Ufak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller

0
757

Ufak tasarımları ile gönülleri kazanan otomobiller, oldukça etkili sürüş hissiyatına ve şık tasarımlara sahip olmaktadırlar. Aşağıda listelediğim araçların bize öğreteceği en önemli ders; kitabı kapağına göre yargılamamak olacaktır. Kei olarak adlandırılan otomobillere benzer, şehir içi ve şehir dışı sürüşler için oldukça uygun olan araçlar;

Volkswagen Lupo GTIUfak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller

1998’de lanse edilen Lupo, VW’nin en küçük aracıydı ve Avrupa serisinde Polo’nun bir alt sınıfında yer almaktadır. İlk sürümden iki yıl sonra VW, bir GTI versiyonu yaparak görünüşte özelliksiz Lupo’yu canlandırmaya karar verdi. Lupo GTI, 125 hp geliştiren 1.6 litre N / A 4 silindir kullandı. Araç 0’dan 100’e  7,8 saniyede çıkmaktadır. Günümüzde bile kompakt araba severlerin tercihi olmaktadır.

Abarth 595Ufak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller

Abarth 500, 4 silindirli motorundan 140 beygir güç elde etmektedir. Abarth 595 ailesinin 5 farklı versiyonu bulunmaktadır. Serinin bütün versiyonları 1.4 litrelik, turbo benzinli T-Jet motora sahiptirler. Abart 595, versiyonlarına göre değişiklik gösterse de 140 ile 165 beygir arasında güçlere sahiptir. Kompakt ve hafif olmasından dolayı 140 beygir versiyonu bile standart otomobillerden daha hızlı ve dinamik sürüşe sahip olmaktadır.

Opel Adam SUfak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller

Adam S, Opel’in en efsanevi araçlarından biridir fakat ülkemizde gereken müşteri kitlesini elde edememiştir. Opel Adam S 2015 yılından 2018 yılına kadar üretilmiştir. 1.4 Turbo ECOFLEX motorundan 160 beygirlik güç elde etmektedir. Aracın fabrika verilerine göre son hızı 210 kilometredir. Opel Adam S, ara hızlanmalar ve şehir içinde rakipsiz araçlardan biri olmaktadır.

Aston Martin Cygnet V8Ufak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller

Ufak Tasarımları ile Gönülleri Kazanan Otomobiller listemizin sonuncusu Aston Martin Cygnet V8’dir. Bu otomobili dışarıdan gördüğünüzde Aston Martin olduğunu anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Aston Martin, Toyota ile yaptığı iş birliği sonucunda Cyget V8’i piyasa sürmüştür. Aston Martin’in mühendisleri, compakt aracımıza 4.7 litrelik V8 motor koymayı başarmışlardır. Ayrıca Aston Martin Cygnet 430 beygir gücündedir. Aston Martin tarafından sadece tek seferlik ve sınırlı sayıda üretilmiştir.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here