Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Acura TLX

0
2153

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Acura TLX… Acura, dünyadaki en önemli otomobil üreticilerinden biridir. Fakat Türkiye’de hizmet vermemektedir. Başarılı üreticinin TLX modeli de oldukça önemli bir araba modelidir. Hizmet verdiği ülkelerde de Acura,  TLX modeli ile bir zamanlar Honda’nın lüks markasının öne çıkmasına yardımcı olan performans imajını geri kazanmayı hedefliyor. Cesur bir turbo V-6 motora sahip olan TLX, gündelik sürüşler için de turbo şarjlı dört silindirli motora sahiptir. Ayrıca şirketin temel unsuru haline gelen, “Super Handling All-Wheel Drive”(SH-AWD) ile satışa sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve PerformansTürkiyede Satılmayan Arabalar: Acura TLX

Standart bir TLX, 10 vitesli otomatik şanzımana bağlı 272 beygirlik turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Önden çekiş standarttır. Ayrıca Acura’nın SH-AWD adı verilen çevikliği ve çekişi iyileştirmek için gücü tekerlekler arasında karıştıran dört tekerlekten çekiş sistemi isteğe bağlıdır. İki tonluk boş ağırlığı olan TLX’in 0’dan 100 kilometre hıza çıkması sadece 5,9 saniye sürmektedir. Acura TLX’in müthiş şasi ayarı, sürmeyi çok eğlenceli hale getirmektedir. TLX modeli, Acura’nın hala bir spor sedan üretebileceğini kanıtlıyor.  özellikle 355 beygirlik turbo 3.0 litrelik V-6, duyarlı 10 vitesli otomatik, SH-AWD ve daha sportif bir süspansiyon kurulumuna sahip daha yüksek performanslı Type S, markanın en iyi modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

TLX modeline dönecek olursak müthiş gövde kontrolünü ve güçlü frenlere sahip olan bu model, son serece başarılı ve güvenli bir sürüşe sahiptir. Keskin tasarımı ile eşleştirilen motoru, aracı bir bütün olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bu yüzden Acura TLX son derece başarılı ve bütün bir araba modelidir. Ayrıca aracın yan tarafında bulunan çizgiler, alıştığımız otomobil tasarımlarının dışında durmaktadır. Ön tekerlekten arka tekerleğe doğru yukarı yönlü ilerleyen çizgi, aracın tasarımını ve görüntüsünü farklılaştırmaktadır. Arabanın ön paneli oldukça sade ve günümüz otomobil modelleriyle benzer durmaktadır. Fakat arka tarafı, aracın kişiliğini ortaya koymaktadır. Özellikle sahip olduğu 4’lü egzoz çıkışı, aracın şıklığını arttırmaktadır. Genel olarak keskin hatlara ve rüzgar bölmelerine sahip olan Acura TLX, başarılı bir otomobil modelidir. Türkiye’de satılsaydı, otomobil pazarına farklı bir tat getirecekti.

İç Mekan, Konfor ve Bagaj HacmiTürkiyede Satılmayan Arabalar: Acura TLX

İç kısımda TLX, sportif karakterini vurgulayan etkileyici bir tasarıma sahiptir. Bunlar arasında çekici analog göstergeler ve gösterge panelinin ortasında belirgin bir döner sürüş modu ayarlama ekranı yer alıyor. TLX Acura’nın mükemmel yapısı ve kalitesiyle sağlamlaştırılmıştır. Açık gözenekli ahşap ve gerçek alüminyum da dahil olmak üzere birçok kaliteli parçaya sahiptir. Aracın en büyük dezavantajlarından biri olan arka koltuklarına bakacak olursak maalesef ki arka koltuk yapısı, bu sınıftaki bazı rakiplere göre daha küçük kalmaktadır.

Yine de, son derece ayarlanabilir ön koltukları ve mükemmel ileri görüş mesafesi, sürücülerin konforunu arttırmaktadır. TLX ayrıca sayısız iç renk, farklı deri döşeme ve arzu edilen özellikleriyle satışa sunuluyor. Ayrıca aracın sahip olduğu 374 litrelik bagaj hacmi, dezavantaj olarak hanesine yazılmaktadır. Spor sedan olsa da dışarıdan oldukça kaslı ve geniş duran TLX, rakiplerine göre çok daha küçük bir bagaj hacmine sahiptir. Bu yüzden Türkiye’de satılsaydı, en büyük eleştiriyi bagaj hacminden alacaktır. Ayrıca Türk ailelerinin en çok önem verdiği noktalardan biri de bagaj hacmidir. Bu yüzden Acura, Türkiye’de araba satmayı düşündüğünde araçlarını revize etmelidir.

Acura TLX, 10,2 inçlik bir bilgi-eğlence sistemine sahiptir. Bazı işlevler, dokunmatik yüzeyin yanındaki direksiyon simidi düğmeleri ve fiziksel kontroller aracılığıyla da değiştirilebiliyor. TLX’te Apple CarPlay, Android Auto ve Wi-Fi hotspot gibi özellikler standart olarak gelir. En gösterişli ELS ses sistemini ve kablosuz şarj sistemine sahip olmak isteyen kişiler için de Advance paket seçeneği bulunmaktadır. Bu yüzden araca sonradan birçok farklı özellik ve donanım eklenebilmektedir. Böylece sürüşleriniz daha rahat ve konforlu olmaktadır. Ayrıca bütün araçlar standart olarak “AcuraWatch” adındaki güvenlik sistemi ile gelmektedir. Trafik işareti tanıma ve sürücü uyarı gibi birçok farklı donanımlara da sahiptir.

Sonuç olarak Acura TLX’in temel güvenlik özellikleri; Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme, Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı, Mevcut kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı gibi özellikleri içermektedir. Bu özellikler sürüşlerinizin konforunu ve güvenliğini arttırmaktadır. “Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Acura TLX” adlı içeriğimizde de bahsettiğimiz üzere Acura oldukça başarılı bir otomobil markasıdır. Renkli modelleri sayesinde ön plana çıkmaktadır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here