2019 Mercedes Benz CLS 400d Detaylı İnceleme

1
32811
Mercedes CLS 400d İç Mekan

Mercedes Benz CLS 400d testi arayanlar için Murat Tosun aracı detaylı olarak inceledi.

Murat Tosun, Mercedes’in en sevdiğim modeli olabilir dediği CLS’yi 400d versiyonuyla test etti.

Hem Karizmatik Hem Güçlü

Mercedes CLS 400d sunduklarıyla onun içinde yolculuk yapanlara unutamayacakları anlar yaşatacak bir araba. Üstelik her defasında.

Mercedes Benz CLS 400d Tasarım Özellikleri

Mercedes tasarımcıları bu işi çok iyi biliyor. Özellikle bu arabaya ayrı bir özen gösteriyorlar gibi düşünüyoruz. Çünkü arabanın her tarafından büyüleyici detaylar çıkıyor. Motor kaputunun uzun tasarımı bile keyifli görünüyor. Bazı araçlarda bu tip tasarım atıl bir görüntü oluştururken Mercedes CLS’de durum tam tersi. Aşağıya doğru eğimli bir şekilde inen uzun motor kaputu, yan taraflarında belirgin kat çıkışları ile dinamik görünüm sağlıyor. Havalandırma ızgarasının havalı tasarımı Mercedes logosuna ve onu iki şerit halinde kesen krom çıtalara ev sahipliği yapıyor. Tamponun alt kısmındaysa ona yırtıcı görünüm kazandıran keskin hatlar ve büyük hava kanallarına yer verilmiş.

Biz ona en çok yandan baktığımız zaman keyif aldık. Coupe formunun en iyi şekilde uygulandığı araçlardan biri. Omuz çizgisi sanki yıllarını spor salonlarında geçirmiş sporcular gibi görünüyor. Kaslı hatlar aynı şekilde arka tarafa da taşınıyor. Arka tasarım bazılarının beğenisini kazanmasa bile bizler bu bölümde de Mercedes CLS’nin son derece karizmatik olduğunu düşünüyoruz. Bütününe bakıldığında müthiş görünün bir araç.

Mercedes Benz CLS 400d İç Mekan Özellikleri

Mercedes Benz modellerinin büyük bir bölümünde ahşap detaylar kullanılır. Bu araçta da aynı şekilde ahşap malzemelere yer verilmiş. Genel anlamda bu tip ahşap detayları sevenler olduğu kadar sevmeyenler de vardır. Ancak bu araçta bu durum tam tersi olacak diye düşünüyoruz. Çünkü kullanılan açık renkli ahşap detaylar yaşam alanına muhteşem bir uyum sağlamış.

Açık renkli yaşam alanı her zaman çok daha iyi. Karanlık ambiyansların artık yerini daha aydınlık ve daha teknolojik alanlara bıraktığı günümüzde Mercedes CLS’de bundan nasibini almış. Son derece aydınlık olan bir yaşam alanı var ve insanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Teknolojik değişim konusunda en iyi uygulamaları yapan markalardan birisi olan Mercedes Benz, tek bir parça halinde ekranı direksiyon simidinin önünden orta konsolun sonuna kadar kullanmaya başladı. Bu tip tasarımın rakiplerine de örnek olmalı diye düşünüyoruz. Sonradan takılmış gibi görünen ekranlar yok ve kullanım ile birlikte gereken detayların takibi çok kolay. Eşya gözlerinin sayısı, genişlik, bagaj hacmi, arkadaki yaşam alanı gibi konularda da sıkıntı yok. Sadece arka tarafta uzun boylu yolcular oturduğu zaman coupe formu nedeniyle baş mesafesinden şikayetçi olacaklardır.

Sıfır Mercedes – Benz CLS fiyat listesi burada!

Mercedes Benz CLS 400d Motor Özellikleri

Mercedes CLS 400d motor gorseliKarizmatik ve güçlü görünen bir arabanın motor kaputunun altında güçlü bir şeyler olmalı fikrinde olanlar aradıklarının tam karşılığını bulacak. Mercedes Benz CLS 400d performans konusunda daha ne olsun dediğimiz araçlardan biri oldu. Motor kaputunun altında 2925 cc hacminde 3.0 litrelik canavar gibi dizel ünite yatıyor. Bu motor seçeneği homurtular eşliğinde çalışırken sadece keyif verecek sesleri yaşam alanına yansıyor.

