi yaklaşık 150 beygir gücü ürettiğini söylüyor. Daha da iyisi, yeni motor tüm devir aralığında daha geniş bir tork dağılımı sağlıyor. Bu, yeni emme ve egzoz eksantrik milleri, yeni valf yayları, yeni bir egzoz ve yeni bir hava kutusu aracılığıyla yapılıyor.

Suzuki’nin Sürüş Modu Seçicisi sayesinde gücün yere verilmesi üç farklı yoğunlukta yapılabilir. Her üç mod da aynı maximum gücü sağlar, ancak alfabede ne kadar aşağıya inerseniz, ilk güç dağıtımı o kadar yumuşak olur.

Katana, ihtiyacınız olduğunda arka lastiği hizada tutmak için beş seviyeli çekiş kontrolü ile her iki yönde de çalışan bir hızlı vites değiştiriciden yararlanıyor. Suzuki’nin, yalın duyarlı çekiş kontrolünü etkinleştirmek için Katana’da (veya GSX-S’de) bir IMU kullanıp kullanmadığı belli değil. Ayrıca, isterseniz TC kapatılabilir.

Yeni bir Suzuki Debriyaj Destek Sistemi, vites küçültme veya ağır motor freni durumlarında arka lastiği kontrol altında tutmaya yardımcı olan bir kaydırmalı debriyaj içerir. Katana’nın elektronik paketini tamamlayan, marş düğmesine (basılı tutmak yerine) yalnızca bir dokunuş gerektiren kolay çalıştırma sistemi ve debriyajı yavaşça bırakırken motor devrini hafifçe artıran düşük RPM destek sistemidir.

Yeni Katana’nın çerçeve, salıncak, süspansiyon ve frenler gibi kemikleri, temel aldığı GSX-S’ye çok benzer. ABD’deki mevcudiyeti ve fiyatlandırması henüz açıklanmasa da, aşağıdaki Avrupa basın bülteninde daha fazla ayrıntı bulunabilir;

Basın bülteni çevirisi:


Suzuki, 2022 için Katana’sını kesinleştirdi, güncellenen makine daha fazla güç ve geliştirilmiş bir elektronik paket içeriyor.

2021 için yeni GSX-S1000 platformunu temel alan yeni Euro5 Katana, yeni bir emme ve egzoz eksantrik mili, yeni valf yayları sayesinde 11.000 dev/dak’da 152 PS ve devir aralığında önceki modele göre daha geniş bir tork dağılımı üretir. , yeni egzoz ve yeni bir hava kutusu. Tüm bunlar, yeni bir kablolu gaz kelebeği ile sorunsuz bir şekilde sağlanır.

Bu sorunsuz güç dağıtımı, seçilebilir üç motor haritasına sahip Suzuki Sürüş Modu Seçici sistemi sayesinde daha fazla kontrol edilebilir; Üçü de aynı tepe gücü sağlar; A modu en keskin, en sportif tepkiyi, B modu daha yumuşak bir ilk güç iletimini ve C modu da ıslak ve kaygan koşullarda ideal olan en yumuşak tepkiyi verir.

Çift yönlü hızlı vites değiştirici, vites değiştirme işlemlerini hızlı hale getirir ve sportif sürüşlerde performansı artırır ve her şeyi kontrol altında tutmak için aralarından seçim yapabileceğiniz beş çekiş kontrolü modu vardır. Çekiş kontrolü de kapatılabilir.

Yüksek devirden vites küçültürken motor freninin etkisini azaltan kaydırmalı kavramaya sahip yeni Suzuki Debriyaj Destek Sistemi sayesinde daha fazla kontrol edilebilirlik ve artırılmış performans sağlanır.

Elektronik paketi tamamlamak, Suzuki’nin kullanışlı kolay çalıştırma sistemi ve debriyaj kolu çekildikçe motor devrini artıran, yavaş hız kontrolüne yardımcı olmak ve teklemeyi önlemek için düşük RPM desteğidir.

Yeni Katana, tamamen ayarlanabilir KYB ön çatalları ve bir ön yük ve geri tepme sönümlemesi ayarlanabilir arka şok ile aynı hafif, çift spar alüminyum çerçeve ve GSX-R’den türetilmiş salınım kolunu kullanıyor. Brembo monoblok kaliperler, Suzuki’nin GSX-S platformu için özel olarak tasarlanmış Dunlop SPORTMAX Roadsport2 lastiklerle donatılmış altı kollu, alüminyum döküm jantlara monte edilmiş 310 mm ön diskleri ısırır.

2022 Katana ayrıca, 1980’lerdeki orijinal makineden tasarım ipuçlarını açıkça alan keskin, köşeli gövde ile şimdi koyu mat mavi renkte, altın çatallar ve tekerleklerle tamamlanırken, koyu gri yineleme ile yeni renklerle gelecek. kırmızı tekerleklerle yola çıktı. Gözden geçirilmiş bir çizgi, yeni bir kırmızı ‘gece modu’ alır.

2022 baharında bayilerde satışa sunulacak.

Suzuki Katana Teknik Veriler;

2 Tekerlekli Tip Spor Dalları
Motor cc (Deplasman) 999 cc
Maksimum Güç 150 HP @ 10000 rpm
Maksimum tork 108 Nm @ 9500 rpm
Silindir sayısı 4
Dişli sayısı 6
Koltuk yüksekliği 825 mm
Yerden yükseklik 140 mm
Boş Ağırlık 215 kg
Yakıt Deposu Kapasitesi 12 litre

 

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here