2019 Ford Focus Sedan 1.5 TDCİ Powershift Detaylı İnceleme

2
22914
Ford Focus Sedan

Murat Tosun, Dizel otomatik Ford Focus Sedan testi yaptı. Ford Focus Sedan testi arıyorsanız; mutlaka okuyun. Ford Focus Sedan dizel otomatik testi ile aşağıdaki ana konularda bilgi edinebilirsiniz:

  • Ford Focus Sedan tasarım özellikleri
  • Ford Focus Sedan Motor özellikleri
  • Ford Focus Sedan iç mekan değerlendirmesi
  • Ford Focus Euro NCAP sonuçları

Ford Focus Sedan Testi

  1. Sınıfının ön plana çıkan araçlarından,
  2. 8 ileri otomatik şanzımanı var,
  3. dizel motoru tüketim konusunda cimri mi mi!

“Dizel Otomatik Focus Sedan’ı test ettik”

Ford Focus Sedan tasarım özellikleri

İkinci el Ford Focus ya da sıfır km bir Focus fark etmeksizin; pazarda değerli olan bir marka model kombinasyonudur. Bu nedenle hem bireysel kullanıcı için hem de araç filoları için Focus, değerlidir. Bu bakış açısıyla aracı değerlendirmek de çok önemli. Peki, yeni Focus’un tasarımı nasıl?

Ford Focus SedanFord Focus Sedana ilk göz attığımız anda dinamik görünen bir karakteri olduğunu görüyoruz. Yeni tasarım anlayışı bu şekilde ortaya çıkarılmış. SUV modellerinde daha yumuşak geçişli hatları kullanan Ford markası bu araçta da bunu biraz yapmış ama atletik görünümden ödün vermemiş. Özellikle tamponun alt kısmında kullanılan üçgen formlu tasarımla dinamik görünüm desteklenmiş. Bunun yanında bu tasarımın eleştiri alan yerleri de var. Mesela havalandırma ızgarasının dışa çıkık bir tasarım yerine küt bir tasarım olması gerektiğini düşünenlerin sayısı yüksek. Elbette tasarım konusunun göreceli bir kavram olduğunu unutmamak gerekiyor. Arka tasarımda son derece büyük aydınlatma elemanları kullanmak yerine daha keskin ve daha küçük bir tasarım tercih edilebilirmiş. Bütününe baktığımız zaman atletik görünümü törpüleyen detaylar olmaması tasarımın beğenilmesini sağlıyor.

Ford Focus mu VW Golf mu?

Ford Focus Sedan Yaşam Alanı Özellikleri

Yaşam alanı söz konusu olduğunda en çok merak ettiğimiz konu genişliği oldu. Ford Focus Sedan bu konuda Kompakt Sedan satın almayı planlayanlar için oldukça iddialı bir yaşam alanı sunuyor. Ön tarafta sürücü ve yolcu arasındaki omuz mesafesi oldukça iyi. Arka tarafta da üç yetişkin rahat yolculuklar yapabiliyor. Yaşam alanında kullanılan malzemelerin kalitesi oldukça yüksek. Bu aracı takip edenler için bu iyi bir özellik. Kullanım kolaylığı beğenimizi kazanan yanlarından oldu. Elimizi attığımız zaman tüm kumanda elemanlarına sanki bu aracı yıllardır kullanıyormuş gibi ulaştık. Bu özelliği birçok kullanıcı hala çok önemsiyor ve çok değer veriyor. Görüş açıları konusunda A sütununun kalın yapısı nedeniyle şehir manevraları sırasında biraz zorlandık ama bir sorun olarak notlarımız arasına almadık. Elektronik yardımcılarıyla şehir kullanımında görüş kabiliyetinizin yüksek olmasını sağlıyor. Orta konsoldaki büyük dokunmatik ekranın daha iyi görünmesi gerekir diye de düşündük. Bunun yanında teknolojik özellikleri yükselen gösterge panelini de kullanması gerek.

Ford Focus Sedan Motor Özellikleri

Türkiye’nin en çok tercih edilen dizel otomatik kombinasyonuna sahip ve bunu birkaç adım ileriye taşımış durumda. Motor kaputunun altında yatan 1.5 litrelik dizel motora 8 ileri oranlı bir otomatik şanzıman eşlik ediyor. Orta konsolda daire formlu bir kumanda elemanı ile kontrol edilen otomatik şanzıman, ekonomik tüketim beklentisi için çok iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Bunun yanında motorun gücünü eksik yaşamadan yola aktarması konusunda da başarılı bir çalışma karakterine sahip. 1.5 litrelik Ford EcoBlue dizel motor 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satın alınabiliyor. 120 beygir güç ve 300 Nm tork üreten motor bu hacmin beklentilerini karşılıyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 10.2 saniyede gerçekleştirirken, son hızının 196 km/s olduğu belirtiliyor.