2925 cc hacmindeki dizel ünite, 4400 d/d’de 340 HP güç üretirken bunun yanında 700 Nm tork sunuyor. Sadece bu veriler bile insanın kanını kaynatmak için yeterli diye düşünüyoruz. Maksimum hızı 250 km/s olarak sınırlandırılan Mercedes CLS 400d yüksek hızlara çıkmaya son derece istekli bir araba. 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlayan araç, açıklanan fabrika verilerine göre 5.9 litrelik tüketim değerine sahip. Bizlerin 100 km’lik karma yol şartlarında yaptığımız tüketim testinde elde ettiği sonuçsa 8.9 litre oldu.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Mercedes Benz modelleri konfor odaklıdır… İşte bunun üzerine artık kocaman bir çizik atıyoruz. Mercedes Benz, son dönemlerde yaptığı değişimlerle konforlu olmasının yanına tıpkı rakiplerinde olduğu gibi dinamik sürüşler konusunda başarılı unvanını da ekledi.

Mercedes Benz CLS’nin en büyük kozlarından birisi AIR BODY. Bu sistem, adaptif bir sönümleme ayarı ile kombinasyon halinde, en üst seviyede hareket konforu ve sürüş dinamiği sağlıyor. Sönümleme, her tekerlekte güncel sürüş ve yol durumuna uyum içinde çalışıyor. Amortisörlerdeki hareket ve basınç yönü için ayrı valfler üzerinden hızlı ve hassas bir şekilde gerçekleşirken, yolcular, yumuşak bir temel süspansiyonun ve artan hızda yüksek sürüş stabilitesinin vermiş olduğu güvenli hissin keyfini çıkarıyor. Sönümlemenin sertleştirilmesi, örneğin virajlarda veya fren yaparken, sağa-sola salınım hareketlerini etkili bir şekilde azaltır. DYNAMIC SELECT üzerinden AIR BODY CONTROL sistemi için “Comfort” (konfor), “Sport” (spor) ve “Sport+” (spor+) olmak üzere üç farklı kademeden biri seçilebiliyor. Pnömatik olarak çalışan tüm seviye düzenlemeleri, aracın değişken ancak yükten bağımsız bir seviyede tutulmasına yardımcı olur. Bunun yanında 138 km/s’nin üzerindeki hızlarda hava direncini azaltmak ve stabiliteyi daha da arttırmak için araç seviyesi 15 mm daha alçaltılıyor.

Güvenlik Özellikleri

Mercedes Benz CLS 2016 yılında yapılan çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından % 95, çocuk yolcuda % 90, yaya güvenliğinden % 77 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 62’lik başarı elde etti. Bu sonuçların son derece iyi olduğunu notlarımız arasına ekleyelim.

Mercedes Benz CLS 400d Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes Benz CLS 400d yorumları şöyle: Bu araç benim en sevdiğim arabalardan biri. Otomotiv dünyasının son dönemlerde girdiği kalıplardan sıyrılmış ve kendine has karakteri olması benim onu sevmemin en önemli nedeni. Hem dış tasarımında hem de yaşam alanı tasarımında bildik otomotiv kalıplarını yıkıp bir kenara atıyor.

Mercedes Benz CLS 400d Fiyat

Mercedes Benz CLS 400d sunduklarının karşılığında tam beklediğimiz gibi elbette yüksek bir bedel ödemeyi gerektiriyor. Mercedes Benz Türkiye tarafından açıklanan bilgilere göre bu versiyonun 1 milyon 100 bin TL gibi bir etiketi var.

Mercedes Benz CLS 400d Teknik Özellikleri

  • Motor: 3.0 lt
  • Motor Hacmi: 2925 cc
  • Silindir Adedi: 6
  • Maksimum Güç: 340 HP
  • Maksimum Tork: 700 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 5.0 sn
  • Maksimum Hız: 250 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Yeni Mercedes Benz CLS 400d Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 6.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.4 lt/100 km
  • Karma: 5.9 lt/100 km
  • Test: 8.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 156 gr/km

2019 Mercedes Benz CLS 400d Boyutlar

  • Uzunluk: 4988 mm
  • Genişlik: 1890 mm
  • Yükseklik: 1435 mm
  • Dingil Mesafesi: 2939 mm

Mercedes CLS 400d bagaj gorseli

Mercedes Benz CLS 400d Bagaj kapasitesi

  • 520 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 66 lt
  • Boş Ağırlık: 1935 kg
  • Lastik Boyutu: 275/35 R19

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here