2021 Honda Civic Sedan 1.5 LT VTEC Turbo Detaylı İnceleme

1
8572
Honda Civic Sedan 182 HP Sürüş İzlenimleri

Aile otomobiline sahip olmak istiyorum ama biraz da güçlü olsun isteyenleri bu tarafa alalım. Honda Civic Sedan 1.5 lt VTEC Turbo sizi bekliyor.

“Aile otomobili olsun biraz da hızlı olsun”

Honda Civic Sedan ulaştığı başarılı satış rakamlarıyla ilk ortaya çıktığı günden bugüne kadar dikkatleri üzerine çekti. Honda Civic Sedan 1.5 lt VTEC modelin en iddialı seçeneği olarak ön plana çıkıyor.

Tasarım Özellikleri

Aslına bakarsanız tasarım konusunda çok fazla söz söylemeye gerek yok. Ortaya çıktığı ilk günden itibaren genel anlamda herkesin beğenisini kazanmayı başardı. Honda tasarımcıları bu aracı ortaya çıkardıklarında Premium araç özelliklerine sahip olduğunu dile getirmişlerdi. Bu söylemlerinde de sonuna kadar haklı çıktılar. Kendi sınıfında satış rakamlarına baktığımız zaman tasarım konusunda sevilen bir otomobil olduğunu çok net bir şekilde anlıyoruz. Kaliteli görünen detaylarını, yere yakın tasarım anlayışı ile birleştiren Honda Civic Sedan sadece arka tasarımı ile biraz eleştiri alıyor. Ancak burada da onu sevenlerin sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Benim gözümden arka tasarım oldukça iddialı. Özellikle stop lambalarının tasarımı ona ışık imzası konusunda çok büyük bir değer katmış diye düşünüyorum. Ona iki kilometre uzaktan bile görseniz tanıyor olmanız marka imzası açısından bugünlerde çok değerli.

İç Mekan Özellikleri

Herkesin ihtiyacına cevap verebilen bir yaşam alanına sahip olan Honda Civic Sedan bu bölümde de kalite hissi ile göz dolduruyor. Bu sadece his olarak kalmıyor kullanılan malzemelerin kalitesi de oldukça yüksek. Kullanılan malzeme kalitesi bir üst sınıfla bile başa çıkabilecek özelliklere sahip. Yaşam alanında bizlerin en çok sevdiği yanı kullanışlılığı oldu. Çok kolay kullanılan ve aradığınızı hemen bulduğunuz bir tasarıma sahip. Ferahlık ve genişlik konusunda sıkıntı yaşatmayan Honda Civic Sedan, Türkiye’de üretilen en başarılı modellerden biri. Eşya gözlerinin sayısı oldukça iyi olan araçta son derece büyük bir bagaj bulunuyor. Bagajın yükleme ağzının geniş olması sayesinde kullanımı da son derece kolay. Orta konsolun üzerinde yer alan ekranın kullanımıysa biraz daha kolay olabilir. Geri dönüşler ve aradığınızı bulma konusunda alışkanlık kazanana kadar sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Motor Özellikleri

Civic Sedan fabrika çıkışlı olarak LPG versiyonuna sahip olması sayesinde önemli bir artıyla Türkiye’de satışa sunuluyor. Ancak hem bir aile sedanına sahip olayım hem de biraz güçlü olsun diyenlerin karşısına da çok iddialı bir seçenek çıkıyor. Eğer bu tip bir araç arıyorsanız Civic Sedan 1.5 lt VTEC Turbo sizi bekliyor. 182 beygir güç ve 220 Nm tork üreten turbo benzinli motor ile Honda Civic Sedan maksimum 200 km/s hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 8.2 saniyede tamamlıyor. Bu motor verilerinde benim için önemli olan konulardan biri yüksek devir çevirmeyi seven bir makine olmasına rağmen 220 Nm tork 1700 d/d’de kullanıma sunuyor olması oldu. Yani bazı turbo seçeneklerde olduğu gibi alt devir bandında turbo boşluğuna düşmüyor ve beklenen ataklığı sağlıyor. Motorun CVT otomatik şanzımanla işbirliği de oldukça iyi.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Sürüş güvenliği ve sürüş konforu açısından neredeyse hiç sıkıntı yaşamadığımız araçlardan biri olan Honda Civic Sedan güvenilir yol arkadaşlarından biri. Sürekli olarak kullandığım bol virajlı hatta biraz yukarıya doğru eğimli test parkurumda bana hiç sorun yaşatmayan bir karakter ortaya koydu. Sizlerden gelen yorumlarda en çok yüksek hızlara çıkıldığında gürültü demeniz dikkatimi çekiyor. Ancak yaptığım gürültü ölçümlerinde tamam biraz fazla olabilir ama olması gereken değerlerde olduğunu gördüm. Teste iddialı versiyonu olan VTEC turbo ile konuk olan Civic Sedan 100 km’de ortala 7.0 litrelik tüketimle yetinebiliyor. Burada CVT şanzımanın ekonomik modunu kullanmanız sayesinde tüketimi başarılı bir seviyede tutabiliyorsunuz. 100 kilometrelik karma yol şartları fabrika verisiyse 5.7 litre olarak açıklanıyor.

Güvenlik Özellikleri

Civic Sedan EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden oldukça yüksek bir puan olan yüzde 92, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 67, yaya yolcu güvenliğindense yüzde 75 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 88.

Honda Civic Sedan Yorumları

O kaliteli görünen, yollarda dikkatleri çeken, her detayıyla aile kullanımına uygun ve elbette güven duyacağınız bir yol arkadaşı. Aile otomobili satın almak istiyorum ama biraz da performansı yüksek olsun istiyorsanız şu anda doğru yere bakıyorsunuz. Civic Sedan 1.5 lt VTEC Turbo aradığınızı tam olarak bulabileceğiniz bir kompakt sedan.

Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan Fiyat Özellikleri

Civic Sedan LPG ülkemizde 231 bin 300 TL başlangıç etiketiyle kompakt sedan sahibi olmaya imkan tanıyan bir araç. 1.6 lt otomatik seçeneğiyle onu 282 bin 900 TL bedelle satın alabilirsiniz. Benim gözde Civic Sedan modelim olan turbonun etiketiyse 297 bin 100 TL.

Honda Civic Sedan Teknik Özellikleri

Honda Civic Sedan Teknik Özellikleri

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. bu kasa ve bir önceki kasa civic için kendini bitirdiği modellerdi ama 2021 yılında gelecek olan gerçekten çok premium bir araç gibi olmuş. civic dönüyor..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here