Yeni Land Rover Discovery İncelemesi

0
8101
Yeni Land Rover Discovery

Yeni Land Rover Discovery incelemesi ile karşınızdayız. 2020 Land Rover Discovery hakkında söyleyecek çok şeyimiz var. Yeni Land Rover Discovery hakkında bilgi arayanlar buraya…

Yeni Land Rover Discovery İncelemesi

 Yeni Land Rover DiscoveryLand Rover’ın genlerinden ne var: off-road var. 600mm’lik su birikintisinden bir hiç sarsılmadan geçen bir araç düşünün. Dijital dikiz aynası gibi acayip yeniliklerle donanmış üstelik. Ayrıca elektrik destekli motoru ile daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

Şimdi biraz, Premium kompakt SUV segmentinin en havalı abilerinden biri olan Land Rover Discovery’nin özelliklerine bakalım…

  • Oturma Kapasitesi Artmış!

5+2 koltuk düzeni ile kocaman bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca Land Rover Discovery’nin içi, müthiş bir özenin ürünü. Özenle seçilmiş malzemeler özenle işlenmiş. Araç içi eğlence sistemi, bilgi sistemi neredeyse kusursuz. Hani 5+2 oturma düzeni dedik ya; 25 farklı şekilde kombine edebiliyorsunuz. Bu arada 2. el Land Rover Discovery fiyatlarına da bakın!

  • Daha Güçlü Şasi

Yeni Land Rover DiscoveryBaşka hiç bir aracın şasisi, bu kadar konfor ve yol tutuş odaklı olamaz! Yeni Discovery Sport’un şasisi yeniden inşa edilmiş. Land Rover’ın yeni PTA platformu üzerinde inşa edilen bu şasi, bir önceki modele göre %13 daha rijit bir gövde yaratmış. Peki bu yeni şasi ile neler değişmiş?

  1. %13 daha rijit bir gövde ortaya çıkmış
  2. Araç içi ses yalıtımı mükemmel hale gelmiş
  3. Araçtan hiç bir tangırtı tungurtu gelmiyor.
  4. Devrilme ve salınım olasılığı düşmüş.
  5. Elektrikli motor için uygun zemin hazırlanmış.

2. El Land Rover Fiyat Listesi

  • Verimli Motorla Ekonomik Sürüş Mümkün Olmuş!

Yeni Discovery Sport, 48V elektrik destekli mild hibrit özelliği ile oldukça düşük yakıt tüketimi ve karbon emisyonu sağlıyor. Peki, bu motorun sağladığı artılar neler?

  1. Frenleme esnasında harcanan enerjiyi minimize ediyor çünkü sürekli fren-gaz yapma alışkanlığınız varsa hemen elektrikli motoru devreye alıyor.
  2. 17km/s altına düştüğünüzde de yine elektrikli motoru devreye alıyor. Bu acayip tasarruf sağlıyor.
  3. Siz, her frene bastığınızda uyguladığınız kuvveti enerjiye dönüştürüp onu depoluyor ve elektrik bataryasını şarj ediyor.
  4. Yeni Discovery Sport ne kadar yakıyor: 100km’de ortalama 5,5 litre benzin tüketimi yapıyor.
  • Yeni Discovery Sport’un Teknolojisi

Yeni Land Rover DiscoveryKonu teknoloji olunda bir dizi yenilik söz konusu. Bunlar, sadece Yeni Discovery Sport için değil otomobil dünyası için de yeni özellikler…

  1. Clear Sight adı verilen dijital dikiz aynası, normal dikiz aynasından daha geniş bir alanı sunuyor. Ayrıca kirli cam, karanlık yol gibi arka görüşü engelleyen durumların da önüne geçiyor.
  2. Kablosuz şarj aracın hemen her yerinde var.
  3. Arka koltuklarda da 12 volt soketler var.
  4. Hem önde hem de arka koltuklarda havalandırma kanalları mevcut.

Yeni Discovery Sport Türkiye’ye Geldi!

Evet, artık yeni Land Rover Discovery’nin Türkiye satışı başladı. Online satış platformu üzerinden satın alınabilen Land Rover Discovery’nin fiyatı ve donanım seçenekleri merak konusu. Bakalım hangi donanım seçenekleri ile gelmiş ve fiyatı ne?

Murat Tosun’un Land Rover Discovery testine de bakın!

1. Land Rover Discovery Donanım Seçenekleri

Türkiye’de Land Rover Discovery Borusan Otomotiv tarafından temsil ediliyor. 71 yıldır yollarda olan Land Rover markasının maceracı ruhunu temsil eden Land Rover Discovery Sport, 6 farklı donanımla geliyor.  Bunlar:

  • S
  • SE
  • HSE
  • R-Dynamic S
  • R-Dynamic  SE
  • R-Dynamic HSE

2. Türkiye Discovery Sport Fiyatı

Discovery Sport fiyatı merak edilenlerin başında geliyor. 6 farklı donanım seçeneğinde bahsettik ve Land Rover Discovery Sport’un fiyatı 523 bin TL’den başlıyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here