Yeni Citroén C5 Aircross İncelemesi

2
13027

Yeni Citroén C5 Aircross incelemesi yaptık. Citroén’in SUV’u merakla beklendi ve sonunda piyasaya sunuldu. Peki, Yeni Citroén C5 Aircross teknik özellikleri neler ve Citroén C5 Aircross hakkında yorumlar nasıl?

Yeni Citroén C5 Aircross İncelemesi

Yeni çıkan Citroén C5 Aircross modelini detaylı olarak inceledik. Citroén C5 Aircross inceleme yazımızda aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

  • Citroén C5 Aircross tasarımı nasıl?
  • Citroén C5 Aircross iç mekan özellikleri nasıl?
  • Citroén C5 Aircross fiyatı ne?

SUV Citroén!

Dünyayı kasıp kavuran SUV modası daha ne kadar sürecek? Bu, otomobil yazarlarının merak konusu. SUV trendi giderek artacak, neredeyse herkes iyi ya da kötü bir SUV modele sahip olacak. İşte tam da burada birden bire SUV bir arabaya sahip olmak o kadar da havalı gözükmeyecek:)) Bu durumda yere yapışan sportif sedanlar ya da şimdiden kıpırdanmaya başlayan coupe sedanlar trend olacak. Ama şimdilik oralara daha çok var. Zaten şimdiden coupe sedan almak isteseniz de bu modeller çok ama çok pahalı. neyse konumuza dönelim Citroén C5 Aircross nasıl?

Citroén C5 Aircross Tasarımı Nasıl?

Citroén C5 Aircross SUV, markanın yeni tasarım felsefesini çok net bir şekilde yansıtıyor. Ona ön tarafından bakınca çok net bir Citroén havası görüyorsunuz. Aaracın başarıyı hedefleyen çift ok ucu logosunu içine alan çift çıtalı ön ızgara çok şık.

Full LED farları, ızgaranın yanlarına entegre edilmiş sinyaller de yenilikçi.

Yanladaki airbump ki o, çok tartışılmıştı ama çok havalı duruyor. Burada çamurluk tasarımını çok güzel tamamlamış olduğunun altını çizmek gerek.

Geniş ve yüksek yapıya sahip arka tasarım ise Citroén imzası 3D görünümlü stop grubu ve krom detaylı çift egzoz şahane bir uyum sunmuş.

Citroén C5 Aircross SUV İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Citroén C5 Aircross SUVCitroén C5 Aircross SUV iç mekanda konforlu keyifli ve şık bir otomobil sunuyor. Her şey ölçülü ve yeterli. Yüksek oturma pozisyonu çok güzel. Hem yola hakim bir sürüş sunuyor hem de konforlu hissettiriyor. Konsolda geniş ve düz bir yapı var. Bu da yine kafa karışıklığı yaratmıyor. 12,3 inç büyüklüğünde bir ekranı var. Havalandırma kanalları köşelere konumlanmış. Sürüş bilgilerinin doğrudan sürücünün görüş alanında olması da çok önemli bir konfor.

Orta konsol hem yüksek hem de geniş bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlanmış. Soğutma bölmesi oldukça büyük. Bardak tutucular iki tane ve aydınlatmaları var. Hem kablosuz şarj sistemi, hem akıllı telefon saklama alanı hem de bu aydınlatmalı ikili bardaklıklar çok fonksiyonel.

Geniş deri kolçaklı koltuklar sürücü ve yolcular için konfor sunuyor ve destekleme konusunda iyiler.

Citroén C5 Aircross SUV bagaj hacmi ise 580 litre. Kolayca katlanan arka koltukların yarattığı boşlukla Citroén C5 Aircross bagajı tam 720 litre oluyor. Bu arada koltuklar çok fonksiyonel ve onları tamamen katladığınızda tam 1,630 litrelik bir yükleme alanınız var.

Citroén C5 Aircross SUV Motor Özellikleri Nasıl?

Citroén C5 Aircross SUV

Yenilenen C5 Aircross’un  motor seçenekleri şöyle:

  • 1,6 litrelik benzinli motor
  • 1,5 litrelik dizel motor

C5 Aircross’un dizel motoru çok merak ediliyor. Turbo dizel motor 1499cc hacimli. 3750d/d vw 130 HP güç sunuyor. Maksimum torku ise 1750d/d 300Nm. 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

Yeni C5’in maksimum hızı 188km/s. 0-100km/s hızlanmasını da 10,6 saniyede alıyor. Dizel C5’in yakıt tüketimi ortalaması 4,0 litre.

Citroén C5 Aircross Fiyat Listesi

Citroén C5 Aircross fiyatları donanıma göre değişiyor. Sıfır Citroén fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz. Citroén SUV modellerinin fiyatları da 170 bin Tl ile 230 bin TL arasında değişiyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here