Sıfır Ford Focus Fiyat Listesi için buraya tıklayın!

Ford Focus Dizel Yakıt Tüketimi

Ford Focus dizel otomatik yakıt tüketimi verileri oldukça makul. Ortalama yakıt tüketimi için 4.3 litre gibi bir sonuç açıklanıyor. Yaptığımız test sırasında bizler 100 km karma yol şartlarında 6.0 litrelik tüketim sonucunu gördük.

Yol Tutuş Özellikleri

Ford Focus Sedan güvenlik konusunda ön planda olan ve yenilenmesiyle birlikte bunu artırarak devam ettiren bir model. Elektronik güvenlik yardımcılarını uzun yıllar önce kullanmaya başlayan Ford Focus Sedan bu konuda öncü modellerden biri. Arka arkaya yaptığımız bol virajlı performans testlerinde ona güvendik ve bizleri hiç yanıltmadı. Yola güven duyarak çıkacağınız araçlar arasında yer alıyor. Bunları yaparken konfordan da ödün vermiyor. Süspansiyon sistemi darbe emiş konusunda başarılı ve yaşam alanı konforunu törpülemiyor.

Dizel motorun gürültüsü beklediğimizden biraz daha fazla yaşam alanına yansırken, sessizlik konuşanda konfor biraz eksik kalıyor.

  • Ford Focus Sedan Euro NCAP

Ford Focus HB Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. Bunu yaparken:

  1. yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96,
  2. çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 87,
  3. yaya güvenliğinden yüzde 72
  4. elektronik yardımcılardan yüzde 75 almış.

Ford Focus Sedan Yorumları

Murat Tosun’un Ford Focus Sedan Dizel otomatik yorumları şöyle: Bu kompakt sedan otomobil yenilendiği zaman birkaç adım ileriye giden modellerden biri. Dizel otomatik kombinasyonu özellikle 8 ileri oranlı otomatik şanzımanıyla iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Güvenlik yardımcıları ve güvenli sürüş karakteri onu sınıfında üst sıralara rahatlıkla taşıyor.

Ford Focus Sedan Fiyat özellikleri

Ford Focus Sedan ülkemizde hem benzinli hem de dizel motor seçeneğiyle satın alınabiliyor. 1.5 litrelik benzinli motoru ve manuel şanzımanıyla başlangıç fiyatı 143 bin 300 TL. Dizel manuelin başlangıç fiyatıysa 181 bin 400 TL. Burada hurda teşvikli ve kampanyalı açıklanan dizel otomatik fiyatıysa 17 bin TL’den başlıyor.

Ford Focus Sedan Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: – cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm
  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.2 sn
  • Maksimum Hız: 196 km/s
  • Ön fren: Hava kanallı disk
  • Arka fren: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı:

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.0 lt/100 km
  • Karma: 4.3 lt/100 km
  • Test: 6.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 113 gr/km
  • Uzunluk: 4647 mm
  • Genişlik: 1825 mm
  • Yükseklik: 1454 mm
  • Dingil Mesafesi: 2700 mm
  • Bagaj kapasitesi: 511 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 47 lt
  • Boş Ağırlık: 1398 kg
  • Lastik Boyutu: 225/45 R17

2 YORUMLAR

  1. Aracin ön tarafı güzel olmuş, akici hatlari var, ama arka tarafi bildigin fiat egea, hatta aynisi, hatchback egeanin arka stoplarini kopyalayip takmislar, bu sinifta bu fiyat bandinda satilmasi pek muhtemel gorunmuyor, ki zaten piyasaya cikali bir kac ay olmasina ragmen yollarda bir kac sirket araci haric, yerel plakali arana neredeyse gormedik (adana-mersin-antep bolgesi), 200 bin tl bandinda focus satmaya calismak sanki biraz iddiali olmus, mesela yeni corolla her sokakta karsimiza cikiyor, cunku 120 bin tl den baslayan ve kendini kanitlamis,imaji olan bir arac,
    Fordun focusta yaptigi bu hatayi dacia dusterda yapti, bir modelin imajini yukseltmek bir nesilde olmaz malesef, once 2-3 nesilde imaj artirilir,sonrasinda fiyat yukseltilir, mesela renault megane,ya da civic,
    Yeni kasa duster yollarda tek tük goruluyor, cunku yapiliş amacindan cikti arac, 170 bin tl fiyati var,bu da manuel dizeli, muhtemeken focusta ayni kaderi paylascak, bugun sirketler otomatik dizel megane kullanmaya basladi, piyadaui domine etti megane, bunu corolla takip ediyor,sonra egea, yani filo kiralama hizmeti veren sirketler icinde yeni dizel otomatik focus cok iyi bir alternatif degil malesef, 200 bin tl bandi bu sinif icin cok yuksek, bu inceleme icin arabam.com ekinine tesekkur ediyorum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here