Tesla Cybertruck İncelemesi

0
14476
Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck incelemesi arayanlar buraya: Tesla’nın pikap modeli hakkında bilgiler ilgi çekici. Kurşun geçirmez pikap olması ve menzilinin 800km olması gibi. Tesla Cybertruck pikap hakkında paylaşılanlar şöyle:

Tesla Cybertruck İncelemesi

Önce Tesla Cyberktruck görsellerine bakalım…

 

Tesla Cybertruck incelemesi yapmak bu ara çok popüler. Tesla, neler yapıyor böyle dedirten Cybertruck, bir anda pek çok markanın üzerinde çalıştığı prototiplerin ilham kaynağı haline geldi. Biz de Tesla Cybertruck hakkında biraz araştırma yaptık..

Uzaylı pikapı gibi bir şey…Bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen Tesla’nın pikap modeli geçtiğimiz aylarda Kaliforniya’da baya görkemli bir törenle tanıtıldı. Köşeli hatları, üçgensi yandan duruşu, yarım altıgen çamurlukları ile adeta geometri dersi için hazırlanmış bir maket gibi duruyor. Bu sözlerimiz, kulağa biraz yerme gibi gelebilir. Ama aslında yüksek mukavemetin sırrı bu keskin çizgilerde gizli.

Kurşun Geçirmez Pikap

Yüksek mukavemetli çelik karoserin her türlü darbelere karşı ayakta kalması amaçlanmış. İşin bir de zırhlı olma tarafı var. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Devir Kurşun Geçirmez Devri adlı bir yazı paylaşmıştık. Tesla’nın pikapı da bu düşünceyi destekler nitelikte. Aslında böyle yüksek güvenlik isteği uyandıran araçlar, biraz can sıkıcı bir geleceğe yaklaştığımız hissi uyandırıyor ve tedirgin ediyor. Konumuz olan Tesla Cybertruck pick-up, 9mm’lik kurşunu geçirmiyor. Yani o da kurşun geçirmez modasına uydu.

Tesla Cybertruck Motor Özellikleri

Elektrikli motorlu olan Tesla Cybertruck için iki motorlu ve üç motorlu şeklinde iki farklı seçenek sunuluyor. 400 km menzile sahip olan araçın 800km menzile sahip seçeneği de var. 0-97km/s hızlanmasını 2,9 saniyede tamamlıyor.

Tesla Cybertruck Pikap Yük Taşıma Kapasitesi

Tesla Cybertruck modelinin taşıma kapasitesi 1,5 ton. Kasa uzunluğı 2 metre. Çekme kapasitesi ise 6 ton. Adaptif süspansiyon sistemine sahip olan Tesla Cybertruck pikap, yükleme esnasında alçalabiliyor. İçinde 6 kişilik oturma kapasitesi var ve 17 inç multimedya ekranına sahip.

Sorgulamamak Üzerine…

Tesla, adını aldığı Nicola Tesla gibi özel bir marka. Bu tartışmasız bir gerçek. Ancak markanın iyi lansman yaptığını da kabul edelim. Bazen görünenin en havalı olan olması onun en iyi olması anlamına gelmiyor. Marka imajının iyi olması ile ürünün iyi olması arasındaki ince farkı çoğu zaman göremiyoruz. Bu arada bu, “Tesla kötü ürün” anlamına gelmiyor. Bu yargıya varamayız ama sadece çok popüler olduğu için onu anlamadan alma çabasına girmek de ne kadar doğru?

İhtiyacınızın en olduğunu düşünmeden bir ürünün popülaritesine göre sipariş vermek de doğru mu? Mesela sosyal medyada “Tesla Cybertruck siparişi verdim” paylaşımlarını anlamak zor. Çünkü burada işe gidip gelmek için yapılmış bir binek otomobil değil arazide çok zor şartlarda ilerlemek, içinde yaşamak, kamp kurmak, yük çekmek ve hatta kurşunlara karşı sağlam durmak için yapılmış bir araç söz konusu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here